Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
zeisscho написа: 25.05.2020, 07:42:00
а не знам в завода какво са налели и се чудя какво да взема за доливане при нужда.
По рамата ще излезе какво е маслото за колата.
0/20 е специфично масло и не е добре да се меша с каквото и да било.
Ако е налято 0/20 и искаш да минеш на друг вискозитет - промивка и наливаш.
Пусни ми мотор, година и коне и ще разгледам.
ОЕМ маслата са безобразно и неоправдано скъпи за краен клиент, ако нямаш отстъпки.
По тази причина си купувам коли втора ръка, защото “гаранционно” дерат безобразно много.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Sec8200 написа: 25.05.2020, 09:27:06
Castrol или Shell LL за дизела според вас е по-добре?
Шел е по-малкото зло.Базата му е добра.
С опита, който имам - Кастрол ЛЛ след 5000км е вода.За ОЕМ сивата туба да не говорим.
За мен всякакъв лонг лайф след 8000км е за кофата, а ако се кара само градско след 5000.
Вижте бюлетина за лонг лайф условията за каране на масло по 20-30к км.
Разберете едно нещо - лонг лайф маслото е масло за екология, а не такова да пази, чисти и защитава двигателя.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
До @Цецо - Шегувам се. Просто Колегата @zeisscho без да иска (надявам се) ме провокира с този си "Post": Натисни Точно Тук. Колега @zeisscho - не сипвай масло "M 10 D" никъде в Автомобила си! Дори някой да ТИ каже да го направиш. Извинявам се официално за Шегата си. Съжалявам.
Няма проблеми Аз съм лаик в тази област и затова си взех нова кола да не я мисля, пък то и тя имала претенции Нека изкарам 60к, да е живот и здраве, пък защо да не сменя маслото на кутията, а другото ще помисля как и какво.
Последно промяна от zeisscho на 25.05.2020, 10:37:55, променено общо 2 пъти.
Гледах по схема, по номер си имат.
Може би нещо си се заблудил.
На предно дясно колело е датчика.
Буксата/кабела също се вижда, на амортисьора или шенкела стоеше
До @zeisscho - Днешните Автомобили имат много повече претенции спрямо Автомобилите преди 20 Години Шофирай смело и отговорно за сега, пък ако още ни посещаваш като Автомобила ТИ стане на 30.000 - 40.000 Километра, аз ще ТЕ подсетя да ходиш да смениш маслото на Автоматичните Скорости
todor87,няма бре.
Точно предно дясно гледахме.Аз приемчика,механика и Крум .Някои имат да,но са така омешани(има-няма,год.на происводство,месец),че и в ЕТ не ги знаят.
todor87 написа: 25.05.2020, 10:37:34
Гледах по схема, по номер си имат.
1.6TDI и 2.0TDI преди фейса нямат датчик. Досега единствено на VRS220 съм видял датчик на предните накладки.
Моите афтърмаркет накладки си бяха с датчик и просто минаха резачките през кабела