Съвет за покупка на Кодиак 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Rosti80
Здравейте, харесах си този автомобил. Ходих, покарах колата, вътре е като нова. Няма износване на седалки и на интериора. Може ли някакви мнения ? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ppvcdc
-
Rosti80
Здравей, може ли някакъв телефон за връзка ? Искам да те питам за кодиак, никой във форума не ми отговори?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Rosti80, Никой не ти отговаря, вероятно защото никой не оглеждал конкретната кола от обявата.
Иначе мотора е хубав като концепция, колата си има всички необходими екстри, че и някой повече. Но във форума няма Кодиак на такива киллметри та да го знаем какво ще гърми тепърва. На предишните генерации горе долу на тия километри избиваха проблемите с екологията - филтър, егр, вихрови клапи... Други потенциални проблеми - съединители, дюзи...
Не казвам, че се скапват! Нямаме такива коли във форума за преки наблюдения.
Относно цената -на мен ми се вижда висока, ама на мен всичко от 2 години насам ми се вижда ненормално високо. Аз лично бих я загледал ако е с 10 бона надолу. Но пак казвам - пазара е откачен. За ориентировка тази кола 2018 нова във България е струвала около 65-70 хиляди.
Иначе мотора е хубав като концепция, колата си има всички необходими екстри, че и някой повече. Но във форума няма Кодиак на такива киллметри та да го знаем какво ще гърми тепърва. На предишните генерации горе долу на тия километри избиваха проблемите с екологията - филтър, егр, вихрови клапи... Други потенциални проблеми - съединители, дюзи...
Не казвам, че се скапват! Нямаме такива коли във форума за преки наблюдения.
Относно цената -на мен ми се вижда висока, ама на мен всичко от 2 години насам ми се вижда ненормално високо. Аз лично бих я загледал ако е с 10 бона надолу. Но пак казвам - пазара е откачен. За ориентировка тази кола 2018 нова във България е струвала около 65-70 хиляди.
Последно промяна от Цецо75 на 25.09.2022, 18:23:24, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Имам на подръжка,нищо по различно от октавиите и супрбите като ре монти. Дисковете с като на рс и 280. Другото е ок3 и суп3. Кутията е 500 на този което е ок.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Rosti80
Да, така е. Но като ги гледам в Германия и тук по обяви, цените са си такива за съжаление. Има за по 42-45, но те са 150 коня и с доста по ниско ниво на оборудване. Ако беше и сега толкова и да не се чака по години, 100% нова щеше да е
Последно промяна от Rosti80 на 25.09.2022, 18:29:36, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
В момента ситуацията е такава, че продавачите са в силна позиция... след време ще е обратното.
Ако колата ти трябва скоро - играеш. Ако не, поръчваш нова и те така.
Ако колата ти трябва скоро - играеш. Ако не, поръчваш нова и те така.
Бееееее.....
-
Rosti80
Жалко, иначе я карах, доста добре ми се струваше
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Е какво жалко, аз нямам доводи против колата, освен цената. Ама тя си е личен довод както казах. Ако ти си ок с парите, води я на някой майстор, премисли внимателно и действай.
Бееееее.....
-
Rosti80
То е ясно, че ще я закарам в шкода, дори обмислям смяна на ангренажен ремък и водна помпа, масло на скоростна кути и двигател, както и филтрите. Друго не знам какво. То пазарлък ще има, ако се навият на 50 ще я взема. Човека е ок с това да я закараме където искам в сервиз
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
@Rosti80,
По-малко от 4г и 180 000км.
Или по 45 000 на година и 3750км на месец.
Реално не е изстивала тази кола, което за мен е Ок.
Постоянна работа на мотора , не е скъсен живота на ДПФ филтъра.
Не трябва да се очакват много градски цикли на каране.
Купувал съм кола на 190 000км и 4г, вече гони 500 000км и не е мръднала.
Вътре тази е като нова, защото , за да е на тези километри е карана на дълго.
Оборудвана е наистина

.
Ако историята й е ОК - взимай.
Чакането в момента е сериозно.
Вчера говорих с един агент от БМВ и каза, че положението с новите коли е страшно.
Заделяш едни 10% от покуоната цена за нещо , ако стане БАУ и почваш да даваш газ
По-малко от 4г и 180 000км.
Или по 45 000 на година и 3750км на месец.
Реално не е изстивала тази кола, което за мен е Ок.
Постоянна работа на мотора , не е скъсен живота на ДПФ филтъра.
Не трябва да се очакват много градски цикли на каране.
Купувал съм кола на 190 000км и 4г, вече гони 500 000км и не е мръднала.
Вътре тази е като нова, защото , за да е на тези километри е карана на дълго.
Оборудвана е наистина
Ако историята й е ОК - взимай.
Чакането в момента е сериозно.
Вчера говорих с един агент от БМВ и каза, че положението с новите коли е страшно.
Заделяш едни 10% от покуоната цена за нещо , ако стане БАУ и почваш да даваш газ

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Rosti80
Благодаря, само да попитам съединителя, както е карана само на дълго, какъв му е капацитета като км? Че да знам, да не ме изненада след 10000 км. и да се наложи още 10к за него, незнам колко е де.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Rosti80, Аз лично не бих я водил в ЕТ за оглед. Освен ако нямаш доверен човек там.
Опита ми с тях при такива огледи показва, че не гледат особенно старателно.
Капацитет на съединителя е много условно понятие. Да кажем, че даже и при смесено каране, не би трябвало да кара под 200к, а може и 300к да издържи. Ако няма теглич и към момента няма някакви проявления, не мисля, че това ще е проблем.
По- скоро очаквам проблеми откъм екологията на дизела - филтър, егр, датчици. Но не е задължително.
Предвиди си обслужване на всички масла. А тази кола има МНОГО масла и филтри. Там само си 1000+ лева, колко е плюса зависи от труда.
Опита ми с тях при такива огледи показва, че не гледат особенно старателно.
Капацитет на съединителя е много условно понятие. Да кажем, че даже и при смесено каране, не би трябвало да кара под 200к, а може и 300к да издържи. Ако няма теглич и към момента няма някакви проявления, не мисля, че това ще е проблем.
По- скоро очаквам проблеми откъм екологията на дизела - филтър, егр, датчици. Но не е задължително.
Предвиди си обслужване на всички масла. А тази кола има МНОГО масла и филтри. Там само си 1000+ лева, колко е плюса зависи от труда.
Бееееее.....
-
Rosti80
Аз съм от Ловеч, колата в Плевен, незнам къде да я закарам, досега съм карал само японски коли. Сервиз за ваг в района на Плевен като по голям град и да разбират, незнам 
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Контактна информация:Бохемия Екипауто ООД
Плевен, ул. "Николай Хайтов" №15
Моб.телефон: 0894 416 126
Маг. рез. части: 0899 901 062
Е-mail: service.pleven@skoda-auto.bg Понеделник - петък
09:00 - 18:00ч.
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден
Служебният Рапид там се сервира, хората са много разбрани и професионалисти.
-
Rosti80
Благодаря, ще им звънна утре, аз ходих там за нов, но, минимум година. Аз за една година може ........