Форд

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Форд

Мнение от mariyan »

Некомпетентно окачване - високо, подскачащо, нестабилно при висока скорост и при спиране от такава. Последното може и да се дължеше на всесезонните гуми. Муден двигател за купето, въпреки че беше най-мощния дизел 150 коня на предно. Поразяващо претрупан и неергономичен интериор с отвратителен дизайн и пластмасово излъчване. Шумен, вибриращ мотор, пренасящ вибрациите вътре в купето - все едно, че караш камион или дизелов автомобил от преди 10 години. Лоша видимост през задното стъкло, но за маневрите поне имаше камера. Малък за размерите багажник, който с усилие събра 4 малки куфара - от тези позволените за кабинен багаж при Уизеър. Отвратително висока позиция на седене и неудобна седалка, с която не можах да свикна три дни.

edit

Забравих да напиша, че при моята позиция на седне - аз съм към 185 см - зад мен жена около 170 см имаше проблем с пространството за краката и не се чувстваше комфортно. В Супърба, където стоя дори по-назад, защото е авто и не трябва да натискам съединител, зад мен може да седне гигант и пак да му е удобно.
Taratajki написа: 18.11.2019, 13:59:17 Че го е карал само 1500 км.
Изпитах огромно удоволствие, че командировката свърши и се завърнах на Супърба.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Форд

Мнение от The Hooligan »

Трябва да покараш ЕкоСпорт, е там вече ще се втрещиш.. [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Форд

Мнение от bobo80 »

Куга си е модел на над 10 години нормално е да не ти допадне. Не знам защо продалжават да му правят фейсове.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Форд

Мнение от Taratajki »

Аз лично 'жип никога не бих карал, освен за риба. Като цяло концепцията на SUV за мен е непонятна [smilie=pardon.gif] А да сравняваш това със супърб е нелогично.
Също така, пак казвам аз, бих изискал да ми дадат друг автомобил от фирмата, пък дори и по нисък клас, но да е нормална кола. В твоя случай, може би дори мондео щеше да ти свърши по добра работа. Не знам каква е историята и за това се избъзиках с краткостта на изпитаното "удоволствие" ;)
Сигурен съм че возилото има своите потребители и все някакви достойнства, щом е на пазара толкова време. Но ти прозвуча така в оценката си, като аз да кажа "никога не си купувайте супърб, щото аз съм нисък и не ми стигат краката до педалите" [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Форд

Мнение от mariyan »

Taratajki написа: 18.11.2019, 19:15:24 Сигурен съм че возилото има своите потребители и все някакви достойнства, щом е на пазара толкова време.
Аз не мога да посоча такива. Затова бях толкова краен в оценката си, защото отдавна не се бях чувствал толкова некомфортно (говоря за цялостното усещане) в нов автомобил. При това съм карал и други средни SUV-та. А днес се отчитах и се оказа, че не е бил и икономичен като за дизел на предно. Изгорила ми е средно 8.1 на 100 при положение, че градско почти не е карана колата, а само магистрала, и то не много бързо, защото не се чувствах уверен да карам с повече от 160 за кратко дори и на неограничените участъци.

Но, ОК. Да кажем, че е възможно да е нещо индивидуално и просто на мен да не ми е паснала. При всички случаи, който си мисли за такава, да ходи да я покара колкото може повече.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Тези дни покарах новия Фокус. Много ми хареса [smilie=search.gif]

Изображение
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Форд

Мнение от nrayanov »

Че си успял да го изкараш извън асфалта даже. Как става тоя номер? Еуратек на тестдрайва ми бяха дали предварителен маршрут.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Форд

Мнение от igeorgiev82 »

Не всички представителства са като ЕТ [smilie=pardon.gif] ,до ТЕЦ-а и обратно за 5мин.тест-драйв [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Не искам да ви дразня, но колата я взех в петък по обед и ще им я върна утре, като веднага ще взема друг Фокус с различно ниво на оборудване. Трябва да избера между ниво Титаниум и ST line
ET са много изостанали в това отношение. Няма как да усетя един автомобил за 15 мин. тест драйв.
Карах я в различни условия - магистрала, пъвокласен, третокласен, паваж, черен път, както на светло и тъмно. Тотално различен автомобил спрямо прдишния Фокус, хареса ми много!
Навъртях над 300 км. вече! [smilie=pardon.gif]

ИзображениеИзображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Форд

Мнение от Taratajki »

С кой мотор е колата?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Тази конкретно с 1,5 бензин 150 кс
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Форд

Мнение от Taratajki »

И на мен ми харесва много новия фокус. Още повече, че съм си пристрастен към марката :) Но евентуално догодина ще се заглеждам по сериозно. Предполагам, че добре се държи и мотора и шасито. Форд Фокус е добър в това.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Междуосието е по-голямо и придава повече комфорт. St line е като залепен за пътя, спирачките са внушителни. Казвам го, сравнявайки с предния Фокус на който навъртях вече 150к.
Купето е по-просторно и съпоставимо с Октавия. Стария Фокус няма толкова място за пътниците на задната седалка.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Изображение

Карах и Титаниум версията, но! Окачването му е много меко и като я заклатя ляво/дясно, задницата направо не знае къде да отиде.. [smilie=sarcastic.gif]
Пълна противополжност на STline, който е като залепен за пътя.
Освен това не е толкова красив и отвън и вътре.
Ясно е какво ще поръчам:

ИзображениеИзображение
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Форд

Мнение от coverdale »

Не искал да ни дразни? [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”