Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Време за доставка(от опит)

Мнение от zloQQ »

ang909, т'ва леко безумно изглежда. Според мен, трябва да има уважителна причина за това, една нормална Октавия да не може да се произведе над година и да има прогнозна дата 18 месец от сключването на договора. Т'ва е за скандал някъде по високите етажи на управлението. Ама не на Еуратек, а директно в Шкода...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Абе незнам, ама от няколко човека вече чувам, че VW си актуализирали цените динамично докато чакаш. В смисъл поръчваш сега кола за 70к и докато дойде време да си я вземеш (1 година) ти казват - или кешиш още 30 бона или кой от къде е.

Едно време такива договори не е имало, някой чувал ли е нещо подобно и при ЕТ да има?
Бееееее.....
Yusko

Шкода Новак

Мнение от Yusko »

На скоро бях в Еуратек и за момента казаха, че няма да има такива неудобства, да се промени цената след сключен договор преди определено време. То какъв е смисълът на тези договори щом ги “модифицират” в движение, без това увеличиха периодите за доставка в неопределно, сега остама и цените…
Konstantin

Шкода Новак

Мнение от Konstantin »

И при ме ситуацията е сходна. Октавията я поръчах 2 ноември 2021г. От Надежда нито веднъж не са ми казали, за някаква прогнозна дата. Звънях им преди 2 седмици по друг въпрос и между другото ги питах има ли някакво раздвижване по поръчката и ми казаха само, че на 100% няма да е тази година. Мен ми бяха дали два варианта за договор и подписах този, който след още 70 работни дни става безсрочен. Ама така като гледам и този договор ще изтече. :)
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Цецо75 написа: 20.11.2022, 02:15:52 Абе незнам, ама от няколко човека вече чувам, че VW си актуализирали цените динамично докато чакаш. В смисъл поръчваш сега кола за 70к и докато дойде време да си я вземеш (1 година) ти казват - или кешиш още 30 бона или кой от къде е.

Едно време такива договори не е имало, някой чувал ли е нещо подобно и при ЕТ да има?
Няма такова нещо.
nik0lay

Škoda Фен²

Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition

Мнение от nik0lay »

Цецо75 написа: 20.11.2022, 02:15:52 Абе незнам, ама от няколко човека вече чувам, че VW си актуализирали цените динамично докато чакаш. В смисъл поръчваш сега кола за 70к и докато дойде време да си я вземеш (1 година) ти казват - или кешиш още 30 бона или кой от къде е.

Преди 3-4 месеца сключихме корпоративен договор с тях за доставка на десетки Т-Рок и 5-6 Тигуана в хоризонт от 2 години ( поетапно, след изтичане на договора с наличните МПС-та).
Цената е фиксирана, въпреки двугодишния хоризонт на договора.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

ABBC3_OFFTOPIC
Колега от офиса се похвали - от 2рата половина на полугодието при поръчка на нов автомобил рено и дачия цената не е фиксирана в договора. Очаква се индексиране между времето на поръчка и получаването на автомобила с поне 1500 лв или неясно колко повече срок за доставка около и над 8месеца. Пазарна икономика
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Освен пак да кажа това, което казах преди няколко месеца:
smoke написа: 23.03.2022, 22:52:19 https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... -avtomobil
(цъкайте върху снимките, за да видите 14-те страници на материала)

Пичове, човекът в материала от линка обясни нАучно защо и как:

Времето на евтините автомобили СВЪРШИ.
Времето на личните автомобили СВЪРШВА.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

shpeki написа: 20.11.2022, 08:13:01 Няма такова нещо.
За VW ID5 има със сигурност, щото случая е реален с мой познат. Обаче ми се струва безумно.
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

ang909 написа: 19.11.2022, 23:12:25 Да се включа и аз отново с поръчаната през ноември 2021г. Октавиа, няма и помен от колата. Наложи се да се откажа от Side Assist и виртуалния педал с надежда за по-бързо производство, през м. Септември беше планирана за производство за края на м. Декември, минлата седмица като се свързах с дилъра, преди да се откажа от въпросните екстри, я бяха планирали евентуално за м. Юни 2023г. Не знам как се планират датите за производството, но безумието е пълно. Подписахме едно споразумение, в което договора става безсрочен и остава само да си чакам. Не виждам и смисъл да си искам капарото при положение, че съм чалал 1 година и няма каква алтернатива да намеря в момента при тази ситуация.
Добре де, как може да подписвате споразумения, да се отказвате сами от единственото нещо дето имате като права в тоя договор (освен прекратяването му) и да ги оставяте да си се бавят безсрочно... И то за една смешна сума пари като фиксирана, еднократна неустойка, която дават насреща. До юни 2023 оригиналната неустойка щеше да е много по-голяма, от това дето са ти дали сега и напрежението/усилието от тяхна страна да ти доставят колата по-рано - също.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

YYakovliev, виж какво пише в общите условия на предварителния договор (договора за доставка):

"16. ДОСТАВЧИКЪТ има право, при промяна на параметри на поръчката и автомобилите, визирани в договора за доставка, в това число - цветовата гама на завода-производител, двигател, оборудване, срок на доставка и други, да предложи на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ нови условия и/или конфигурация, съобразена с промените, направени от завода-производител. При неодобрение на предлаганите параметри от страна на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, настоящият договор се прекратява и ДОСТАВЧИКЪТ е длъжен да възстанови незабавно заплатеното от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ капаро".

С други думи - доставчикът Еуратек може по всяко време да се обоснове на горния член от договора и да предложи на възложителя промяна поради изброените причини (в т.ч. и поради промяната на срока на доставка от завода-производител). Ако възложителят не се съгласи на предложената промяна, Еуратек просто прекратява договора, връща му капарото и който откъдето е, без да му дължи каквото и да било. Затова хората няма как да не подпишат предложеното им удължаване, защото иначе Еуратек може просто да се позове на горния член и да си прекрати договора без никакви неустойки (защото са ти предложили промяна, а ти не си се съгласил).
Последно промяна от smoke на 20.11.2022, 16:11:38, променено общо 1 път.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

YYakovliev написа: 20.11.2022, 14:59:45 До юни 2023 оригиналната неустойка щеше да е много по-голяма, от това дето са ти дали сега
Колко да е голяма - в договора пише 0,1% от капарото за всеки ден, но не повече от 5%. От капарото, не от цената на автомобила!
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

smoke написа: 20.11.2022, 15:19:41 YYakovliev, виж какво пише в общите условия на предварителния договор (договора за доставка):
Еми понаписали са след моя договор някоя "дребна" добавка... Ето какво пише при мен по двете неща, които си дал горе:

Изображение

Изображение

При мен липсват понятията - "срок на доставка" и "но не повече от 5%".

Та гледам нещата от моята камбанария, но пак бих посъветвал всеки да се консултира с адвокат преди да подпише това така наречено споразумение. За мен тези нови договори са меко казано едностранни и влизат в категорията извиване на ръце, но пък който ги е подписал ще играе по свирката.

П.С. Не съм адвокат, но тази добавка специално за "срок на доставка" и промяната му "от завода" донаписана там, тотално обезсмисля първоначалните срокове за доставка в началото на договора, не е ли така? Един вид никога не е имало срок на доставка за тая кола, още от начало.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Да, явно са направили някои тънки добавки в текстовете :)
Ето ги точните текстове в моя договор, сключен на 03.12.2021, колата беше доставена в края на юли 2022 г.:

Изображение
Изображение
YYakovliev написа: 20.11.2022, 15:40:27 Не съм адвокат, но тази добавка специално за "срок на доставка" и промяната му "от завода" донаписана там, тотално обезсмисля първоначалните срокове за доставка в началото на договора, не е ли така? Един вид никога не е имало срок на доставка за тая кола, още от начало.
Така е. Тези договори винаги са били пунта-мара. Уж тежък документ, с вид на договор, уж с много и всякакви клаузи, а всъщност е една смешка - имитация на договор. Така е, тъй като други опции нямаш.

П.П. Ако пък видиш договорите за аренда на селскостопанска земя какво представляват и как си ги пишат арендаторите ...
Този тук на Еуратек ще ти се стори космически :)
Аватар
saniti

Škoda Фен

Гараж: BMW

Мнение от saniti »

Моята кола закъсня с почти 4 месеца,чакаше някакъв модул за ел.стъклата. Трябваше да пристигне 04.2021, получих я средата на 08.2021г. Получих обаждане от дилъра: Цената на колата се промени, оскъпи се с 850лв, ако не сте съгласен да я продадем на друг,ще ви върнем капарото.
И хем си чакал, хем по-висока цена,хем да ти върнат парите ако не си ок, нищо,че си чакал като идиот.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”