Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
slaf

Шкода Новак

Мнение от slaf »

Звукът е много специфичен, при 120 се чува повече търкалянето на гумите, но ще пробвам да го запиша. Отвратително нещо, кола на 1000 километра да извади паразитен шум и то на 50 сантиметра от водача. Притеснява ме, че сервизът на Еуратек е по зле дори от търговците им, които са връх на непрофесионализма, какъвто не съм срещал в друга сфера в Блъгария.
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

VALDO написа:"двулитровият TDI се нуждае от около един литър масло на 10 000 км." - баси и масларката!!!
Ква масларка?
Смених маслото на 22хил.,сега е на 30хил. и капка масло не съм долял.
На стария Супърб между смените сипвах по около 500гр.
Сега на Октавията-нищо!
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

slaf, винаги е добре да ескалираш възникнали проблеми с персонала дали на ЕТ или друга фирма. Има шанс да се подобрят или изяснят нещата :)
Искаш да кажеш, че този шум е само около 110?
TSI Team
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

coverdale написа:
VALDO написа:"двулитровият TDI се нуждае от около един литър масло на 10 000 км." - баси и масларката!!!
Ква масларка?
Смених маслото на 22хил.,сега е на 30хил. и капка масло не съм долял.
На стария Супърб между смените сипвах по около 500гр.
Сега на Октавията-нищо!
Става въпрос за статията:
Вероломния Кръчмар написа:Skoda Octavia Scout 2.0 TDI 4x4: Честна скаутска
След 100 000 изминати километра е време за равносметка.
.....................
Освен това се наложи да бъдат долети общо шест литра моторно масло.
---------------------
двулитровият TDI се нуждае от около един литър масло на 10 000 км
TSI Team
slaf

Шкода Новак

Мнение от slaf »

Шумът започва от 110-120 и не изчезва изобщо, все едно въздух влиза през процеп, което е много странно.
Персоналът, който ми продаде тази Шкода лично ще го докладвам в Чехия.
Такова отвратително отношение няма в тоалетните на циганите на Пирогов.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

slaf написа: Шумът започва от 110-120 и не изчезва изобщо, все едно въздух влиза през процеп, което е много странно
Качвате се с някой от приемчиците от Еуратек и карате. Ако трябва с над 110-120 км в час.
Ще се реши проблемът. Никой не съм чувал до момента да се е оплаквал от подобно нещо.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Кви сериозни суми за ремонт бе човек, 140 и 170 коня комън рейлите са най-читавите мотори за тези коли, от поколението на товята. Кроношпанските знаеш как се карат, вече са между 300 и 350 000 и до сега имат по една водна помпа и един егр, нищо друго.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Подписа е култов, мисля и за събора да си направя такава тениска. [smilie=sarcastic.gif]
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

skodko написа:Подписа е култов, мисля и за събора да си направя такава тениска. [smilie=sarcastic.gif]
хахах..... можем доста тениски да нправим с култови фрази [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

skodko написа:Подписа е култов, мисля и за събора да си направя такава тениска. [smilie=sarcastic.gif]
А оня с ник на филмов герой не е ли се изказал и той "компетентно"?
[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Те ви малко разход-градско на дизелчето,150коня,ръчка.
IMG_6943.JPG
IMG_6941.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Колеги, да помоля някой на следващата среща да ме повози на паркинга на Декатлон с О3 (ако е дизел още по-добре). Искам да минем 5-6 през тези малки бабуни за убиване на скоростта - при мен нещо дочувам от известно време едно троп от ляво. Може да си внушавам, много рядко се появява, но ако някой ми помогне да сравня ще съм благодарен.
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

На 20-ти май тази година, вечерно време беше, 20 градуса външна температура, движение повечето градско и по околомръсното, достигнати 3333 км. пробег за точно 4 месеца експлоатация. Колата се ползва уикендите основно - от понеделник до петък спи. [smilie=sarcastic.gif]

Изображение

Изображение

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Вероломний, доста добро постижение! Този двигател е доста икономичен явно. Спрямо атмосферен е доста добър също.
Какъв бензин му наливаш да хапва? Глезиш ли го? ;)

Можем да заключим, че реалната разлика м/у двата двигателя е 1.5-1.6 литра / 100км гориво. Отчитам, че не караме в еднакви условия, но да речем извънградско осреднено.

За градско е по-сложно, аз лично на бат Ники разхода от 5.6/100 не го постигам в града.

coverdale, бат Ники, с какво гориво я храниш куклата?Знам,че сега сте на ОМВ, виждаш ли смисъл от MaxxMotion за разхода?Аз последно време с него карам и ме кефи спокойната работа, ще мина два с обикновен да видя, ма понеже ти караш мнооого повече вече имаш отговора :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Как ги правите тия разходи на градско незнам.

Аз със старата печка, на градско под 7 не падах. С новия "шлеп", както сполучливо го нарече един приятел, като видя под 10 съм щастлив.

Взех на един приятел бензиновата 1.4ТСИ - карах си съвсем благоразумно, за 50 тина км градско опънах 11/100. Той самия казва, че под 10 никога не му е слизала.

Сега ако градското е цариградско шосе сигурно ще се получи номера, ама мойте разбирания за градско са баш за градско, демек 5-та скорост е голяма рядкост.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”