DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
DPF принцип на работа
До @BateBo - За София мога да ТИ препоръчам къде могат да ТИ махнат "Diesel Gate"-ския "Software". За Пловдив обаче не знам
Някой Колега от Пловдив да подскаже, Моля.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
BateBo
DPF принцип на работа
Колеги помагайте,дайте за Сф координати за пране на дпф,тук ме връщат от два сервиза,в третия искат 800 кинта за демонтаж и пране,нещо не познават парите ми се струва,трябвало видиш ли освен моста да се разкачва и мотора и много играчка било ,дюзи датчици иначе са ок,oil asha приближавал обаче 80% и след някой др месец щяла да влезне в авариен режим и пак да отида но с платформа ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Октавия 3 2,0 тди
Някъде , където знаят какво правят и ще се оправи за през деня
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Октавия 3 2,0 тди
Някъде , където знаят какво правят и ще се оправи за през деня
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
DPF принцип на работа
BateBo, ми виж в D-Bros. 360 лв взеха на колега и го праха без демонтаж. Бах тая Октавия, как 80%? Само градско от жена ли е карана ?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
BateBo, Трансексперт от списъка с партньорските сервизи също предлагат пране без демонтаж (т.е. на място). Говорих си скоро с Евгени (шефа) и според него това е по-приемливия вариант. Едно, че парите са по - малко, второ не рискуваш да изпочупиш препечените компоненти, които изобилстват по трасето. Моя съвет е да пробваш без сваляне.
Иначе, Дунев взимаха нещо от сорта на 360лв. само за прането в машината, носих им го свален. Като това е цена от преди 3 години, сега вероятно е повече. Относно свалянето и качването имай предвид, че си е един ден работа... а ако колата е 4х4, там демонтажа е наистина кошмарен. И пак да кажа, рискуваш да изпочупиш препечените компоненти, от което цената може да мине 1000лв.
Иначе, Дунев взимаха нещо от сорта на 360лв. само за прането в машината, носих им го свален. Като това е цена от преди 3 години, сега вероятно е повече. Относно свалянето и качването имай предвид, че си е един ден работа... а ако колата е 4х4, там демонтажа е наистина кошмарен. И пак да кажа, рискуваш да изпочупиш препечените компоненти, от което цената може да мине 1000лв.
Бееееее.....
-
BateBo
DPF принцип на работа
Аз я карам от декември,взех я от едни чичаци които не са имали представа от регенерации, като я четохме човека каза- тая кола не е имала хубава регенерация не знам от кога,а и си гони вече 250 к... нормалноJORDITO написа: 13.08.2021, 17:24:53 BateBo, ми виж в D-Bros. 360 лв взеха на колега и го праха без демонтаж. Бах тая Октавия, как 80%? Само градско от жена ли е карана ?
-
mischoka
- Гараж: в търсене
DPF принцип на работа
Аз имам един познат който си взе пасат 6 2010 год. 2,0 140 комън рейл от първите и видяхме че колата е минала през сервиз на ФВ за смяна на софтуера. Казах му че може да се върне оригиналния, но той човека не вярва и си е каа така вече 4/5 год и понеже кара само извън града няма проблем очевидно.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Уф все се каня да опиша последните ми наблюдения и не ми остава време... Ама накратко:
Има зверска разлика по отношение на регенерациите при каране в града и извън града. Извън града при мен се движи около 10 мг/км сажди. А понеже прави и пасивни регенерации пада и на -10, -20 мг/км.
В града съм перманентно над 50 мг/км, на студена кола или минава 80 мг/км. Да не говорим в задръстване сигурно е над 100 мг/км.
Всеки може да си сметне разликата по отношение на филтъра. Всичко това са калкулирани стойности естествено, но са показателни.
Така, че каране само градско, тая кола и взима акъла. Поне на първата генерация комъни, следващите не мога да говоря.
Та затова филтъра на тия дето се карат мешано се предава на 200-250к. А някой дето шпорят яко магистрала и колата не изстива от каране, подминават 400к без драма.
Има зверска разлика по отношение на регенерациите при каране в града и извън града. Извън града при мен се движи около 10 мг/км сажди. А понеже прави и пасивни регенерации пада и на -10, -20 мг/км.
В града съм перманентно над 50 мг/км, на студена кола или минава 80 мг/км. Да не говорим в задръстване сигурно е над 100 мг/км.
Всеки може да си сметне разликата по отношение на филтъра. Всичко това са калкулирани стойности естествено, но са показателни.
Така, че каране само градско, тая кола и взима акъла. Поне на първата генерация комъни, следващите не мога да говоря.
Та затова филтъра на тия дето се карат мешано се предава на 200-250к. А някой дето шпорят яко магистрала и колата не изстива от каране, подминават 400к без драма.
Бееееее.....
-
BateBo
DPF принцип на работа
Моята и извънградско трупа по 50-100 мг /км...хем си я карам в обороти ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
-
kograman
DPF принцип на работа
Много зависи от състоянието на двигателя и горивото. В крайна сметка, какво излиза тия с пасивните дпф изкарват по 200-250к км и нов. Тия с активните пак толкова, ама чакаш да регенерира, пък перки включва и т.н.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Сега пътувах София - Варна по класическия път. Значи регенерира ми още на изхода на София. Карал съм стегнато до колкото ми позволяваше трафика, 4:30 от табела до табела.
Карал съм доста газ, спирачка, много камион, много коли, бавняри, бързаци, абе нервозна история. През цялото време с пуснат климатик.
На качването на магистралата на Шумен беше стигнала 54% 18мг сажди. Явно рязкото мачкане си прави пушеци. От там я подбрах 140-160 без да я изнасилвам. До Варна почти перманентно беше в пасивна регенерация и падна на 49%. Държеше си над 330 градуса, там някъде почва да регенерира. А на баира след Девня, отиде над 450 градуса и -60мг/км. То това си е почти активна регенерация ама без да мята нафта в маслото.
Та поне мойта като си я мачкам лятото се чисти добре. Прави си по 600-800км между активните регенерации. Ама си трябва монотонно натискане, резките дърпания имат обратния ефект. На градско максимум 300км и то лятото. Зимата вероятно по-малко.
Карал съм доста газ, спирачка, много камион, много коли, бавняри, бързаци, абе нервозна история. През цялото време с пуснат климатик.
На качването на магистралата на Шумен беше стигнала 54% 18мг сажди. Явно рязкото мачкане си прави пушеци. От там я подбрах 140-160 без да я изнасилвам. До Варна почти перманентно беше в пасивна регенерация и падна на 49%. Държеше си над 330 градуса, там някъде почва да регенерира. А на баира след Девня, отиде над 450 градуса и -60мг/км. То това си е почти активна регенерация ама без да мята нафта в маслото.
Та поне мойта като си я мачкам лятото се чисти добре. Прави си по 600-800км между активните регенерации. Ама си трябва монотонно натискане, резките дърпания имат обратния ефект. На градско максимум 300км и то лятото. Зимата вероятно по-малко.
Последно промяна от Цецо75 на 14.08.2021, 15:15:31, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
DPF принцип на работа
Горе долу същата картинка е и при мен. За тоя пробег и години повече - здраве му кажи
Dieselgate Team member
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
DPF принцип на работа
Къде гледате мг/км ?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
DPF принцип на работа
Явно си е до автомобил, при мен няма такова квадратче на Vag Dpf
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Не е квадратче, показва се горе дясно при продължително движение.
Бееееее.....