Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Ако ще я караш поне още 100к - може да го смениш. Иначе няма смисъл 
Бееееее.....
-
KNedyalkov
- Гараж: Skoda Octavia 3 - Vision, 1.5 TSI, DSG 7.
Малко оффтопик. Случайно ми попадна това видео и съм сигурен, че ще е интересно за много хора ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
П.П. Днес ходих да ми сменят маслото на Лодката на 6200км и се надявам да не е било по този начин![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
П.П. Днес ходих да ми сменят маслото на Лодката на 6200км и се надявам да не е било по този начин
-
slug
Не се занимавам с промишлен шпионаж,но малко темата се раздвоява.
От моторни масла се прехвърли на скоростни кутии ````За Октавя 3 с ръчни скорости, да и сменям ли маслото на скоростната кутия?```
Имам 2 Шкодовки.
Едната е Французойка а другата е Октавийка
Първата е с PD/помпа дюза/
2 та ,сега се уча.
Значи юни месец и смениха маслото с Total на 8 000 км.
Издухани.
Сега съм на Total Classic LL.5W30
Сега съм на 15000 км за 369 дни.
p.s
До края на годината е малко за мене
p.s.1
Когато купувате ,не искат ли ``малкият техничен талон`` и според него си плащате маслото и услугата![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
От моторни масла се прехвърли на скоростни кутии ````За Октавя 3 с ръчни скорости, да и сменям ли маслото на скоростната кутия?```
Имам 2 Шкодовки.
Едната е Французойка а другата е Октавийка
Първата е с PD/помпа дюза/
2 та ,сега се уча.
Значи юни месец и смениха маслото с Total на 8 000 км.
Издухани.
Сега съм на Total Classic LL.5W30
Сега съм на 15000 км за 369 дни.
p.s
До края на годината е малко за мене
p.s.1
Когато купувате ,не искат ли ``малкият техничен талон`` и според него си плащате маслото и услугата
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
Mupo
- Гараж: Octavia MkII, BMM
Здравейте,
Предстои ми смяна на двигателното масло на моята Октавия, тя е 2.0 ВММ. Маслото трябва да отговаря на спецификации 504 00, 507 00. Досега карах с Castrol Edge Professional Longlife III 5W-30 Titanium FST, не го харчи, но искам да го сменя с друга марка. В момента съм се спрял на следните възможни варианти:
- https://www.ato24.de/en/ravenol-vmp-sae-5w-30.html
- https://www.ato24.de/en/shell-helix-ult ... c2-c3.html
Кое от тези масла бихте препоръчали ? Ако имате и други предложения, ще се радвам да ги споделите
Поздрави
Предстои ми смяна на двигателното масло на моята Октавия, тя е 2.0 ВММ. Маслото трябва да отговаря на спецификации 504 00, 507 00. Досега карах с Castrol Edge Professional Longlife III 5W-30 Titanium FST, не го харчи, но искам да го сменя с друга марка. В момента съм се спрял на следните възможни варианти:
- https://www.ato24.de/en/ravenol-vmp-sae-5w-30.html
- https://www.ato24.de/en/shell-helix-ult ... c2-c3.html
Кое от тези масла бихте препоръчали ? Ако имате и други предложения, ще се радвам да ги споделите
Поздрави
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Имаме доверен доставчик на Ravenol във форума, това в случай, че не си решил да е твърдо от Германия..
Иначе конкретно между двете - Ravenol.
Иначе конкретно между двете - Ravenol.
Бееееее.....
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Mupo, - От както Шефа Ми си Купи Ново "Porsche" и от Магазина Му казаха само Оригинален "Mobil" да се сипва, аз си карам и двете "Skoda"-и с такова: Натисни Точно Тук
И тези, които си посочил, не са никак лоши. Най-важното е да са Оригинални, че е пълно с Ментета и да се сменя на време, което обаче не значи както съветва производителя ![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
Mupo
- Гараж: Octavia MkII, BMM
Маслото ще се вземе от Германия, за съжаление не съм толкова богат, за да го взема от България. Преди време четох в един руски форум за този Mobil, не бяха ласкателства ...
- ivand911
- Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
- Обратна връзка:
Много ме е яд мен, че Пентосин го купиха Фукс и няма вече Пентосин. Сега взех FUCHS TITAN GT1 XTL 5W-40 ама не знам дали е същото като PENTOSYNTH HC 5W40. Само като го сменя да не почне да го яде, че имах такива премеждия с един Репсол и веднага го източих.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Слагай равенола, вмп-то е топ.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ка ще няма Пентосин, има си 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- morpheus
- Гараж: Passat b8 2.0 tdi
Octavia 3 2.0 tdi
MB GLE
Те много неща се правят при ФУШ-а нормално...
До колегата с Mobil-ESP е чудесен продукт,но при следващата смяна търси новият "ъпгрейд" с лилави надписи,разликата в хим.състав е огромна. Ravenol също е медец...и те като повечето хубави смазки залагат на infineum присадки.
До колегата с Mobil-ESP е чудесен продукт,но при следващата смяна търси новият "ъпгрейд" с лилави надписи,разликата в хим.състав е огромна. Ravenol също е медец...и те като повечето хубави смазки залагат на infineum присадки.
Product manager of engine and industrial oils
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
А при гаранционното обслужване какво масло слагат в Еуратек на TDI- Castrol Edge или друго и има ли възможност за избор. И първата смяна на маслото на 10000 км ли е препоръчително?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Ме4о Коди, да голям избор имаш. От варел или от туба. Шел или Кастрол.
Не на 10 000, на 5 000 е препоръчително. И трябва да смениш всички филтри, да почистиш резервоара. Трябва да сложиш и зимен антифриз, течност за чистачки и ако може да не я караш зимата, защото ще изгние
Шегувам се, ама ми е смешно като почнете да се втилясвате,все едно 1 милион километра ще ги карате тия тенекии.
Не на 10 000, на 5 000 е препоръчително. И трябва да смениш всички филтри, да почистиш резервоара. Трябва да сложиш и зимен антифриз, течност за чистачки и ако може да не я караш зимата, защото ще изгние
Шегувам се, ама ми е смешно като почнете да се втилясвате,все едно 1 милион километра ще ги карате тия тенекии.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Да, шел и кастрол предлагат.
Аз лично сменям на 10к винаги.
Аз лично сменям на 10к винаги.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @morpheus, - Мерси, ще проуча 

Съд, Конфискация и Затвор - Сега!