Попитай майстора?

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
AUTOCOMPLEX RS

Škoda Фен²

Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от AUTOCOMPLEX RS »

губи нафта и затова изпушва и не пали от първият път , а тампони на стаб . щанга не се гресират , поне аз така знам .
hvp800

Škoda Ludicrous

Попитай майстора?

Мнение от hvp800 »

Много стар и изпитан метод за тези тампони е да се използва стар ангренажен ремък , прегъва се на две и се слага "зъб във зъб".
Сложени по този начин стават "вечни" , и никога няма да прескърцат или тропнат.

Знам , че това е против етиката и морала на много от хората тук , но е добре да се знае , че има ОЕМ алтернатива, и то на същото ниво [smilie=pardon.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Попитай майстора?

Мнение от Bobeca »

Благодаря за отговорите. Няма да ги смазвам тогава ми направо ще ги сменям. Само да намеря време да отида до ЕТ за нови.

hvp800, аз съм един от тия дето етиката им не им позволява да направят такова нещо. Пък и те тампоните са си в добро състояние, просто скърцат прекалено много. Иначе хАмериканците правят друго - обвиващ щангата с тефлонова лента и нямало ядове. Ама аз съвети от някой дет ползва инчове, футове и тн за мерни единици, не приемам. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от skodko »

Сами и оемските се разскърцват за една година.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Попитай майстора?

Мнение от zzankov »

Кайзен написа:
mayma написа:
donMaranzano написа:Аз като абсолютен лаик искам да попитам следните въпроси.
1. Колко масло е горял автомобила. Моят гори литър на 1000, наполовина по малко, но толкова дава производителя.
2. На колко км е автомобила?
1. Много зависи градско или извънградско се ползва автомобила, но от литър до два литра на 1000 км беше разхода
2.Автомобила е с пълна сервизна история на около 140 000 км

Според завода нормалната стойност е до 400 грама на 1000 км. След, това препоръчват на клиентите си ремонт.
От юли 2017 Audi поема до 70% от разходите за ремонт на двигатели 1.8 TFSI & 2.0 TFSI (ЕА888), като е необходимо автомобила да изпълнява следните условия:
1) автомобила трябва да е редовно обслужван съгласно изискванията на Audi
2) разхода на масло да е >0,5л/1000км
Всички клиенти, които изпълняват горните две условия имат право да се свържат с кой да е фирмен сервиз и след оценка състоянието на двигателя, се извършва комуникация с Audi и се взема решение. На някои клиенти (но това са малки изключения) са били извършени ремонтите безплатно.

В тази връзка и моя въпрос - каква част от сумата за ремонта е била поета от Audi?
За ваша информация.
Не съм сигурен доколко е достоверна информация.
Но писалия определено има опит в автоиндустрията.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Попитай майстора?

Мнение от zzankov »

skodko написа:Сами и оемските се разскърцват за една година.
Тошко, явно зависи и колко км се изминават за една година.
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Попитай майстора?

Мнение от uboy »

Преди година сменях термостата защото не държи градуси в големия студ. Спирам на място с пуснат климатроник и бавничко почва да пада температурата. Сега общо взето е същата ситуация. Какъв термостат да взема ?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от bega4kata »

uboy написа:Преди година сменях термостата защото не държи градуси в големия студ. Спирам на място с пуснат климатроник и бавничко почва да пада температурата. Сега общо взето е същата ситуация. Какъв термостат да взема ?
oem
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Попитай майстора?

Мнение от uboy »

Предполагах, че такъв ще е отговора, но винам да споделя :D
Ще заръчвам ОЕМ
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Попитай майстора?

Мнение от zzankov »

Behr/Mahle
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от bega4kata »

[smilie=pardon.gif]
uboy написа:Предполагах, че такъв ще е отговора, но винам да споделя :D
Ще заръчвам ОЕМ
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Попитай майстора?

Мнение от Bobeca »

Има ли смисъл да се подменят подгревните свещи през определен интервал от километри? Проблема е, че в студено врем колата почна да пали малко по-трудно. Преди въобще не се замисляше, но сега вече не пали веднага когато температурите са под 0-та. Не изписва грешка за свещите, а също така им мерих и съпротивлението. Три бяха със съпротивление 1,3 Ом, а четвъртата беше с 1,4 Ом. Дали давам веднъж или два пъти на контакт за да подгрее, разлика няма. Горивния филтър е на 15 000 км, акумулатора е на 3 години, но е тестван и е наред. Тези дни ще заредя и "премиум" нафта да видя дали това ще има ефект. Колата е на 74 000 km.
Също гледам, че има огромна разлика в цените на свещите. От искра за 10 лв до NGK за по 80 лв. Масово са около 25 лв. Какви ще препоръчат майсторите?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от skodko »

Оригиналните за помпа дюза при нас са Беру. Принципно им дават,че съпротивлението не трябва да е над 1.2 ома. При теб не е много над границата, но в големите студове си оказва влияние.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от bega4kata »

Много е важно да се монтират много качествени подгревни. Защото на ментаците има вероятност да се отчупи с времето най долната част. Връхчето (сочещо надору) Там метала се нажежава многократно (с времето) до червено. И то ряззко от суперстудено сутрин, до червено. Тези температурни разлики уморяват метала с времето. Като се отчупи частица, тя минава през лопатките на геометрията и поврежда турбинната перка и геометрията.
Слагай ОЕМ Бобец. Беру.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Попитай майстора?

Мнение от Bobeca »

Благодаря Ви и на двамата за коментарите. Beru ще са. Аз се чудех точно между Beru и NGK. Не съм мислил да слагам евтини, по-скоро питах за най-скъпите керамични, но се отказах точно поради причината, че още по време на монтаж могат да се счупят.
Има ли значение дали на студен или топъл двигател ще ги сменям? И трябва ли с нещо да се маже контакта между свещта и буксата за да няма проблем при смяната им след време?
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”