Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от La Furia Roja »

bega4kata написа: Аз я мия с веро ехо с балсам за ръце. Идеална става.
Разбрах. Това със спрейчетата е след измиване или ако има малко мръсотия по колата да я махнеш.
Пръскаш със спрея, микрофибър един път да падне мръсното, после с друг чист микрофибър втори път да лъсне.
Само не разбрах микрофибъра, който първия път обира мръсното после се пере ли???
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Мен, ако питате не се занимавайте с продуктите на Мегуиарс. Много маркетинг, малко перформънс.Имат попадения, но не са нещо особено поне за мен. За коли с нанесена керамика препоръчвам да се използват Енигма шампоан и куик дитейлър на ангелвакс. И двете са с доабвени керамични емулсии и подхранват покритието. И като цяло каквото и да пробвате на Ангелвакс ще останете очаровани. Ние до сега не сме разочровани от нито един техен продукт. Сами надявам се че се шегуваш с това веро. Принципно домашните препарати чистят добре, но много изсушават лака, отделно че са агресивни и свалят всякакви нанесени покрития. Едно шампоанче бъмбълби на гууд стъф е 15 лв и ще ти стигне поне за година напред. Двате сийлънта на кар про( Reload и Hydro2) също къртят отвсякъде. Релоуда до дават дори за поддръжка на керамики,а дори и да се ползва при кола без покритие е много як хидрофобен ефект и предава голяма дълбочина и блясък на лака. Хидро2 пък е елеметарен за нанасяне, става за секудни и държи до 3 месеца( аз лично бих си го нанасял всеки месец, за да е винаги на макс).

Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

La Furia Roja написа:Тези спрейчета детайлинги спестяват миенето ли?
Пръскаш със спрея, минаваш с парцала или някаква ръкавица и колата светва и става мазна да се плъзга по нея всичко.
Или пак трябва първо с вода да я намокриш?
Само белия на Мегуиарс . (добре ли е така, без Лто [smilie=sarcastic.gif] )
Всички други са за изчистена/измита повърхност.
Белия е да:
- напръскаш, чистиш с една кърпа и после с друга чиста забърсваш/полираш.
Една за горен (мръсен прашен слой), една чиста за полиране.
После се пере: Микрофибър се пере БЕЗ омекотител, че се запушват порите.

Но все пак говорим за мръсна- разбирайте прашна кола.

Всеки има право на лично мнение: На мен лично КарПро не ми харесват. Angelwax са наистина много добри. Гледах ги и на феста. И пастите им не разпрашават, всичко изчезва. В процеса на полиране на по-абразивните им пасти се разграждат и хем първо "отнемат", после и полират. Много са добре.
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не бе Тоше, не се майтапя.
Има си хидробалсам за ръцете и глицерин за блясък. Става си лъскавичка перфектно. Нищо не и се поврежда! Напротив. Никакви проблеми, за разлика от пяните по автомивките и то най намазаните във Варна.
И слагам много по малко. [smilie=pardon.gif]
Фраберче като разредя и сложа, пак лъскавичка става много. Кажете то как е?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Ние в студиото също сме с ангелвакс, имаме и м101 и м205, но са много по-зле. Но то е и нормално мирър глейз серията е вече на над 10 години и не е променяна. Също технологията й на работа е различна и остаряла вече. Пак дава резултати, но по-гадно се работи с нея. Сами, автомивките въобще не ги гледай. Там клиените са на конвейр и им е важно да ти опаткат колата бързо и дс идва следващия. Никой няма да ти я направи както ти сам. Единствено в блу пойнт в София виждам разлика, от другите, но те са си и детайлиг център.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

bega4kata написа: . Никакви проблеми, за разлика от пяните по автомивките и то най намазаните във Варна.
Навсякъде са ужастни... Няма такова нещо като безконтактно миене.
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Аз сега прохождам в това, помогнете ми с автошампоан за дюза...
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Самуиле, ехо, ЕХО, с това "Ехо" изби рибата lol
Motorhead

Škoda Фен

Гараж: Октавия 3

Мнение от Motorhead »

Bobeca написа:
bega4kata написа: . Никакви проблеми, за разлика от пяните по автомивките и то най намазаните във Варна.
Навсякъде са ужастни... Няма такова нещо като безконтактно миене.
+1
Подкрепям мнението на Самуил.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ами ЕХО-то, щом не е агресивно към ръцете на жената, (много са и мекички и нежни) значи не е агресивно към колата. Просто е [smilie=sarcastic.gif]
Има съставки за блясък на съдовете, значи и колата, ще и е ок.
В миялната съдовете им се евава мамата, а ако миеш с ЕХО-то на чешмата, няма грижи lol
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Лъскачка стават разправяш...ревЪ [smilie=sarcastic.gif]
...козметика за ръце съдове и коли...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И без пари е [smilie=sarcastic.gif]
1 левче.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Имам питане заEnigma:
Само на суха кола ли се ползва? Ако попадне на гумени уплътнения или стъклата прави ли проблеми? Държи около 6 месеца по описание..може ли да се ползва при всяко измиване?
Изображение
Реално Speedwipe ми е перфектен за честа употреба, подсушаване и елиминиране на варовикови следи...ако енигмата е по добър, ще мигрирам ;)
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Не мисля, че нещо ще стане на упътненията и стъклата. На измит и подсушен автомобил се ползва. Ти доколкото помня имаше керамика, така че силно ти го препоръчвам.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Ясно.. благодаря!
взимам пак speed wipe за подсушаване и enigma за по 1 път мазане в месеца. Жената ще ме изгони да спя на мивката, Stuci, пазиш ли матрака от ЕТ? :)
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”