Porsche
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
Porsche
На морето колите са най-бързи!
- Sawyer
- Гараж: ///
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Porsche
@Sawyer
Ванка
Благодаря.
Скандално видео.
Тествах 2025г М2 480кс
Приятел я изкара нова от магазина- 190к
Страшен погром е и тая кола.Точно като при Каймана - малка и компактна и пасва като ръкавица.М3/М4 пораснаха и те много.
GT4 RS Cayman ми е крайъгълен камък при Порше.
Цена/Качество/Перформанс е мръсен ТОП
Ванка
Благодаря.
Скандално видео.
Тествах 2025г М2 480кс
Приятел я изкара нова от магазина- 190к
Страшен погром е и тая кола.Точно като при Каймана - малка и компактна и пасва като ръкавица.М3/М4 пораснаха и те много.
GT4 RS Cayman ми е крайъгълен камък при Порше.
Цена/Качество/Перформанс е мръсен ТОП

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Sawyer
Porsche
На мен са ми малко странни тия драг клипчета с GT поршета (на тях замисълът им не е да се натиска педала с чехъла по права линия), но… това се гледа ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Интересно видео. GT4-ката е много повече кола (за много повече пари), но и M2 (особено пък CS) е брутална машина
Интересно видео. GT4-ката е много повече кола (за много повече пари), но и M2 (особено пък CS) е брутална машина
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Porsche
И аз така обеснявам сега на един господин, че колата не е ускорение само направо. Господина иска за залитне към Тесла, вместо М или АМГ
За Порше не говорим изобщо.
За Порше не говорим изобщо.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Sawyer
- ЦецоNOL
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Porsche
Тоз моя с Кайена, манияк голям. Взел това зверче. Вика 70 евро я взел.
Карера 911 sc targa.
Освен че колате много якичка, състоянието е мега.
Много е пазена , като чисто нова е.
Последния въздухар, 6 цил.бпксер.

Карера 911 sc targa.
Освен че колате много якичка, състоянието е мега.
Много е пазена , като чисто нова е.
Последния въздухар, 6 цил.бпксер.

GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
- Sawyer
Porsche
Кола за ценители. Онзи ден Doug DeMuro публикува видео точно за тази 911-ка:

Порше е точно това. Не че не може да дойде новото Turbo S и да убие 99% от колите на стартове от място, но това не е водещото при марката
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
- ЦецоNOL
Porsche
Това изчерпва всичко като цяло.
Един приятел , който прави ревюта на автомобили е правил такова точно на моята кола, защото е искал да я купува и е Човек със страшно голям опит откъм коли:
DAY 3 — Модел, който смятам че е подценен
"Кола за фризьори"
"Порше за бедни"
„Женското Порше“
Вечната мантра на хора, които си взимат 911, за да ги видят съседите — не защото искат или могат да го карат. Това са същите хора, които най-голямото им постижение е, че са вдигнали 300 на Тракия.
А истината?
Porsche Boxster/Кайман (986/987) е най-подценената спортна кола на пазара.
Не само за мен — за всеки, който обича да кара, а не само да се снима.
И за да сме на една страница — за мен кола означава четири неща:
Динамика — колко тежи, колко върви, как окачването ти говори или те лашка като маршрутка.
Дизайн — вън, вътре, ергономия, полезни екстри и дали ме е срам да ме видят да слизам от нея.
Практичност — две места, багаж за двуседмичен трип и седалки, които кръстът ми харесва. Всичко над това е бонус
Тактилност — обратна връзка от волан, спирачки, окачване. С една дума: механика. Хидравличен волан, истински бутони, ръчна кутия. Никакви таблети, моля.
И да — затова Porsche Cayenne за 10 000 лв. ми е надценен (и за 10лв пак ми е надценен, но това е друг въпрос).
Все едно да ми продават тухла, когато искам да строя дървена къща. Полезно? Не. Красиво? Не. Искам ли го? Категорично не.
Защо казвам, че кола за 35-65хил. лева (Boxster/Cayman) е подценена?
Защото има едно качество, което не можеш да си купиш на никаква цена:
Чувство. Просто е забавна. При всякакви условия.
Няма сума —
100 хиляди, 300 хиляди, 1 милион —
която да ти даде по-добри:
Тактилност, каквато днес почти не съществува
Шаси, което ти е продължение на нервната система
Обратна връзка от волана, спирачките, окачването — като да си включен към ЕЕГ-то на колата.
Честен механичен диалог, който модерните суперколи неуспешно се опитват да пресъздадат електрически.
Изненадваща практичност — два багажника, купе с място, комфортни седалки
Спокойствие — не се чупи, не ѝ трепериш, няма нужда от "lift", достатъчно е висока за да не ти дреме от легнали полицаи и български пътища
Може да си купиш 911 Turbo S, Ferrari или колекция от Ламбота.
Ще получиш скорост.
Но усещането?
Това, което те кара да се прибереш по дългия път от работа, да искаш още един километър, още един завой, още ден?
Не.
Boxster го има.
На цената… на гараж в Софийско село.
А най-сладкото?
Цената расте.
986 и 987 вървят нагоре и няма изглед да спрат.
Тоест — купуваш спортна кола, караш я, поддържаш я, обичаш я…
и не губиш пари.
В много случаи излиза по-евтина за притежание от чисто нова Миата, която след 5 години ще е на минус повече, отколкото Boxster-а ще струва в ремонти и бензин.
Разбира се, най-логично ми се струва да започна тази серия с кола, почти идентична на тази която трябва да бъде заместена. И понеже това е моето субективно виждане – 718 GTS 4.0 е най-добрата кола спрямо моето разбиране и наистина няма друг автомобил на каквато и да е цена, който да може да свърши толкова добре всичко, което аз ценя. Единствената причина да не купя този Кайман – каквото и да взема, не е точно като онова, което си поръчах от магазина и сам му нацъках всички цъкалки. Освен това сега вече имам нови нужди – трябва ми поне една кола със задна седалка например, има и друг човек в живота ми, който да кажем че не е фен на липсата на пространство в двуместните Поршета
Да започваме!
Първо впечатление – Как изглежда и какво ти говори
Видяхме се за уикенд каране със собственика, който преди известно време реши да замести своя Кайман с М4. Колите бяха паркирани една до друга.
Паркиран до М4, Кайманът изглеждаше като нинджа до бодибилдър.
BMW M4 – Хълк. Огромен, нацепен, постоянно ядосан.
Cayman GTS – Спайдърмен. По-малък, по-тих, но с грация, рефлекси и характер, които могат да унижат всеки по-едър побойник.
BMW-то изглежда като човек, който крещи на сервитьор.
Porsche-то? Просто седи и някак знаеш, че е опасно.
Цветът Racing Yellow и надписа на вратата “GTS 4.0” са леките подсказки, които го издават.
Алкантара, аналогови уреди, контрастни шевове – достатъчно да усетиш класа, но без излишен театър.
Бутони има. Истински. Тактилни. Без touch панели и други проклятия на модерния свят.
Влизаш и усещаш, че това не е салон – това е пилотска кабина.
Не е място за излежаване – кани те да се концентрираш и да мислиш само за шофирането.
Гумите загряват, ти загряваш.
След 30 минути си разбирате движенията без думи.
Колата завива с теб, диша с теб, мисли с теб. Предницата е лека, спираш по-късно, по-дълбоко в завоя, центърът на тежестта е там, където трябва да е - точно зад трибуквието ти.
PDK кутията сменя предавки по-бързо, отколкото можеш да кажеш „А“.
Сваляш предавка, вдигат се оборотите, идва звукът. Онзи звук.
От 4-литровия атмосферен боксер – уникален, ясен, без да крещи фалшиво като AMG с дупка в ауспуха и без безумен звук от двигателя, предаден през КОЛОНИТЕ на колата. Това не е електричка.
Мощността се разгръща линейно, предвидимо. Няма турбо, не се усеща лашкане или сякаш се опитваш да издърпаш ластик. Просто контролирана лудост.
И точно в онзи момент, в завой на втора, когато всичко е в синхрон – волан, тяло, спирачки, звук, пейзаж –
казваш си: "бих правил това цял ден, всеки ден."
Платформата е перфектна. Моторът е механична поезия. Управлението – извадено от златната ера.
Всички онези, които казват "ако имаш пари, ще си вземеш 911", просто не знаят какво говорят.
911 (до 993) някога е била страхотна. Но днес е вече дебеланка в спортно облекло, на която паласките се подават над клинчето. Тежка, луксозна, претенциозна.
Избираш нея, ако:
- ти трябват задни седалки за чанта
- обичаш да тежкарееш пред хора, които не разбират от коли
- или се възбуждаш от 0.3 секунди по-бърза обиколка на Нюрбургринг (макар че за тая цел трябва да идеш минимум на ГТ3, което е съвсем различно животно и няма общо с обикновена 911)
Cayman GTS е за тези, които искат да карат, не просто да притежават.
Блести не с цифри, а с ритъм.
Блести на всеки метър, който не е прав и скучен.
Боли, ако имаш куче, семейство или имаш нужда от повече от два куфара
Боли и в джоба – обслужването е на Porsche ниво. Но и преживяването е на Porsche ниво.
Цената не пада, качеството не те предава, а удоволствието… не остарява. Точно това го прави изненадващо разумен избор.
Едва ли има друга кола на тази цена, която да предлага толкова балансиран микс от емоция, инженерно съвършенство и истинско, неподправено удоволствие. Това не е кола, в която караш, а кола с която караш.
Това е не просто кола.
Това е продължение на мисълта ми.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣