DSG и неговата правилна експлоатация.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Моята също е дизел. Нещата, които коментирам, няма как да ги усетиш в градско или.на магистрала.
Усещам го например на Петрохан или Шипка.
Усещам го например на Петрохан или Шипка.
Бееееее.....
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Аз съм DQ200 и съм много доволен от нея. Карам си на D(аз имам индикация на предавките) и при нормално каране съм като колегата Taratajki. На 2000 сменя нагоре, като пада - на 1200 сваля. Пробвал съм S, там при нормално каране, сменя на 2500. Мачкал съм я няколко пъти да усетя набирането, но тогава гледам напред
. Като цяло само на D карам. По балкана се държи много добре. Засича си наклона перфектно и сменя на по-високи обороти в зависимост от него. При спускане също съм много доволен какво й е поведението.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ами може би имаме различни очаквания от колите.
Както казах, карах си зад човека, отзад му изгоряха ледовете от светене на спирачките, но и той сигурно е доволен, в крайна сметка колата се движи и някой друг мисли на коя скорост е. Какво повече му трябва на човек...
Както казах, карах си зад човека, отзад му изгоряха ледовете от светене на спирачките, но и той сигурно е доволен, в крайна сметка колата се движи и някой друг мисли на коя скорост е. Какво повече му трябва на човек...
Бееееее.....
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ми аз минавах само веднъж през Ярема, не ми направи впечатление сама да изключва от скорост или да не спира с мотора.... да, не връщаше където аз бих върнал с ръчката, но като чукна педала на спирачката, колко да светне стоповете и тя сваляше, все едно с лостчето. Но за толкова малко километри не мога да кажа, край, супер е.Ама аз давам газ и по нанадолнищата, може да се сработим по добре
О, такива има и с ръчни кутии, дето сложи крака на спирачката и стопи фара
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Добре казано.Taratajki написа: 25.03.2025, 14:41:47 О, такива има и с ръчни кутии, дето сложи крака на спирачката и стопи фара Не е от колата в повечето случаи, а от ненаучения зад волана и.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Само да подшушна, че не е необходимо да й се дразниш още Х годиниЦецо75 написа: 24.03.2025, 09:35:43 Ако си оставям колата след гаранция, това ще е нещото, което ще пипна в софтуера. Колата си има достатъчно мощност за мойто каране, обаче тая кутия е много дразнеща.
Ииии...
Аз нали Ви разправях, че по баири не се държи добре stock таа кутия
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Какво прави?vankissa написа: 25.03.2025, 22:24:13 Аз нали Ви разправях, че по баири не се държи добре stock таа кутия
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Тема имаше по въпроса - един от коментарите си прилагам, че и видео съм снимал гледам:
И в други теми мисля, че съм споменавал...vankissa написа: 03.01.2021, 01:04:32 Ето лека демонстрация, от която се вижда как при плавно ускорение колата минава на по-висока предавка и се озовава с или под 1250 оборота. Това е придружено с известни вибрации особено, когато се изкачвате по наклон - усеща се като тормоз:
В клипа на Тодор, за сравнение, оборотите не паднаха под 1500, а тук вече не е така.
Както казах, при по-висока скорост проблема не е така силно изразен, но е кофти за градско.
В такива ситуации, с 5/6 по наклон нагоре (а тя отива там щот е много Еко) натискаш леко газта - нищо не става. Още малко натискаш - пак нищо. Още малко - 3та и излита - подобно на това, което и Цецо описва сега.
При спускане ... при него вероятно прави повече впечатление, щот е по-тежък, но пък би следвало и да спира повече заеади по-голямата компресия. При мен обаче никога не е coast-вала. Колата е края на 2019, от първите фейслифти и никога Eco режим не е виждала.
В заключение, мъка беше stock
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Са като се замисля, по другото оплакване, че реагира със закъснение на подаването на газ...
Аз го усещам само при слизане от легнал полицай, от ден 1 нали... Не е директно да тръгне като ръчка, ми има едно забавяне от около секунда/две. Та вероятно е свързано със зацепването на съединителите, щот на легналия полицай аз почти спирам. Не се форсира, ама и не тръгва, все едно лагва педала на газта.
И сега, ако ваще коли coast-ват и вие натискате газта, може пак да се случва някво замисляне заради обратното зацепване на съединителите.
(разъждавам си на глас просто)
p.s. това няма общо с гоненето на висока предавка от предното мнение
Аз го усещам само при слизане от легнал полицай, от ден 1 нали... Не е директно да тръгне като ръчка, ми има едно забавяне от около секунда/две. Та вероятно е свързано със зацепването на съединителите, щот на легналия полицай аз почти спирам. Не се форсира, ама и не тръгва, все едно лагва педала на газта.
И сега, ако ваще коли coast-ват и вие натискате газта, може пак да се случва някво замисляне заради обратното зацепване на съединителите.
(разъждавам си на глас просто)
p.s. това няма общо с гоненето на висока предавка от предното мнение
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Това от кога е ? Аз съм с DQ381 и от известно време започнах да го чувам. Възможно е преди просто да не ми е правило впечатление. В DQ200 си беше "само барабани"
Забавя се при кикдаун. Ако сваля 2 с перата е ок. Ако сваля със задържане на перото(симулиране на кикдаун) е супер бърза.
Мисълта ми е, че кутията е бърза от гледна точка на смяна на предавките. Бавна е при вземане на решение ти наистина ли искаш да настъпиш или се обърка. Така я усещам аз.
И също играта с педала я има. Често ако се возя и се налага изпреварване дори и натискане на педала на около 70% (около!
Но съм сигурен, че софт ще реши всичко това. За съжаление аз не мога да пипам Сеат-а.
Basic settings аз знам, че се използва при подмяна на съединителите ИЛИ след дълго каране с цел "наместване". Познат е прави процедурата на своя глава и беше много доволен. Но не правете това у дома му беше съвета.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Става въпрос за dq200, на 381 няма как да му дрънчат съединителите.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Нищо,някои ги чуват ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Мииииии, има нещо Тоше - друг е въпроса колко МНОГО се чува, щот до скоро се бъркаше с тракане от разбити тампони на носачите. А ако те са здрави, дрънчат спирачните апарати щот нямат притягане, като на задните.
Тааа има какво да дрънчи по предницата...
За повече информация по темата и тук ще сложа едно клипче от Тракане при каране по павета:
-
Salt Dreamer
- Гараж: Skoda Octavia Scout lll FL
Scout 2018 - DQ381, 2.0 150к.с. 128 000км - взех я и минах през ЕТ - двигателно масло, кутия, халдекс и всички филтри...
Ся не знам, кога да сменям ремъка и водната помпа
Да питам тези, които го правят и са правили...
К'о стаа ся!?
Тези, които са си направили и карат - каква е разликата - обективно субективно....
Плавно, бързо превключване...,икономия, адекватност..,прецизност.., запазване..
С две думи - кой е главния герой..
За моята бая ъпдейъи имало, че и за двигателя....
Имам 150км градско каране и около 2500 магистрално... Още не мога да преценя кутията, но мисля, че ми някак адекватна - още и свиквам и птобвам, кога, какво ще направи...
Та въпрос към профитата - да си направя ли ъпдейт на кутията и двигателя или да карам?
Мисля логично, че щом има някакви ъпдейти, би трябвало да са в положителна посока, дори да не съм наясно, каква е тя...
На човек проблемите му идват от "втория етаж"...
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
абе не може да го чуеш това,като се върти пък абсурд
GUNTER SERVICE