Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Ако се позоваваш само на рекламата,май вярваш още в Дядо Коледа/Мраз ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Сега като каза и аз се загледах.
Само като видя, как махна птичи "мръсотии".
Никакъв шанс да се махнат така лесно, а ако се махат, смятай каква химия ще е и какво ще прави като цяло.
Само като видя, как махна птичи "мръсотии".
Никакъв шанс да се махнат така лесно, а ако се махат, смятай каква химия ще е и какво ще прави като цяло.

- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
За 3 мин. ...и парцала се пръзга?BlackPearl написа:Не един, а 10 мога да ти кажа!
Иване, от 3 г. го ползвам и съм супер доволен
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
От Мафра и аз съм много доволен.
Но аз не съм по детайлинга.Не ги разбирам много.
Но аз не съм по детайлинга.Не ги разбирам много.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- BlackPearl
1- Улф Кемикалс- куик вакса - куйки (имам, много рядко ползвам)
2- Мегуйларс- куйк детайлър (такъв ползвам и съм доволен)
3- Мегуйларс - Ултимейт детайлър
4- Валет Про- Цитрус
5- Мегуйларс - Ултимейт вакса (такъв имам , рядко го ползвам- става и за мръсна кола, да я чисти и полира)
6 - Кемикал Гайс - Спийд (такъв ползвам и съм много доволен)
7- Кемикал Гайс - Куйк детайлър
8 -Ейнджълуакс - Енигма
9- Ейнджълуакс - Мат - за матови бои и фолио
10- Ейнджълуакс - Куед
11- На Гууд Стъф са 2 - гепард и вълк
12- Мегуйларс - новата серия със стари опаковки Мирър брайд
И на Улф Кемикалс има още НАНО и тем подобни. Това са марките предлагани в БГ. Има още много други, но са по-трудно достъпни.
3 минути казваш? Много са даже...
Нищо против Ма-Фра и тем подобни простотии, но това е марка / препарати за масова употреба на мивките. Тоест- бързо миене и рентабилност на клетката. Нищо общо няма с тези продукти, който са направени да пазят , подхранват покритието.
Но, щом си доволен и нямаш грижи- продължавай да я ползваш.
2- Мегуйларс- куйк детайлър (такъв ползвам и съм доволен)
3- Мегуйларс - Ултимейт детайлър
4- Валет Про- Цитрус
5- Мегуйларс - Ултимейт вакса (такъв имам , рядко го ползвам- става и за мръсна кола, да я чисти и полира)
6 - Кемикал Гайс - Спийд (такъв ползвам и съм много доволен)
7- Кемикал Гайс - Куйк детайлър
8 -Ейнджълуакс - Енигма
9- Ейнджълуакс - Мат - за матови бои и фолио
10- Ейнджълуакс - Куед
11- На Гууд Стъф са 2 - гепард и вълк
12- Мегуйларс - новата серия със стари опаковки Мирър брайд
И на Улф Кемикалс има още НАНО и тем подобни. Това са марките предлагани в БГ. Има още много други, но са по-трудно достъпни.
3 минути казваш? Много са даже...
Нищо против Ма-Фра и тем подобни простотии, но това е марка / препарати за масова употреба на мивките. Тоест- бързо миене и рентабилност на клетката. Нищо общо няма с тези продукти, който са направени да пазят , подхранват покритието.
Но, щом си доволен и нямаш грижи- продължавай да я ползваш.

- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
https://detailingbg.com/produkt/quik-detailer/ Във вторник го поръчвам, па да видим 
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
MaFRA е бюджетен вариант колкото да свършиш донякъде работа.. и до там.
Аз от Speed Wipe съм много доволен, но свърши и се чудя какво да взема.
Ися, какво ще препоръчаш.. пак черешката на кемикъл гайс или Мегуйларс- ултимейт куйк детайлър?

Клоня повече към втория,уж по добри резултати при керамика и тъмни цветове.![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
Аз от Speed Wipe съм много доволен, но свърши и се чудя какво да взема.
Ися, какво ще препоръчаш.. пак черешката на кемикъл гайс или Мегуйларс- ултимейт куйк детайлър?

Клоня повече към втория,уж по добри резултати при керамика и тъмни цветове.
Последно промяна от TheSaint на 08.04.2018, 00:08:18, променено общо 1 път.
- BlackPearl
Аз ползвам Спийд.

На мен повече ми харесва и ухае по-добре.
На Мегуйларс имам и Куйк

и
Ултимейт - бялата,където може и на мръсна кола да се ползва.

Рядко я ползвам, а куйк детайлъра им - червената опаковка я ползвах много често, но като открих на Кемикал, я позлвам по-рядко или като ми свърши Спийд.
Мегуйларс (по мой наблюдения) е леко по-мазна от на Кемикал и при много бърза работа и недоглеждане (или мръсен парцал) може да остави следи. Те се виждат навън на директна светлина. Докато на Кемикал се "изпарява" по-добре и по-бързо.
Както казвам , аз лично ползвам и двете, но предпочитам повече Спийд на Кемикал Гайс.
Иначе, като влияние към покритието и допир на боята са едни и същи като ефект и краен резултат.
За тази черната (която си показал) , нямам наблюдения.

На мен повече ми харесва и ухае по-добре.
На Мегуйларс имам и Куйк

и
Ултимейт - бялата,където може и на мръсна кола да се ползва.

Рядко я ползвам, а куйк детайлъра им - червената опаковка я ползвах много често, но като открих на Кемикал, я позлвам по-рядко или като ми свърши Спийд.
Мегуйларс (по мой наблюдения) е леко по-мазна от на Кемикал и при много бърза работа и недоглеждане (или мръсен парцал) може да остави следи. Те се виждат навън на директна светлина. Докато на Кемикал се "изпарява" по-добре и по-бързо.
Както казвам , аз лично ползвам и двете, но предпочитам повече Спийд на Кемикал Гайс.
Иначе, като влияние към покритието и допир на боята са едни и същи като ефект и краен резултат.
За тази черната (която си показал) , нямам наблюдения.

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Еми,ето,глей колко е ефективна.А с твоите там...часове отиват.
Мафрата е като LG-то примерно явно.Правят разни неща и си мислиш,че са хубави и вършат работа,дкато не си купиш друга марка
GUNTER SERVICE

- BlackPearl
Едното е вакса (нанасяне, изчакване, избърсване), другото е спрей (пръскас и бършеш).
Спрейчето е последна стъпка.
Преди това, ако човек иска да си поддържа лаковобояджийското покритие: вакса, силънт и тн. през определен период от време.
Примерно: По автомивките, където разправят: Една вакса и цяла зима си защитен, дрън-дрън. Точно на 1вата мивка с агресивни препарати, айде, да кажем до 3тата мивка и вече нямаш нищо.
П.С: И аз до онзи ден (точно след Фест18) си мислех, че мия добре с препаратите, но от както "открих" на Гуд Стъф - бъмбълби шампоан , а преди това Беър Фоум - предизмиването (пяна) и ръкавица на Мегуйларс , направо се родих. Много по-лесно, по бързо и тн. Ръкавицата ходи и се плъзга мазно по боята, супер е.
Преди това съм пробвал почти всичко на Мегуйларс, дълго време ползвах ХъниДю на Кемикал, а в последно време на Геон шампоан ,предизмиването им кърти също на Геон.
Спрейчето е последна стъпка.
Преди това, ако човек иска да си поддържа лаковобояджийското покритие: вакса, силънт и тн. през определен период от време.
Примерно: По автомивките, където разправят: Една вакса и цяла зима си защитен, дрън-дрън. Точно на 1вата мивка с агресивни препарати, айде, да кажем до 3тата мивка и вече нямаш нищо.
П.С: И аз до онзи ден (точно след Фест18) си мислех, че мия добре с препаратите, но от както "открих" на Гуд Стъф - бъмбълби шампоан , а преди това Беър Фоум - предизмиването (пяна) и ръкавица на Мегуйларс , направо се родих. Много по-лесно, по бързо и тн. Ръкавицата ходи и се плъзга мазно по боята, супер е.
Преди това съм пробвал почти всичко на Мегуйларс, дълго време ползвах ХъниДю на Кемикал, а в последно време на Геон шампоан ,предизмиването им кърти също на Геон.

- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Благодаря. Ще пробвам черния ултимейт детайлър и ще пиша. SPEED взех преди по твоя препоръка и е страхотен продукт, подсушаваш бързо и ефектно без усилие!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Абе,що му викате МегуиЛарс,като е МегуиАрс
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Ванка, куца ти транскрипцията ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Тези спрейчета детайлинги спестяват миенето ли?
Пръскаш със спрея, минаваш с парцала или някаква ръкавица и колата светва и става мазна да се плъзга по нея всичко.
Или пак трябва първо с вода да я намокриш?
Пръскаш със спрея, минаваш с парцала или някаква ръкавица и колата светва и става мазна да се плъзга по нея всичко.
Или пак трябва първо с вода да я намокриш?
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Аз я мия с веро ехо с балсам за ръце. Идеална става.
GUNTER SERVICE