Той животът взема, обаче и даваBlackPearl написа:Явно...това е реверанс за това, че Sawyer ме препарира!![]()
Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Sawyer
- Гараж: ///
Добре, де. А Това със шофьорския колан някой друг има ли го? Похлопва нещо вътре понякога при преминаване бавно през неравности. Звучи като някаква ролка с луфт вътре в колонката.

- Performance99
- Гараж: VAG
- Обратна връзка:
Не са вулканизирани към ст. щанга, нООО преправките за смяна на тампоните е ..... чудо на чудесатаbega4kata написа:Тампоните са вулканизирани към щангата.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Ванка, ако се засечем на среща ще сравним.имам нещо отстрани, което обаче при мен звучи или от колана или от дръжката над главите.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
ако го намерите, споделете. На С2 май е същотоТТодоров написа:имам нещо отстрани
Както и подлакътника
TSI Team
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
При мен на предишния Супърб точно откъм колонките и дръжките над вратите ми се струваше скърцането,а се оказа,че е от вратите,просто увисват с времето. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Ами ще ви скърцат. Карате ги със стоковото скоклесто окачване и за това.Sawyer написа:С течение на времето всякакви неща почват да поскръцват в тия Шкоди,
Слагате Червения Айбах пружини и Червените стабилизиращи щанги и всичко става топка.
При мен панорамният леко се обажда, но вече след редовни смазки почти не се чува или е само в определени редки моменти.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Ванка,при тия дупки по софииските улицки и ежедневно каране в тежък трафик, стоковото си е най-добро.Аз отдавна съм спрял до обръщам внимание на разни скърцания и похлопвания.
Говоря за Октавията,виж при Супърба-там е друга бира.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Говоря за Октавията,виж при Супърба-там е друга бира.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Ники ще е интересно да кажеш след време Супърба как ще ги понася.
Че е по-добър от Окти се вижда от първото сядане и пипане на материалите.
За жалост обаче е голям за ежедневка или универсалка, иска си и правилен гараж, не е за всеки... (мен и Окти ми е голяма за всекидневка в София), цената отделно не е за всеки. Но че е най-красивата и читава Шкода Супърба е безспорен факт
Че е по-добър от Окти се вижда от първото сядане и пипане на материалите.
За жалост обаче е голям за ежедневка или универсалка, иска си и правилен гараж, не е за всеки... (мен и Окти ми е голяма за всекидневка в София), цената отделно не е за всеки. Но че е най-красивата и читава Шкода Супърба е безспорен факт
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
На моята нищо не и скъца под бурката 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- coverdale
Забравих да споделя какво стана с амортесьорите на Октито.
Вчера сутринта първо в сервиза на ЕТ влезе колата на шурата,щото беше и за обслужване и смяна на топката на ск.лост.Погледнал приемчика амортесьорите,понатиснал предницата надолу, показал снимки от завода в Чехия, на които имало същото омасляване и казал,че всичко е ОК,това била технологична смазка от семеринг на амортесьора(както писа и Тошето-Skodko).
Та му казал,че нямало смисъл и аз да карам колата(имах час за 13,30ч) и ако се съмняваме да отидем на шок-тестер и да ги проверим,щото те нямат такъв.
Аз също смятам,че не са изпуснали,но това омасляване ме озадачи,та ще покараме и ще видим.
Със скърцащата задница хич и не ми се занимава с ЕТ,ще си отида при Евгени-Трансексперт и ще видим от какво е и какво ще се смазва и т.н.
Това е колеги,карайте си спокойно,все пак това е Шкода не Мерц или БМВ 7 серия.![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Вчера сутринта първо в сервиза на ЕТ влезе колата на шурата,щото беше и за обслужване и смяна на топката на ск.лост.Погледнал приемчика амортесьорите,понатиснал предницата надолу, показал снимки от завода в Чехия, на които имало същото омасляване и казал,че всичко е ОК,това била технологична смазка от семеринг на амортесьора(както писа и Тошето-Skodko).
Та му казал,че нямало смисъл и аз да карам колата(имах час за 13,30ч) и ако се съмняваме да отидем на шок-тестер и да ги проверим,щото те нямат такъв.
Аз също смятам,че не са изпуснали,но това омасляване ме озадачи,та ще покараме и ще видим.
Със скърцащата задница хич и не ми се занимава с ЕТ,ще си отида при Евгени-Трансексперт и ще видим от какво е и какво ще се смазва и т.н.
Това е колеги,карайте си спокойно,все пак това е Шкода не Мерц или БМВ 7 серия.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- coverdale
bega4kata написа:На моята нищо не и скъца под бурката
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Аз съм сменил на 4 Шкоди 3ки пружините и съм имал много близък контакт с амортисьорите. Не съм забелязал да имат смазка там. А и не трябва да имат.
Това е глупаво. За какво да има смазка на семеринга? Да събира и полепва прах и фин пясък и още по бързо да се повреди семеринга?
Това е глупаво. За какво да има смазка на семеринга? Да събира и полепва прах и фин пясък и още по бързо да се повреди семеринга?
GUNTER SERVICE

- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Ти обеща да ми намериш по-твърди амортисьори от стоковите и нищо не направи.bega4kata написа:Аз съм сменил на 4 Шкоди 3ки пружините и съм имал много близък контакт с амортисьорите.
Сивка Тайп Р на момчето от Ловеч,който карах е с H and R пружини свален вместо сток Хонда пружините и никакъв шок тампон не му удря.
Като му показвах как набира РС избрах гладки участъци ,че ако бях карал шкодата по неравностите където тествахме Сивика мнооооооооо щях да се срамя
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
@bega4kata каза:
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Сложи черен Айбах и ще се оправи!
GUNTER SERVICE

- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
този паразитен шум откъм ролката на колана го чух докато се друсах по паветата като качвах Витоша /Алеко/ преди месец...но само в определени моменти и при комбинация на павета /скорост / наклон. Карах бавно 30-40 км ще беше голяма мизерия /пясък,кал,лед.../ На друго място не се е обаждал - явно нещо не е изпипано там , ще видим занапред.Sawyer написа:Добре, де. А Това със шофьорския колан някой друг има ли го? Похлопва нещо вътре понякога при преминаване бавно през неравности. Звучи като някаква ролка с луфт вътре в колонката.
Зимата в големия студ ми скърцаше "тавана". Не изчистих добре снега, той се разтопи като се стопли стъкления покрив, след това отново замръзна и много гадно скърцаше леда във фугите. Втори път тази грешка не я правя - имайте едно на ум ако сте със шибидах.