Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Завъртях Q7-цата, 3.0 TDI 272 к.с., S+line, 7 местна, по същия маршрут.
Елементи в които е много по-добра от Кодиака:
- В купето е много тихо независимо с каква скорост се движех, нито следа от шума от вятъра при Кодиака;
- Изуми ме колко добре завива на тесни пространства (тази беше дори без опцията за завиващи задни колела);
- Озвучаването е страхотно.
Елементи в които Q7-цата е по-добра, но с толкова че бих преживял разликата без да страдам:
- Външно Аудито естествено изглежда по-добре;
- Ускорява осезаемо по-бързо, без да е кой знае колко впечатляващо като цяло;
- Материалите използвани в купето са по-добри от Кодиака, но не чак толкова колкото в XC90.
- Елекронноия дисплей зад волана (instrument cluster), но Кодиака до края на годината го получава също;
- Средния разход при моя тест драйв дойде 9.9 (тука карах по-малко градско, че нямах време), средния разход на джипката (Q7) до момента беше 10.2.;
- Задните седалки се настройват самостоятелно за позиция напред-назад.
- Третия ред седалки се оперират електрически за сгъване и разгъване.
Елементи, в които Кодиака се държи не по-зле от Q-цата:
- Целенасочено и двете джипки ги вкарах по черен път и по паваж, Q7-цата в comfort mode, Кодиака беше даже без DCC - държат се еднакво добре, даже като минавам през дупки Кодиака дрънчи по-малко.
- Поведение на скорост в завой - тук шкодата ме изненада приятно, аудито леко ме разочарова, просто си тегне...;
- Задната седалка, Кодиака има повече пространство пред нея, аудито е идея по-широко.
Елементи в които Кодиака е по-добър от Q-цата:
- Аудито е и се държи като много тежък автомобил;
- Багажника на Кодиака изглежда една идея по-голям или поне по-добре използваем;
- Свалена кората от Q7-цата не видях къде мога да я прибера, на Кодиака си влиза под кората на багажника над резервната гума.
- Макар и да не отстъпва по вътрешно пространство, външните размери на Кодиака са по-малки, което си е сериозен +;
- Дисплея на Q7-цата, който излиза от таблото откровено ме дразни и го намирам за неудобен.
Механизма на сгъване и подход към ретия ред седалки.
Не знам как да определя "интерфейса" на Q7-цата. Със сигурност техническите параметри са по добри от тези на Кодиака, качеството на бутони врътки, ръчки и.т.н. е страхотно, но го намирам за леко-усложнено за моя вкус. Сигурно с времето бих свикнал с него.
Q7-цата идва 2 до 3 пъти по-скъпа от Кодиака като първоначална инвестиция, даже и да я взема леко употребена пак ще има 1.5 - 2 пъти разлика в цената. Същото важи и за последващите разлики в цените по поддръжката: като се започне от гуми, през сервизни разходи до резервни части и аксесоари.
Потвърждавам първоначалните си впечатления: Q7-цата е по-добрия автомобил. Но тази разлика в крайната оценка не е толкова голяма, че да оправдае разликата в цената. Просто Шкода са сглобили нещо много интересно и имам притеснения, че може и да не се повтори.
Аз, като човек който е карал почти изключително само Ауди до момента с най-топли чувства ще им кажа да ме прощават...
Другото заключение, което ме учуди е че съм станал истински чич: кефят ме джипките нещо, неочаквах чак пък толкоз.
По принцип кефа цена няма Така, че ако ти се кара и поддържа Ауди Скачай смело! Последна Q7 не съм карал, но мой близък имаше и все още има старата модел от 2007 год. Все още е прекрасен автомобил с прекрасен салон. Модела е дизелов с 4.2 мотор и да усеща се доста тежък автомобил, макар че има страхотно ускорение на магистрала.
Кодиака е доста по-бюджетно решение, едно от най-добрите на пазара в момента. На мен лично в този ценови диапазон ми харесват и SUV-овете на Hyundai.
И малко по темата има ли опция за спиране пермантентно на старт-стоп системата. Много е дразнеща, дори да си я спрял от копчето, ако промениш режима на шофиране и тя пак се активира.
SlipX написа: И малко по темата има ли опция за спиране пермантентно на старт-стоп системата. Много е дразнеща, дори да си я спрял от копчето, ако промениш режима на шофиране и тя пак се активира.
Има,обаче трябва да се поровиш със кабелчето и лаптопа
Днеска един приятел се оплака от системата за пешеходци, как се активирала за всякакви глупости и постоянно го освирквали, а и застрашава движението и щял да търси начин и той да я спира. С тия нововъведения доста недостатъци излизат все още и не са добра реклама за марката.
Оща след теста на Кодиака питах за спирането на старт-стоп системата при дилъра. Казаха - може, но не си го чул от нас и при нас не може да стане, ако го направиш и влезеш при нас ще има проблеми пак. Такаче по-добре човек да си отработи рефлекс бутон - старт на двигателя, деактивиране на системата, газ за потегляне...