Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Между премиум и обикновена нафта ми дава 0,3-0,4л/100 разлика. В динамиката не усещам.
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
Дори да дава разлика (което реално много трудно ще се хване) при мен тя е толкова минимална, че като цяло не ми е оферта финансово (икономия на гориво в рамките на 5-7%, докато разликата в цената е 15-20%). Даже икономия в тези порядъци си е в рамките на статистическата грешка - само да падне малко дъжд или 15 градуса разплика в температурата и веднага се променя изяло сметката. Дори в един сезон, с гориво от една колонка, един исъщ маршрут, с един стил на каране - пак виждам разлики в рзхода 5-10% и то основно заради атмосферните условия/товар и други фактори.
До колко работи по-добре двигателя и живее повече с тези премиум дизели - вярвам, че е по-скоро плацебо и маркетинг - както с добавките. Поне при мен не виждам разлика.
Все пак чат-пат слагам добавка (1 път на 4-5 резервоара) - да си вярвам, че като бухам нещо има ефект (desolite K, protec). Бардала го зарязах - никакъв шанс в тия дози да прави каквото и да е, 60мл на 60л (1:1000).... си е чиста проба хомеопатийка направо. Каня се да пробвам прословутото бездимно двутактово масло, все добри отзиви
До колко работи по-добре двигателя и живее повече с тези премиум дизели - вярвам, че е по-скоро плацебо и маркетинг - както с добавките. Поне при мен не виждам разлика.
Все пак чат-пат слагам добавка (1 път на 4-5 резервоара) - да си вярвам, че като бухам нещо има ефект (desolite K, protec). Бардала го зарязах - никакъв шанс в тия дози да прави каквото и да е, 60мл на 60л (1:1000).... си е чиста проба хомеопатийка направо. Каня се да пробвам прословутото бездимно двутактово масло, все добри отзиви
Последно промяна от Drago9205 на 15.11.2019, 14:30:51, променено общо 3 пъти.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
При дизела между скъпият и обикновеният разлика никога не видях, даже със скъпият дизел харчеше повече.
Обаче при бензина разликата между 95 и 100 се усеща.
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
^ Моите наблюдения са същите - при бензина има някаква разлика, макар че базата ми за сравнение не е твърде голяма. И по-скоро разлика виждам при колите с директно впръскване.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
щото я и настъпваш повече
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Това ми харесаDrago9205 написа: 15.11.2019, 14:11:05 60мл на 60л (1:1000).... си е чиста проба хомеопатийка направо.

- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Особенно ако бензина е V-power racing на Шел - за мен най-добрият бензин в страната.odo написа: 15.11.2019, 14:19:03 При дизела между скъпият и обикновеният разлика никога не видях, даже със скъпият дизел харчеше повече.
Иначе аз зареждам само Газпром, този с добавката. Струва ли ми се или е така, но върви една идея по-добре от обикновенния. От други вериги нямам наблюдение. Слагам и чат-пат допълнително добавка, та да няма проблем с дюзи, ДПФ-и и т.н.
Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- Taratajki
Само при тия не съм стъпвал от над 10 години. Ама щото имам доверие на форума, ще ида да им пробвам скъпия бензин
Те имат ли някакви карти за отстъпка и как се вади, ако имат?
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
То май има има не дават пари, а е с точкова система с подаръчета след това....
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Taratajki,
имат, трябва да си извади карта само.
vankissa,
дават точки и после си удържат точки.
На фабията средно отстъпката е 2-3 лева за 40 л 95VPower, на Супърба е 4-6 лева за 60л 100 VPower.
имат, трябва да си извади карта само.
vankissa,
дават точки и после си удържат точки.
На фабията средно отстъпката е 2-3 лева за 40 л 95VPower, на Супърба е 4-6 лева за 60л 100 VPower.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
+1 за Круиз. И бензина им 99+ е ок , и нафтата е ок. Ако искате да усещате разлика в горивата , карайте около 100 коня автомобил 
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- ToYaGa
- Гараж: Superb III Scout
@JORDITO, мда, на старата кола веднага усещах разликата от горивото 
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Хем дават отстъпка, хем ти се начисляват и точки. През лятото направих 3 зареждания, по над 50 л 100 октана, само от точкиodo написа: 15.11.2019, 16:01:04 На фабията средно отстъпката е 2-3 лева за 40 л 95VPower, на Супърба е 4-6 лева за 60л 100 VPower.
- Taratajki
Абсолютно вярно! Фабията е като сомелиер в бензинопиенето
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
По едно време целия автопарк във фирмата на жена ми, около 30 коли всякакъв калибър - Корола, два GL, две Volvo XC90, Субару Трибека, баничарки, бусове, малолитражки Пежо 107 за търговците, страшен микс, само от Круиз зареждаха. И идва един ден жена ми и вика дай еди къде си да сипем.
Аз шашнат - Какви са тия?
Тя: - Така и така, цялата фирма там зарежда, има 10 ст. отстъпка на литър, дай да пробваме.
Още бяхме с дизеловата Октавия.
4-та година вече, само там зареждаме, вече бензин, но никога не сме имали проблем.
От обектите им, които сме посетили, най-екзотичен е този в Бургас, дълбоко в Индустриалната зона, на ТИР паркинг с контролиран достъп. Там, ако си без чип, няма как да заредиш.
Поздрави.
Аз шашнат - Какви са тия?
Тя: - Така и така, цялата фирма там зарежда, има 10 ст. отстъпка на литър, дай да пробваме.
Още бяхме с дизеловата Октавия.
4-та година вече, само там зареждаме, вече бензин, но никога не сме имали проблем.
От обектите им, които сме посетили, най-екзотичен е този в Бургас, дълбоко в Индустриалната зона, на ТИР паркинг с контролиран достъп. Там, ако си без чип, няма как да заредиш.
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!