Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Ме4о Коди написа: 13.09.2020, 09:03:43
Затова на Кодиак в момента най- силовият агрегат е дизелов битурбо, а не му сложиха бензин 272кс, защото с него разходът ще е зверски и не могат да покрият еко нормите.
Те VW груп не покриват с нищо над 150 к.с. нормите, за това и цените на моторизацията с повече конски сили е по-скъпа. Всеки производител плаща "глоба" за всеки произведен "мощен" автомобил и тази глоба е включена в крайната цена на автомобила, която потребителя ще заплати.
Според мен Kodiaq RS с по-мощен бензинов двигател засега няма, защото щеше да струва 100к и да гори 25/100. Но пък може и да се появи, скоро. Кой знае?!
nrayanov написа: 13.09.2020, 13:49:05
Според мен Kodiaq RS с по-мощен бензинов двигател засега няма, защото щеше да струва 100к и да гори 25/100. Но пък може и да се появи, скоро. Кой знае?!
Точно това имам предвид и аз. Начинът да покрият ( или доближат) еко изискванията е най- вероятно някой хибрид- едновременно по- висока мощност и сравнително нисък разход. Така постъпиха Ауди с Q-сериите, мисля че и най- мощният Тигуан R е вече с хибриден мотор.
Тясната стъпка е запазена характетистика на Шкода. Вероятно го правят за икономия на гориво. Ама Кодиак РС е направо гротеска отзад. Поне е нещо дето лесно се лекува де.
Последно бях гледал, че се предлагат нови широки джанти 20ки, но не съм ги виждал на живо/снимка.
Октавия ВРС 3FL примерно е оправен от към задна следа, даже е фрапантна разликата с врс 3 pre-fl. Можеха поне спейсъри да предложат за Мечето.