@Alvin_iv, депозирана е жалба от страна на Ауто Италия /АИ/, като Софийски апелативен съд потвърждава решението в частта, в която АИ дължи плащането на сумата от 31 484 лв. Отменя решението само в частта за неимуществените вреди, като отхвърля този иск.Alvin_iv написа: 22.08.2024, 12:13:16 Много полезно инфо!
Как ли се е развило делото на втора инстанция, ако от АИ са жалили?
Застраховане и правно съдействие пред съда
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- _v_
@makaveli, би имало значение според мен, да - в единия случай си собственик, в другия - ползвател.makaveli написа: 22.08.2024, 12:32:09 _v_, Както се спомена в една друга тема дали има значение автомобила на лизинг ли е или собственост на ФЛ?
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- _v_
@enenen, да, имат много общо помежду си. Определено малко хора знаят за тази възможност, тя е регламентирана в специален закон - Закона за защита на потребителя.enenen написа: 22.08.2024, 14:11:27 Това нещо като американския lemon law ли е? За пръв път чувам за такова връщане на пари.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Искам за пореден път да благодаря на Васко за отзивчивостта и отношението. С него винаги се работи с удоволствие.
- _v_
ДрагоЗастрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
-
anto2256
Искрени благодарности на Васко! Целия процес по застраховане е лесен благодарение на професионализмът и приятелското отношение!
- _v_
ти ТониЗастрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
-
dando
- Гараж: Superb 3 1.8 TSI
Привет!
Включвам се с бързи въпроси относно автокаско.
Имам Шкода Супърб 3 от 2018 г., застрахована в ДЗИ с право на официален сервиз.
Забелязах няколко щети от камъчета на предната броня, както и драскотина на задната броня, докато колата е била паркирана.
Ако сега заведа тези щети знам, че разполагам с 2 години (по спомен) да ги отстраня.
Ако реша да ги отстраня след 1 година, но вече нямам каско с право на официален сервиз, мога ли да отстраня щетите в Еуратек, предвид, че са заведени сега и към настоящия момент имам право да ползвам ЕТ?
Втори въпрос: каква е вероятността догодина от ДЗИ да не предложат ползване на официалния сервиз, понеже колата ще е вече на 7 години? Или пък да е твърде скъпо (тази година беше 1460 лв. без официален сервиз, 2100 лв. със).
Благодаря!
Включвам се с бързи въпроси относно автокаско.
Имам Шкода Супърб 3 от 2018 г., застрахована в ДЗИ с право на официален сервиз.
Забелязах няколко щети от камъчета на предната броня, както и драскотина на задната броня, докато колата е била паркирана.
Ако сега заведа тези щети знам, че разполагам с 2 години (по спомен) да ги отстраня.
Ако реша да ги отстраня след 1 година, но вече нямам каско с право на официален сервиз, мога ли да отстраня щетите в Еуратек, предвид, че са заведени сега и към настоящия момент имам право да ползвам ЕТ?
Втори въпрос: каква е вероятността догодина от ДЗИ да не предложат ползване на официалния сервиз, понеже колата ще е вече на 7 години? Или пък да е твърде скъпо (тази година беше 1460 лв. без официален сервиз, 2100 лв. със).
Благодаря!
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Не би трябвало, в ДЗИ с право на официален сервиз е до 8г. възраст на колата, естествено с доплащане.dando написа: 14.10.2024, 11:04:13 каква е вероятността догодина от ДЗИ да не предложат ползване на официалния сервиз, понеже колата ще е вече на 7 години?
- _v_
Привет, @dando, срокът, в който можеш да отремонтираш щетите, след като са заведени при застрахователя е 3 год. Можеш да ги отстраниш след 1 год. в официален сервиз, дори към момента на ремонта колата да няма право на офиц. сервиз.dando написа: 14.10.2024, 11:04:13 Ако сега заведа тези щети знам, че разполагам с 2 години (по спомен) да ги отстраня.
По втория ти въпрос - можеш да застраховаш автомобила в ДЗИ с право на офиц. сервиз до 8мата год. от датата на производство с доплащане на съответната премия.
Поздрави,
-
MapTo_D
- Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
- Обратна връзка:
Здравейте.
Имам и аз едно питане относно малка 'щета'. Имам каско към.Бул Инс с право на доверен сервиз (да, знам,че тия завършващи на Инс не са препоръчителни
), миналата година ги ползвах и останах доволен.
От Варна съм, работя много близо до морето и често от небето падат разни неща - умрели гълъби, рапани, орехи. Гларусите не прощават на нищо. Миналата седмица на предния ми капак се стовари един рапан
и сега има една не голяма вдлъбнатина, която се вижда от определен ъгъл и съответно е доста дразнеща.
Има ли смисъл да се пробвам да мина тази щета през застрахователя, представям си как ще ме изгледат като им кажа, че гларус (предполагам) е пуснал рапан върху голфа?!
Имам и аз едно питане относно малка 'щета'. Имам каско към.Бул Инс с право на доверен сервиз (да, знам,че тия завършващи на Инс не са препоръчителни
От Варна съм, работя много близо до морето и често от небето падат разни неща - умрели гълъби, рапани, орехи. Гларусите не прощават на нищо. Миналата седмица на предния ми капак се стовари един рапан
Има ли смисъл да се пробвам да мина тази щета през застрахователя, представям си как ще ме изгледат като им кажа, че гларус (предполагам) е пуснал рапан върху голфа?!
- _v_
@MaрТо_D направи снимка на увредения капак и ми я изпрати на л.с., ще ти дам насока.
-
hilldegarn
И аз да се включа към доволните клиента на, Васко. Изключително отзивчивчо и вежливо отношение. Благодарение на него, новата Октавия, е една крачка по-близо до прибирането и вкъщи 
- _v_
Сърдечно благодаря за думите, Иво.
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Ама ти няма да им се обясняваш какво/как се е случило (че това с гларуса и рапана ще им прозвучи като фантастика ...). Казваш "вчера бях паркирал на тази улица - сутринта я намерих в това състояние" и толкова.MapTo_D написа: 15.10.2024, 11:39:38 Има ли смисъл да се пробвам да мина тази щета през застрахователя, представям си как ще ме изгледат като им кажа, че гларус (предполагам) е пуснал рапан върху голфа?!
И друго като имаш някаква щета до 3 дни трябва да сигнализираш застрахователя (има го някъде в общите условия) - затова казваш че се е случило вчера/днес ...
И аз съм имал подобен случай - малка вдлъбнатина на предния капак - нямам идея от какво - все едно е паднал камък - заведох щета и ми го оправиха...