Застраховане и правно съдействие пред съда

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

Alvin_iv написа: 22.08.2024, 12:13:16 Много полезно инфо!
Как ли се е развило делото на втора инстанция, ако от АИ са жалили?
@Alvin_iv, депозирана е жалба от страна на Ауто Италия /АИ/, като Софийски апелативен съд потвърждава решението в частта, в която АИ дължи плащането на сумата от 31 484 лв. Отменя решението само в частта за неимуществените вреди, като отхвърля този иск.
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

makaveli написа: 22.08.2024, 12:32:09 _v_, Както се спомена в една друга тема дали има значение автомобила на лизинг ли е или собственост на ФЛ?
@makaveli, би имало значение според мен, да - в единия случай си собственик, в другия - ползвател.
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

enenen написа: 22.08.2024, 14:11:27 Това нещо като американския lemon law ли е? За пръв път чувам за такова връщане на пари.
@enenen, да, имат много общо помежду си. Определено малко хора знаят за тази възможност, тя е регламентирана в специален закон - Закона за защита на потребителя.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Искам за пореден път да благодаря на Васко за отзивчивостта и отношението. С него винаги се работи с удоволствие.
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

[smilie=thank_you2.gif] Драго
anto2256

Шкода Новак

Мнение от anto2256 »

Искрени благодарности на Васко! Целия процес по застраховане е лесен благодарение на професионализмът и приятелското отношение!
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

[smilie=thank_you2.gif] ти Тони
dando

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 1.8 TSI

Мнение от dando »

Привет!
Включвам се с бързи въпроси относно автокаско.
Имам Шкода Супърб 3 от 2018 г., застрахована в ДЗИ с право на официален сервиз.
Забелязах няколко щети от камъчета на предната броня, както и драскотина на задната броня, докато колата е била паркирана.

Ако сега заведа тези щети знам, че разполагам с 2 години (по спомен) да ги отстраня.
Ако реша да ги отстраня след 1 година, но вече нямам каско с право на официален сервиз, мога ли да отстраня щетите в Еуратек, предвид, че са заведени сега и към настоящия момент имам право да ползвам ЕТ?

Втори въпрос: каква е вероятността догодина от ДЗИ да не предложат ползване на официалния сервиз, понеже колата ще е вече на 7 години? Или пък да е твърде скъпо (тази година беше 1460 лв. без официален сервиз, 2100 лв. със).

Благодаря! :)
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

dando написа: 14.10.2024, 11:04:13 каква е вероятността догодина от ДЗИ да не предложат ползване на официалния сервиз, понеже колата ще е вече на 7 години?
Не би трябвало, в ДЗИ с право на официален сервиз е до 8г. възраст на колата, естествено с доплащане.
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

dando написа: 14.10.2024, 11:04:13 Ако сега заведа тези щети знам, че разполагам с 2 години (по спомен) да ги отстраня.
Ако реша да ги отстраня след 1 година, но вече нямам каско с право на официален сервиз, мога ли да отстраня щетите в Еуратек, предвид, че са заведени сега и към настоящия момент имам право да ползвам ЕТ?
Привет, @dando, срокът, в който можеш да отремонтираш щетите, след като са заведени при застрахователя е 3 год. Можеш да ги отстраниш след 1 год. в официален сервиз, дори към момента на ремонта колата да няма право на офиц. сервиз.

По втория ти въпрос - можеш да застраховаш автомобила в ДЗИ с право на офиц. сервиз до 8мата год. от датата на производство с доплащане на съответната премия.

Поздрави,
MapTo_D

Škoda Фен

Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
Обратна връзка:

Мнение от MapTo_D »

Здравейте.
Имам и аз едно питане относно малка 'щета'. Имам каско към.Бул Инс с право на доверен сервиз (да, знам,че тия завършващи на Инс не са препоръчителни [smilie=search.gif] ), миналата година ги ползвах и останах доволен.
От Варна съм, работя много близо до морето и често от небето падат разни неща - умрели гълъби, рапани, орехи. Гларусите не прощават на нищо. Миналата седмица на предния ми капак се стовари един рапан [smilie=fool.gif] и сега има една не голяма вдлъбнатина, която се вижда от определен ъгъл и съответно е доста дразнеща.
Има ли смисъл да се пробвам да мина тази щета през застрахователя, представям си как ще ме изгледат като им кажа, че гларус (предполагам) е пуснал рапан върху голфа?!
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

@MaрТо_D направи снимка на увредения капак и ми я изпрати на л.с., ще ти дам насока.
hilldegarn

Шкода Новак

Мнение от hilldegarn »

И аз да се включа към доволните клиента на, Васко. Изключително отзивчивчо и вежливо отношение. Благодарение на него, новата Октавия, е една крачка по-близо до прибирането и вкъщи :)
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

Сърдечно благодаря за думите, Иво.
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Мнение от milencv »

MapTo_D написа: 15.10.2024, 11:39:38 Има ли смисъл да се пробвам да мина тази щета през застрахователя, представям си как ще ме изгледат като им кажа, че гларус (предполагам) е пуснал рапан върху голфа?!
Ама ти няма да им се обясняваш какво/как се е случило (че това с гларуса и рапана ще им прозвучи като фантастика ...). Казваш "вчера бях паркирал на тази улица - сутринта я намерих в това състояние" и толкова.
И друго като имаш някаква щета до 3 дни трябва да сигнализираш застрахователя (има го някъде в общите условия) - затова казваш че се е случило вчера/днес ...
И аз съм имал подобен случай - малка вдлъбнатина на предния капак - нямам идея от какво - все едно е паднал камък - заведох щета и ми го оправиха...
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”