Мнения за покупка на Octavia III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Първата обява от поста ти изглежда много добре
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
al_tishone
- Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
- Обратна връзка:
Автомобилите са с ниски нива на оборудване.
Ето ти готова за каране, с високо ниво на оборудване, в гаранция, с гуми и джанти, звънни му и си задай въпросите.
https://www.cars.bg/offer/6683177f3aeed58c1e0011f4
Малко по висока е цаната, но което ще получиш, ще останеш доволен.
Успех
Ето ти готова за каране, с високо ниво на оборудване, в гаранция, с гуми и джанти, звънни му и си задай въпросите.
https://www.cars.bg/offer/6683177f3aeed58c1e0011f4
Малко по висока е цаната, но което ще получиш, ще останеш доволен.
Успех
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
@al_tishone Човекът беше споменал, че годишно минава 10-12 хил.км., от които 65-70% са градско. Не смятам, че дизелът е неговото гориво.
-
al_tishone
- Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
- Обратна връзка:
pdimanov, третата му обява е за 1.6 дизел, затова си позволих да му предложа автомобилът, защото си заслужава.
-
RafaGOAT22
Благодаря отново на откликналите! pdimanov, В интерес на истината до сега карах един много стар сеат(ибиза) бензинка, но сдаде багажа внезнапно, поради което е спешната нужда от нов автомобил.(ще хвърля по едно око и на бензиновите леонки все пак, макар че този път ми се иска нещо малко по-просторно като за 1,90 човек
al_tishone, Благодаря за предложението, но за съжаление на този етап мога да кача бюджета си най много до 25к. Относно нивото на оборудване, забелязах че е по-ниско/искаше ми се да е поне style/, но с оглед ограничения бюджет май ще трябва да се задоволя с по-скромните варианти.
al_tishone, Благодаря за предложението, но за съжаление на този етап мога да кача бюджета си най много до 25к. Относно нивото на оборудване, забелязах че е по-ниско/искаше ми се да е поне style/, но с оглед ограничения бюджет май ще трябва да се задоволя с по-скромните варианти.
-
vilgeorgiev
Според мен, щом си 1.90м, е хубаво да обмислиш и някой Supеrb. Ще бъде далеч по-удобно за човек с твоя ръст, не че Октавиите са малки. Аз съм 1.83 и имам 3-ка. Не бих казал, че ми е малко мястото, но е на ръба. Заслужава си поне да минеш през някоя "автокъща" и да се разгледаш в детайл всички потенциални "цели", преди да решиш какво ще купуваш. Аз в такива ситуации дори си нося рулетка, за да мога да меря багажници, седалки, остояния между ISOFIX скоби и т.н. Иначе това е само за проба, от джамбазин не бих купувал.
От гледна точка на упоменатия бюджет - от време на време се намират регистрирани дизелови Superb от 2014-2015, които се вместват в 25 хил. Иначе, ако тръгнеш да купуваш бензинова Октавия, не ти трябва непременно големия двигател. 1.5ТСИ със 150 коня е достатъчно пъргав - както за изпреварване, така и за поддържане на висока скорост при извънградско шофиране. Откъм разход - между 8-10л/100 градско в София и до към 6л/100 извънградско при спазване на ограниченията.
А за екстрите, всеки сам си знае какво търси. Аз съм карал и автомобил без климатик, 90 к.с., в ранните шофьорски години и честно казано ми беше по-интересен от един чисто нов миниван с 290 к.с., 10 скорости автоматик, който карах 2017 г., а последният беше наблъскан с всякакви екстри - включително с глас ме съветваше по коя улица да мина, за да избегна задръствания от паднали дървета и катастрофи. Не че луксът не е от значение, но все пак най-важното е да се чувстваш удобно в автомобила, иначе и най-яките екстри няма да са достатъчни.
От гледна точка на упоменатия бюджет - от време на време се намират регистрирани дизелови Superb от 2014-2015, които се вместват в 25 хил. Иначе, ако тръгнеш да купуваш бензинова Октавия, не ти трябва непременно големия двигател. 1.5ТСИ със 150 коня е достатъчно пъргав - както за изпреварване, така и за поддържане на висока скорост при извънградско шофиране. Откъм разход - между 8-10л/100 градско в София и до към 6л/100 извънградско при спазване на ограниченията.
А за екстрите, всеки сам си знае какво търси. Аз съм карал и автомобил без климатик, 90 к.с., в ранните шофьорски години и честно казано ми беше по-интересен от един чисто нов миниван с 290 к.с., 10 скорости автоматик, който карах 2017 г., а последният беше наблъскан с всякакви екстри - включително с глас ме съветваше по коя улица да мина, за да избегна задръствания от паднали дървета и катастрофи. Не че луксът не е от значение, но все пак най-важното е да се чувстваш удобно в автомобила, иначе и най-яките екстри няма да са достатъчни.
-
vve
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Моето скромно мнение като човек карал Октавия Скаут 3/2.0 CR/150 до 300 000 км. е че автомобилът е железен!В момента е на 330 000 и не е създавал грижи!Много здрав двигател и ходова част,особено на "душманското" ми каране ден в ден.150 коня ръчка си върви и то доста прилично,само зависи кой я кара.Но разходът на гориво става друг!
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Някой дали е гледал следния поройник? https://www.mobile.bg/obiava-1169581644 ... mera-apple
Виси от 7-8 месеца и чат пат го пускат на промоция, както и в момента.
Виси от 7-8 месеца и чат пат го пускат на промоция, както и в момента.
Последно промяна от lybrator на 30.07.2024, 12:47:57, променено общо 1 път.
-
Reingar
10к надолу в автокъща? Дали е взет за 6-7к евро. В този диапазон, ако запали е постижение
Подобни в ЕТ има няколко. Продават се за ден/два ако и е адекватна цената. Последната таква, на 90к км замина за 33к лв за един ден.
Подобни в ЕТ има няколко. Продават се за ден/два ако и е адекватна цената. Последната таква, на 90к км замина за 33к лв за един ден.
- lybrator
Аз тия неща ги знам, просто ме мързи да ида
Затва питам
Затва питам
-
vilgeorgiev
Има причина цената на този автомобил да е такава, каквато е. Дали е заради самия автомобил, експлоатацията му досега, или заради джамбазина и неговата репутация, е все тази. Аз не бих си губил времето с точно тази разходка.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Като гледам седалките на снимки какви са мърляви.....на живо ще са отврат.
Поредния кензев.
Аз салон много мразя да е омърлян.
Външно по става,боядисваш ламарините и готова. Ама вътре като е опърдяна....бягай от тука![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Поредния кензев.
Аз салон много мразя да е омърлян.
Външно по става,боядисваш ламарините и готова. Ама вътре като е опърдяна....бягай от тука
- lybrator
По принцип те подкрепям напълно. Напоследък обаче гледам непрекъснато разни търгове за коли 2019та до 2021ва от Европа. Човече, тия са потресаващи мърльовци. Без значение каква кола карат, шкода, мерцедес, ауди. Всичко е в петна, пластове мизерия по стелките, кучешки косми и каквото ти дойде на ум. Разбирам да не си роб на колата ама не им ли е гнусно на тия хора докато карат или се возят....bega4kata написа: 30.07.2024, 15:22:34 Външно по става,боядисваш ламарините и готова. Ама вътре като е опърдяна....бягай от тук
-
vilgeorgiev
Може инфлацията да им е изяла парите за автомивка на чужденците.
Шегата настрана - и да изглежда чист салона на повърхността, нямате си идея какви кафении излизат от седалки и под с екстрактора. Аз лично, след като видях "кафенцето" в резервоара за мръсна вода, след почистване на уж чист салон, направо се втрещих. Вече упражнението с почистване с екстрактор го правя през месец, без значение имало ли е "щети" или не.
Но по темата - мръсен салон се чисти, само трябват правилните уреди и препарати. Накрая може да стане неразличим от нов. Само миризма на цигари не знам как се премахва. От тази смрад няма отърване. Никога не бих купил автомобил с осезаеми следи от тютюнопушене.
Шегата настрана - и да изглежда чист салона на повърхността, нямате си идея какви кафении излизат от седалки и под с екстрактора. Аз лично, след като видях "кафенцето" в резервоара за мръсна вода, след почистване на уж чист салон, направо се втрещих. Вече упражнението с почистване с екстрактор го правя през месец, без значение имало ли е "щети" или не.
Но по темата - мръсен салон се чисти, само трябват правилните уреди и препарати. Накрая може да стане неразличим от нов. Само миризма на цигари не знам как се премахва. От тази смрад няма отърване. Никога не бих купил автомобил с осезаеми следи от тютюнопушене.
-
Reingar
Маха се с пране на таван, тапицерия и озонатор.
Переш с торнадор да изкара хубаво пластовете мизерия. Само с екстрактор няма да стане.
Всеки месец переш салон?
Не се ли раздърпва много, да го стържеш с лапата на екстрактора?
Переш с торнадор да изкара хубаво пластовете мизерия. Само с екстрактор няма да стане.
Всеки месец переш салон?
Не се ли раздърпва много, да го стържеш с лапата на екстрактора?