Проблем при аварийно спиране при паркиране
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
По подразбиране са включени. Можеш да ги спираш от тези иконки, но за текущото маневриране.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Четейки тази тема реших и аз да се поинтересувам малко повече, макар и с Камик. При мен като маневрирам долната от двете оградени иконки свети в жълто. Това какво ще рече - че опцията е включена или изключена? През Car->Assists опцията е включена.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
При все, че на всяко стартиране се рестартира старт/стоп системата, не мисля че точно тази система ще помни опция за изключване.
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Аз вчера обърнах внимание на тия иконки и ми направи впечатление, че въпреки, че асистентът е активиран, въпросните иконки бяха задраскани...
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Manoeuvre braking се активира само при движение на автомобила. Като си на място иконката става черна, демек опцията не е активна. Тази за асистена при маневрирана си е задраскано А (доста объркващо), което всъщност ме замисли над това кога работи и кога не.
@pdimanov, и аз мисля, че въпросната опция трябва да се самоактивира, освен ако не е ръчно изключена от менюто на автомобила.
ПС : В онлайн ръководството не намирам нищо за тази икона.
@pdimanov, и аз мисля, че въпросната опция трябва да се самоактивира, освен ако не е ръчно изключена от менюто на автомобила.
ПС : В онлайн ръководството не намирам нищо за тази икона.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Когато иконката изглежда така системата не е активна и няма да реагира:

Когато изглежда така е активна и ако искате може да я изключите, като я цъкнете:

Когато изглежда така е активна и ако искате може да я изключите, като я цъкнете:

-
skodakodiaq1_5+
Здравейте отново.
Системата си е включена щом е в бял цвят и задраскана, ако е в оранжево, е спряна ръчно, но за определено единично паркиране. По принчип в бяло и задраскано си работи. Така си мисля де.
Днес бях в ЕТ отново с кашон в багажника. Качих двама от ЕТ, отидохме при близкото междублоково пространство и - напред-назад. Снимаха клип - чакам резултат.
Системата си е включена щом е в бял цвят и задраскана, ако е в оранжево, е спряна ръчно, но за определено единично паркиране. По принчип в бяло и задраскано си работи. Така си мисля де.
Днес бях в ЕТ отново с кашон в багажника. Качих двама от ЕТ, отидохме при близкото междублоково пространство и - напред-назад. Снимаха клип - чакам резултат.
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Според мен, липсата на иконите има пряка връзка с функцията. Залагам, че ъпдейта я е деактивирал(спрял чрез промяна на кодираните конфигураци). Ако можеш провери:
Иначе, не работеща автоматична спирачка е чест признак за проблем с акумулатора: https://www.vwroc.com/forums/topic/3732 ... available/
Код за потвърждение: Избери целия код
Applicable from MY17 * 5QA control units onwards.
1 - Module 03 - Brake electronics - Code (40168/20103)
2 - Extended coding (Byte mode)
3 - Byte 24 - (check bit 5)
1 - Module 17 - Instrument panel - Code (25327)
2 - Extended encoding (Byte mode)
3 - Byte 13 - (check bit 0)
1 - Module 76
2 - Adaptation
3 - Braking function during manoeuvre - (should be set to Activated)
Източник:https://forum.obdeleven.com/thread/12970/manoeuvre-braking
[Everybody lies]
-
skodakodiaq1_5+
dotamaster написа: 21.02.2024, 09:43:00 Според мен, липсата на иконите има пряка връзка с функцията. Залагам, че ъпдейта я е деактивирал(спрял чрез промяна на кодираните конфигураци). Ако можеш провери:
Здравей, колега. При мен иконите ги има. Мислех, че са изчезнали след обновяването, но при доближаване на пръста към екрана се появяват, както беше писал друг колега нагоре. Иначе НЕ съм достатъчно грамотен по темата, за да разбера каква проверка е нужно да направя. Затова разчитам на специалистите от ЕТ. Иначе мога да им обясня или да ги насоча, ако ми дадеш указания какво да гледат. След като ги возих и правихме тестовете с кашона и снимаха клип, че системата при маневриране не работи, нямам обаждане от ЕТ. Чакам.dotamaster написа: 21.02.2024, 09:43:00 Според мен, липсата на иконите има пряка връзка с функцията. Залагам, че ъпдейта я е деактивирал(спрял чрез промяна на кодираните конфигураци). Ако можеш провери:
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
@skodakodiaq1_5+, гледах ти снимките на тестовете, да ти кажа малко ми се струва кашончето ти
И аз правих едни такива тестове, също като теб се бях притеснил - пак първончално с едни такива малки обекти - примерно пластмасов кош, горе долу с размерите на това кашонче, което си ползвал. После опънах един хубав картон - дълъг колкото колата и висок поне 20 см над бронята видно на снимката и си спря през грижи, чак акъла ми изкара като наби спирачките и като изсвири:

- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Лови доста малки обекти, примерно антипаркинг колчета, пилони за табели и всякакви тънки неща. Хваща и доста ниски обекти, като бордюри и дори се лъже понякога и от малки пластмасови ограничители на скоростта. Веднъж ми наби спирачките пред един такъв на паркинга на Декатлон.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не конкретно по темата, но да чакаш някаква инициатива от тяхна страна за нещо такова е наивно.
Бееееее.....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Не би трябвало... И малките деца за хора.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Добро е тестовото кашонче
На мен скоро ми наби спирачките от легнала външна гума в гумаджийницита.