Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

hristo_iv_ написа: 21.06.2024, 15:16:41 Искам да знам при вариант с 3 реда с колко стеснява мястото за краката на 2рия.
По-тясно е. Така е и на старият модел. Не е показано точно с размери, но се вижда и на картинката. Това е едно от нещата, които дилърите спестяват като информация. Предполагам от незнание.

Писъл съм го вече доста пъти, но ако си пропуснал - третият ред седалки са проформа. Стават само за къси разстояния и за ниски хора.
Бееееее.....
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

Да, не е написано, но ми изглежда да е около 10 см разликата. Най-добре да го видя на място.
Цецо75 написа: 18.07.2024, 10:19:11 третият ред седалки са проформа. Стават само за къси разстояния и за ниски хора.
Според мен са подходящи основно за деца в столче от група 2 и 3 за постоянно/дълго каране, което и е моята мотивация да гледам 7-местния вариант.
За човек над 175см ще си е мъка да изкара дълго време там, но по-скоро чуденето ми е дали човек над 175 може спокойно да изкара дълго време на 2рия ред, който ще бъде стеснен, докато третият е зает от малките...Изглежда ми като да може да се случи, но както казах най-добре на място
hristo_iv_

Шкода Новак

Мнение от hristo_iv_ »

а, те не са сложили isofix на третия ред...damn it ..
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Мнение от enenen »

Според мен, третият ред е по-скоро за по-големи деца, без столчета. Да могат да се шмугват набързо, без ти да трябва да се гърбиш да ги слагаш и връзваш.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

hristo_iv_, Аз съм 175 и съм се возил на 2рия ред хиляди километри. И съм се возил и съм спал. ОК ми е, при положение, че предната седалка пак е правена за мен, а аз я правя доста по-изтеглена назад за ръста ми, т.е. шофьор 185 кара на същата настройка и му е ОК.

Имай предвид, че това е СЮВ и задностоящите седят по-изправени, не потъват в седалките, реципрочно нуждаят се от по-малко място за краката. Но например детето в детско столче на 2рия ред рита предната седалка при добро желание. Докато например на Супърб 2 това беше невъзможно да стане. Но той Супърба е душмански просторна кола.

На третият ред на Кодиак аз не мога да си представя как ще се сложи детско столче, тоест къде ще идат краката на детето, освен ако не е наистина много малко. Колеги са споделяли, че го правят, но аз лично съм пробвал с 5-6 годишно дете и беше невъзможно да стои в детско столче на третия ред. Просто краката му няма къде да идат. Освен това третият ред е малко клаустрофобичен и съчетано с люлеенето заради високият център на тежестта, абе по лабилните стомаси бързо им идва позивната. С две думи за мен става да закараш децата до плажа. Толкоз.

Ако си гледал например Шаран или Алхамбра - е третият ред няма нищо общо.

Едит: Колегата е прав, третият ред е точно за деца от 5 до към 12-14 години. И не повече от 150-155см. Без столче.
Бееееее.....
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Какъв е проблемът със столчето на третия ред, не разбирам? Какво означава няма къде да идат краката? Като гледам снимки даже ми се струва по-добре от втория ред, поради причината, че отпред му висят краката, а на третия ред може и да ги сложи на пода...
И да напомня, че изофикса не повишава сигурността на детското столче. Намалява риска от грешен монтаж на столчето. Ако няма изофикс обаче, трябва столчето да е завързано с колана и когато не се използва, за да не изхвърчи при инцидент.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Представям си колко ще е удобно да нагласяваш бебе на трети ред в столче. Особено като порасне малко бебето и започне да шава.
Да не говорим, че моя стол е с база, с крак и е огромен. Не знам изобщо би ли се събрал на трети ред.
Но всеки сам си преценЯ де.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

intense написа: 18.07.2024, 14:37:57не разбирам
Ами какво да му разбираш, пробвал съм - не става с моето дете, неговото столче и Кодиак.

Може в някаква друга комбинация да се получава, де.
Бееееее.....
hristo_iv_

Шкода Новак

Мнение от hristo_iv_ »

style34 написа: 18.07.2024, 14:59:05 Представям си колко ще е удобно да нагласяваш бебе на трети ред в столче
не става дума за бебе. написах горе стол от група 2 и 3 т.е. (група II – за деца след 4 г. с тегло между 15 и 25 кг; група III – за деца с тегло между 22 и 36 кг.)- без патерици, по посока на движението - реално това може да е просто подложка на дупето, защото детето е под 150 см и е опасно да е само по колани. естествено някои марки имат и такива освен с подложка и странично обезопасявне, но е сравнително леко. краката на детето естествено има къде да идат.
пичът мисля, че е 190 см от това видео та дете 120-130 см ли няма да пасне
[quote=intense post_id=363534 time=1721302677 user_id=1639]
изофикса не повишава сигурността на детското столче
[/quote] разбира се, просто се чудя защо са го спестили на третия ред, странно.
Цецо75 написа: 18.07.2024, 13:41:42 Но например детето в детско столче на 2рия ред рита предната седалка при добро желание. Докато например на Супърб 2 това беше невъзможно да стане. Но той Супърба е душмански просторна кола.
това е така, само че на 2ри ред ще се возят под група 2 и 3 т.е. обратно по посока на движението и няма да ритат, но за това се изисква повече място (защото корубата на стола отнема доста място напред и може да се налага бутане на предната седалка евентуално. та, за да дам малко повече контекст защо беше продиктуван първоначалния ми въпрос - дали при кош група 0-1 обратно на движението на вроти ред и деца група 2-3 /подложки на 3ти ред ще има достатъчно място за нормално висок човек на предна седалка и на 2ри ред. от това, което виждам по видеа и размери - най-вероятно, да, но ще се пробва на място
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

В ръководството / Кодияк МК1 / на 3 тия ред може само столчета за група 2 и 3, съответно 15-25 кг , 22-36 кг . И изрично пишат, че не може да се ползват столчета за деца за другите групи. Има добри таблички за всички редове кое как ... ;) .

ЕДИТ: Изпреварил ме е колегата ...
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Е щом са по-големи деца вероятно ще е ОК, предполагам. Друг е въпросът, че освен за кратки разстояния аз не се чувствам комфортно да се возя мен или децата в багажника. Някак си не се чувствам в безопасност като задната врата е на 2 педи зад мен.
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

Днес видях един тъмно червен Кодиак, който беше управляван от жена. Много красив! Сигурно е внесен от чужбина.
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

Може да е моя. ;)
Само да питам, като сложите децата на третия ред. Възрастните на втория ред- жената е 185см , с дълги крака и си седи доста комфортно на 2рия ред, та къде ще сложите детската количка?! [smilie=punish.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

На тавана.
Бееееее.....
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Мнение от R Dynamic LR5 »

Две нови нива на оборудване на Шкода Кодияк 2 се появиха в конфигуратора на Шкода България.

Sportline:
https://cc.skoda-auto.com/bgr/bg-BG/sum ... 7Cservices

Business:
https://cc.skoda-auto.com/bgr/bg-BG/sum ... 7Cservices

Спортлайн е с възможност за поръчка само с дизелови двигатели, с мощност от 150 и 193 к.с,

Докато за Бизнес, освен със споменатите вече дизелови двигатели, има възможност за поръчка на мек хибрид със 150 к.с, както и на Плъг-Ин хибрид, със системна мощност от 204 к.с.

Ако изберете Плъг-Ин хибрид, Шкода предлага различни варианти за допълнително закупуване на зареждащи кабели, чанта за съхранение на кабелите, комплект за почистване на кабелите и домашни зарядни станции.

За двете нива на оборудване се предлага и избор на зимен комплект 17" гуми и джанти, все още с необявена цена.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”