Нелоялните практики, не ги коментираме. Пък и не сме били там за да знаем, колко точно по-скъпо е щяло да бъде.Цецо75 написа: 19.10.2023, 09:51:46 Точно за емкомплекта, подозирам, че завишението ще да е над 2-3% и едва ли е обусловено от таксата на банката
БГ сервизи - общи приказки
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Да, аз знам, че е възможно, просто правя съпоставка с оторизирани сервизи на други марки.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
nmnikolov, син лист има чак когато приемат колата. А преди това, когато в ЕТ спорите и те отказват да приемат колата, защото искаш да е с твои части и материали, има само Общите условия на Шкода за извършване на ремонти. Те са важния документ, защото на тях можеш да се позовеш, а не на син лист, какъвто липсва в този момент.nmnikolov написа: 19.10.2023, 10:03:24 @smoke, личи си колко си чел какво пише на синия лист, който всеки път ти дават, когато оставиш колата...
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Не всички такси за плащане през ПОС са по 2-3% Има и по-ниски. Може да се включиш в диапазона 0.5-1.5%The Hooligan написа: 19.10.2023, 09:42:43 Ако не знаете, при плащане на ПРОСТ терминал, банката прибира 2-3% от сумата. Това разбира се не е проблем на крайният клиент, но ето пример за още един разход за бизнеса.
Сега някой, ще каже "ами да си го калкулират в цената"
Ами не може, ако искаш да си конкурентен.
Не разбирам как плащайки 1% на банката ставаш неконкурентен, освен ако не си в сивия сектор, разбира се. Тогава плащането с карта води със себе си онези другите високите проценти.
Ако изключим хипотезата за сивия сектор, то по тази логика трябва да се начислява такса и за плащане в брой, че някой трябва да ходи до банката, където също има такси, а и време ще изгуби. Или за да си "застрахова" донякъде риска, че държи парите в дюшека.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@smoke, да ама след първото ходене вече трябва да си го прочел това. А повярвай ми, повечето хора изобщо не са чели какво пише там долу в "забележки" на синия лист. Предполагам и ти не го беше прочел. Така че това с частите на клиента си го има на доста видно място и изобщо не е нужно да се търсят общи условия, листовки залепени някъде в сервиза и т.н.
Както може да ти откажат след като им покажеш какво пише на синия лист, така може да ти откажат и като им пляснеш общите условия. Отделно този синият лист си е техен официален документ.
Както може да ти откажат след като им покажеш какво пише на синия лист, така може да ти откажат и като им пляснеш общите условия. Отделно този синият лист си е техен официален документ.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Е аз ли определям цените или сервиза си ги определя?The Hooligan написа: 19.10.2023, 09:20:24 Много сервизи все още работят на нереално ниски цени на услугите.
А защо работят на ниски цени? Защото повечето са в сивия сектор.
........
Защото при равни условия е невъзможно да печели с тези ниски цени.
Като са толкова ниски цените, да си ги актуализират !
И на високи цени да работят - пак ще са си в сивия сектор. Цялата ни държава е такава...скапана.The Hooligan написа: 19.10.2023, 09:20:24 А защо работят на ниски цени? Защото повечето са в сивия сектор.
- The Hooligan
Ами в повечето случаи цените им кореспондират с покупателната възможност на крайният клиент.SimichOil написа: 19.10.2023, 11:20:14 Е аз ли определям цените или сервиза си ги определя?
Като са толкова ниски цените, да си ги актуализират !
Ти искаш ли цената за смяна гуми на 15-16 цола да стане 60-70 евро, защото повярвай ми в сервизите искат!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Аз искам като отида,да ползват нови тежести (тези за железни джанти) не да ползват стари,ама няма
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Крайния клиент ще си плати колкото трябва и му кажат от сервиза. Ако всички сервизи се договорят да се качат ставките (и няма отцепници) - тогава щем не щем - ще си плащаме всички скъпо. Така казано излиза, че всички сервизи работят на загуба един вид или на ръба на печалбата, щото покупателната способност на клиента била ниска.The Hooligan написа: 19.10.2023, 13:56:41 Ами в повечето случаи цените им кореспондират с покупателната възможност на крайният клиент.
Искат за да печелят повече или искат защото себестойността на смяната е 40-50 евро (примерно) и е логично продажната цена да е 60-70 евро?The Hooligan написа: 19.10.2023, 13:56:41 Ти искаш ли цената за смяна гуми на 15-16 цола да стане 60-70 евро, защото повярвай ми в сервизите искат!
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Майко Божия…….
Каква забава имало тука……
Само да се прибера![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Каква забава имало тука……
Само да се прибера

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- The Hooligan
Ти явно живееш в друга България, или си гледаш само от своята камбанария.SimichOil написа: 19.10.2023, 15:14:36 Крайния клиент ще си плати колкото трябва и му кажат от сервиза.
На това му се казва картелSimichOil написа: 19.10.2023, 15:14:36 Ако всички сервизи се договорят да се качат ставките (и няма отцепници) - тогава щем не щем - ще си плащаме всички скъпо.
Нямаш идея, колко сервизи наистина са на ръба. А какво остава да мислят за инвестиция в нова и по-модерна техника. В много голяма част от сервизите се работи с китайски машини и инструменти. Това е реалността, събуди се!SimichOil написа: 19.10.2023, 15:14:36 Така казано излиза, че всички сервизи работят на загуба един вид или на ръба на печалбата, щото покупателната способност на клиента била ниска.
Да! Искат да печелят повече! Искат да печелят повече, за да не им се налага да са с единият крак в сивия сектор. Искат да печелят повече, за да могат да плащат реалните заплати и осигуровки на служителите а не едната част под масата. Искат да печелят повече, за да може да поддържа високо ниво в сервиза си, да има съвременно оборудване, което отговаря на нуждите на съвременните автомобили.SimichOil написа: 19.10.2023, 15:14:36 Искат за да печелят повече или искат защото себестойността на смяната е 40-50 евро (примерно) и е логично продажната цена да е 60-70 евро?
Абе, просто Искат да работят и живят, като онези другите европейци, а не само разходите им да са европейски.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз не сервизирам коли, но и в моята област е същата цигания
Клиента се вози в най скъпия мерцедес и прави пазарлъци за един резервоар бензин, за мякакъв контролер от ebay , а не от фирмата в Германия. Но на германците им е през дедовия и програмирането на ибекския контролер му го избимбариха по скъпо, от програмиран контролер
Та болен се лекува на легло, нали знаете ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Клиента се вози в най скъпия мерцедес и прави пазарлъци за един резервоар бензин, за мякакъв контролер от ebay , а не от фирмата в Германия. Но на германците им е през дедовия и програмирането на ибекския контролер му го избимбариха по скъпо, от програмиран контролер
-
stocher
- Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.
По темата трудно мога да заема някакво категорично мнение, защото съм объркан и не ми се занимава с обикаляне на нови сервизи!?
Но!
Последното ми обслужване на Шкода Фабия 2 1.6ТДИ, като включваше:
- смяна масло от мен, Равенол! При тях наливен Кастрол 5w30 е на 30лв литър от 60л варел, който аз намирам на цена мисля беше 1100 1200лв, нали Аз, без остъпки и щуротии! Понеже никога не съм желаел да изглеждам дребнав!
- всички филтри
- смяна масло скорости
- оглед предница, задница, накладки…
- труд 80лв
Всичко тотал 280лв!
Ако маслото беше от тях, плюс 150лв!?
Объркан съм, защото близо грубо 430лв за едно периодично нормално годишно обслужване за една бЪрлива Фабия ми се струват вече множко!?
При всички съвети да се сменя масло на 10000км…, на 5000 не е ли по добре, дори на всеки 1000!?
И донякъде започвам да разбирам италианските шофьори…, караш докато върви и хвърляш!!
Или се ориентирам към гаражни майстори и си купувам с отстъпки консуматива!?
Но!
Последното ми обслужване на Шкода Фабия 2 1.6ТДИ, като включваше:
- смяна масло от мен, Равенол! При тях наливен Кастрол 5w30 е на 30лв литър от 60л варел, който аз намирам на цена мисля беше 1100 1200лв, нали Аз, без остъпки и щуротии! Понеже никога не съм желаел да изглеждам дребнав!
- всички филтри
- смяна масло скорости
- оглед предница, задница, накладки…
- труд 80лв
Всичко тотал 280лв!
Ако маслото беше от тях, плюс 150лв!?
Объркан съм, защото близо грубо 430лв за едно периодично нормално годишно обслужване за една бЪрлива Фабия ми се струват вече множко!?
При всички съвети да се сменя масло на 10000км…, на 5000 не е ли по добре, дори на всеки 1000!?
И донякъде започвам да разбирам италианските шофьори…, караш докато върви и хвърляш!!
Или се ориентирам към гаражни майстори и си купувам с отстъпки консуматива!?
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Тук проблемите са много.The Hooligan написа: 19.10.2023, 13:56:41 Ами в повечето случаи цените им кореспондират с покупателната възможност на крайният клиент.
Ти искаш ли цената за смяна гуми на 15-16 цола да стане 60-70 евро, защото повярвай ми в сервизите искат!
Аз лично нямам проблем цените да са такива, стига и качеството да отговаря, защото всички знаем за една купчина сервизи, в които ще ти вземат премиум цени и ще ти надраскат джантите примерно или няма да ти сложат тежестите като хората. Наскоро един познат гумаджия, ни показваше хватките в кварталния гараж, а иначе работи в голям реномиран център за гуми. Аз само се усмихвах и кръстех вътрешно.
За тези, които имат проблем с цените за поддържане на кола - няма да карат коли.
Елементарно е. Аз нямам яхта и не ям всяка вечер в Щастливеца примерно.
И тук идва и другата страна на монетата като са такива крайните клиенти и предлагането често ще е такова. Всеки малко по-скъсан, сервиз направил и работи на "нормални" цени. Та тези сервизи са на ръба, често да. И какви номера почват да правят, направо ми се плаче.
Само да подчертая, тук някъде би трябвало да се помисли и за намесата на държавата, защото знаем и тя как обича да "клати" бизнеса, което си има своите последици.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Елементарно е да. Ама във БГ се счита за нормално, човек с ниски доходи да кара "премиум" таралясник. И после като влезне в сервиза иска да му го сервизират според доходите, а не според това, че кара премиум...marcas написа: 19.10.2023, 17:19:08 За тези, които имат проблем с цените за поддържане на кола - няма да карат коли.
Елементарно е.
А държавата... то за умрелите или добро или нищо... т.е. нищо.
Бееееее.....