IvayloE написа: 29.01.2022, 11:01:27
Вчера ми попадна като реклама ето това:
http://www.kguard.free.bg/
Пробвали ли сте подобни джаджи, дали наистина работи? Честно казано замислих се дали да не си поръчам, но няма как да го изпробвам все още.
Аз в началните дни от пукупката на колата си купих точно такова (и от същото място).
Ама вече практически не го ползвам. Нещо свикнах с тази глезория - безключово отваряне/палене на колата - до степен такава, че като седна в другата ми (стара) кола - ама много се дразня че последната няма такива. Знам че е идиотщина - ама факт
Принципа на действието му е "Фарадеев кафез". Едно от джоб-четата е такъв - и за да има ефект трябва да се сложи там. Има и друго нормално джобче.
До колко действа? 1-вия месец след покупката го ползвах постоянно (нали уж нова кола, голяма безценност). Като заключа колата - и сложа ключа във "кафеза" винаги пробвах дали вратите са заключени -- в 99.9% от случаите си беше така, но имаше 2-3 случки, в които успях да откюча колата.
Т. е. предполагам че в някако положение на ключва в кафеза - все пак се пропуска някакво сингналче.
Може би бих го ползвал пак само ако ми се наложи да оставям колата на по-криминални места - но тогава по-скоро бих предварително си изключил от меню-то KESSY-то...
Както и да е - споко - шкодЕтата не са интересни за крадците.