Проблеми с Octavia IV??

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nik0lay

Škoda Фен²

Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от nik0lay »

Здравейте!
Вече имам над 10к км с Октавия 4 и не съм имал никакви проблеми, бъгове по колата (система, инфотеймънт и другите чудесии). Всичко си работи на бургия!
Един колега беше писал в първите страници, че парктроника засичал препятствие и набивал спирачки... ами може да се изключи тази екстра. И при мен се е случвало, когато съм паркирал с една идея повече газ и има наблизо стеничка в която да се удариш... парктроника не успява да "рефрешне" толкова бързо, че стеничката вече не е препятствие и ти набива спирачката... предпочитам да ми набие спирачка, вместо да плащам после тенекии и да шпакловам стеничка.

А иначе голяма тема стана...5 страници спорове дали фейслифт да се чака, че видиш ли какви балъци са тези с чисто новите Октавии 4 и т.н. Ами нека съм балък, карам си колата и си свиркам, бича си ъпдейтите като има, сипвам си гориво и се радвам, когато заглеждат автомобила. Защото хваща окото [smilie=beach.gif]
shpeki

Škoda Ludicrous

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от shpeki »

Цецо75 написа: 11.07.2021, 17:39:04
shpeki написа: 11.07.2021, 17:30:40 И колкото и да е тествано не може да покрият всичко, реалното тестване е от потребителя.
Ахъм. Какво би станало, ако производителя на самолет остави потребителя да тества?

Ето затова ОТА ъпдейтите са стъпка към влошаване на качеството. Защото дават възможност на меринджея да прехвърли тестовия процес на потребителя. Като по този начин спести значителни средства при производството, което е прекрасно за акционерите... и за бонуса на меринджея на края на годината. Освен това така може да наеме индийци да дращят меката част, после с ъпдейти ще закърпят бъговете...

А потребителя... му остава кефа да цъка ъпдейти, версии ... абе важното е шаренийка да има ;)
Нали видяхме какво стана с един модел боинг и новия софт който не беше тестван както трябва. Два паднали самолета и всичките подобни спрени от полети.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Sec8200 »

За мен ъпдейт "over the air" си е готино.На О3 ходих да ги помоля за ъпдейт "а не пипаме, ако работи". До там.

Сервизни акции от Еуратек...какво е това?На О3 има доказано смотани неща, създаващи де емоционални,де други проблеми - не съм чул за една акция освен за скандалния софтуер.

Колкото и да ми допада Шкода дилърът ме разочарова. Ясно е,че ако ида в Тойота и там ще ме разочароват. Ходих в Мазда...потрес.Бях впечатлен от Хюндай ама и те вече "имали много работа" ми споделиха

Ако някой ми каже...сервизът на тази марка е супер - ще си купя нея. Примерно - М кар са пичове, ще си купя базова едоница/двойка/тройка вместо Шкода.

Но подозирам, че проблемът е отчасти в Ганя.

п.п. ако някой наистина има само суперлативи за някъде да каже. Аз не се срамя и Дачия да е.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от stefan L »

=
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от igeorgiev82 »

Sec8200 написа: 11.07.2021, 20:58:07 Примерно - М кар са пичове,
Купуваш от там,ходиш на сервиз в Дару Кар ;)
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от igeorgiev82 »

Те такъв майстор/сервиз,дали има някъде....

На такъв с кеф ще му дам 100лв.не 90 [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от The Hooligan »

Има разбира се! Като изключим старателното подреждане на празните кутии от масло върху масата, другото си е стандартна процедура. Добавката в резервоара също е леко смущаваща [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от igeorgiev82 »

The Hooligan написа: 11.07.2021, 21:41:21 стандартна процедура.
Къде?Сигурно ако собственика ти е брат или баща [smilie=sarcastic.gif]

п.п.Подрежда ги така за да знае колко е сипал,че в директно в кофата може да обърка.Така правят зъболекарите като се наложи повече от 1 упойка да ти слагат при операция [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от The Hooligan »

Не ми е брат, а близък приятел и съм наблюдавал много пъти как работи. Затова казвам, че процедурата е съвсем нормална.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от nmnikolov »

@The Hooligan, съвсем нормална процедура, пък единият път ЕТ ми бяха оляли с масло капака на двигателя като им оставих за смяна на масло колата. Като я оставих всичко си беше чисто... Дори не си бяха направили труда да го изчистят преди да ми върнат колата.
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от todor87 »

Че какво впечатляващо има?
Съсипа сума ти микрофибър [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Цецо75 »

Истинския майстор не си личи при смяна на филтри, а при диагностика и отстраняване на повреди.

Това е малко като да снимаш лекар, как си мие ръцете, слага ръкавици, как постила килимче пред пациента, слага чаршаф от сатен, помага му да легне ........ и му измерва температурата.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от nmnikolov »

@Цецо75, въпросът е, че мърлявият майстор може да си проличи дори при смяна на консумативи. А от некадърна смяна на филтри може после да ти се наложи да търсиш истински майстор за други ремонти...
Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от digitalundgrd »

nmnikolov написа: 11.07.2021, 23:22:40 мърлявият майстор може да си проличи дори при смяна на консумативи. А от некадърна смяна на филтри може после да ти се наложи да търсиш истински майстор за други ремонти...
Нещо като нашите лекари, които правят снимка на белия дроб по телефона [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Taratajki »

Майсторите не сменят консумативи. Това се прави от чираците ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”