Шкода Супърб 3, 2.0 TSI, 280 к.с. Style - мнения
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ми не, не са безумно ниски. Просто са подбрани така, че хем вълка да е сит, хем агнето цяло.
Имате 272 коня кола, която при леко каране дава разход на 100 коня автомобил от близкото минало. Няма как да се направи във всички режими, хем да е икономична, хем да скача като ужилена като я настъпиш.
Сами го обясни проблема - имате относително малка кубатура бензинов двигател с една турбина. Лага, колкото и малък да е - винаги го има.
За да си икономичен, трябва да караш под лага, за да скача колата рязко, трябва да си над лага. Затова са ви дали два режима. Който иска икономично кара на D и търпи замислянето. Който иска да скача - кара на спорт и майната му на разхода.
Нямам такава кола, но съм карал. Наистина ме подразни замислянето, но мисля, че мога да се нагодя към него. В крайна сметка, винаги можеш да я ръгнеш на спорт, ако толкоз бързаш... Приемаш го като разумния компромис, важното е, че имаш и двата варианта винаги на разположение.
В премиум класа (Ауди) тоя проблем го решават лесно - с голяма кубатура и/или втора турбина. Ама там е друга вселена.
Между другото на дизеляка ми се струва по-различно поведението, но там има въртящ момент в ниските, който замазва дупката.
Имате 272 коня кола, която при леко каране дава разход на 100 коня автомобил от близкото минало. Няма как да се направи във всички режими, хем да е икономична, хем да скача като ужилена като я настъпиш.
Сами го обясни проблема - имате относително малка кубатура бензинов двигател с една турбина. Лага, колкото и малък да е - винаги го има.
За да си икономичен, трябва да караш под лага, за да скача колата рязко, трябва да си над лага. Затова са ви дали два режима. Който иска икономично кара на D и търпи замислянето. Който иска да скача - кара на спорт и майната му на разхода.
Нямам такава кола, но съм карал. Наистина ме подразни замислянето, но мисля, че мога да се нагодя към него. В крайна сметка, винаги можеш да я ръгнеш на спорт, ако толкоз бързаш... Приемаш го като разумния компромис, важното е, че имаш и двата варианта винаги на разположение.
В премиум класа (Ауди) тоя проблем го решават лесно - с голяма кубатура и/или втора турбина. Ама там е друга вселена.
Между другото на дизеляка ми се струва по-различно поведението, но там има въртящ момент в ниските, който замазва дупката.
Бееееее.....
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Според мен е въпрос на свикване с кутията. Аз от хидротрансформатор минах на DSG и определено DSG си е странна кутия. При хидрото нещата бяха по-предвидими, по линейни, знаех точно кога ще смени предавката, бях й свикнал. При DSG нещата са малко по-различни, точно заради това "предвиждане" на кутията и подготовка на следващата предавка. Когато нещата стават спрямо предвиденото - кутията сменя неусетно и бързо, но когато се наложи да "объркаме" кутията няколко пъти за няколко секунди се получава това усещане за забавяне и липса на реакция.
Генерално имам 2 ситуации, в които DSG се държи странно (опитами е главно на DSG 6):
1. при кик даун - понякога резултата идва малко със закъснение и малко по-рязко. Както Бегачката каза когато се наложи да смени през 2 предавки.
2. при няколко последователни натиксния на газ-спирачка се получава по-груба смяна на предавки и самата кола сякаш "забива" и се "отпушва".
Това според мен е валидно за повечето DSG, като в различните поколения и с различните мотори има някакви нюанси в поведението.
Когато шофирам и ми предстои изпреварване, ако оборотите са ми ниски и знам, че с натискане на газта, няма да получа нужното ускорение, просто преди самото изпреварване, сменям ръчно, от волана предавка надолу (подготвям мотора и кутията) и давам газ, вече в подходящите обороти за да ме изтегли безпроблемно до приключване на маневрата.
Забелязал съм, че ако натисна по-силно педала на газта и веднага след това върна малко газта, нещата се получават малко по-плавно. Избягва се връщането на 2 предавки надолу и съответно неприятното усещане на форсиране на мотора и рязко ускорение съпроводено с нещо като удър.
На последно място искам да кажа, че според мен тази прословута "адаптивност" на DSG е до голяма степен мит. Кутията има предефинирани 2, максимум 3 режима и това е. Има нормален (D), спортен(S) и най-много някаква комбинация, в което се съмнявам. Няма 1000 режима за 1000 стила на шофиране. Това си е някаква масова психологическа заблуда. Вътре в DSG кутиите няма извънземен изкуствен интелект има 2-3 алгоритъма на работа и 2-3 карти и това е.
Генерално имам 2 ситуации, в които DSG се държи странно (опитами е главно на DSG 6):
1. при кик даун - понякога резултата идва малко със закъснение и малко по-рязко. Както Бегачката каза когато се наложи да смени през 2 предавки.
2. при няколко последователни натиксния на газ-спирачка се получава по-груба смяна на предавки и самата кола сякаш "забива" и се "отпушва".
Това според мен е валидно за повечето DSG, като в различните поколения и с различните мотори има някакви нюанси в поведението.
Когато шофирам и ми предстои изпреварване, ако оборотите са ми ниски и знам, че с натискане на газта, няма да получа нужното ускорение, просто преди самото изпреварване, сменям ръчно, от волана предавка надолу (подготвям мотора и кутията) и давам газ, вече в подходящите обороти за да ме изтегли безпроблемно до приключване на маневрата.
Забелязал съм, че ако натисна по-силно педала на газта и веднага след това върна малко газта, нещата се получават малко по-плавно. Избягва се връщането на 2 предавки надолу и съответно неприятното усещане на форсиране на мотора и рязко ускорение съпроводено с нещо като удър.
На последно място искам да кажа, че според мен тази прословута "адаптивност" на DSG е до голяма степен мит. Кутията има предефинирани 2, максимум 3 режима и това е. Има нормален (D), спортен(S) и най-много някаква комбинация, в което се съмнявам. Няма 1000 режима за 1000 стила на шофиране. Това си е някаква масова психологическа заблуда. Вътре в DSG кутиите няма извънземен изкуствен интелект има 2-3 алгоритъма на работа и 2-3 карти и това е.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Ти си с DQ250, преди да измислят WLTP цикъла за замерване:) DQ381 в Супърб държи оборотите безумно ниски, именно заради тезя ЕКО норми да минат сертификацията са я направили. Доста четох по темата в briskoda.
-
garyhobson
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 280hp 6DSG 4х4 Style
Honda Accord 7 2.4 i-VTEC Executive
Това са модели на скоростните кутии ли? Как да разбера аз със коя съм?didoya написа: 12.11.2019, 11:45:03 Ти си с DQ250, преди да измислят WLTP цикъла за замерване:) DQ381 в Супърб държи оборотите безумно ниски
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
-
garyhobson
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 280hp 6DSG 4х4 Style
Honda Accord 7 2.4 i-VTEC Executive
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Дишай спокойно, 2016 - 250 трябва да е. 
Бееееее.....
-
didoya
Иначе за круизване и магистралат DQ381 е супер, оборотите са по-ниски на 7-ма.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Сега врътнах едни 40 км градско с DQ381 на двойка дизел, значи колата държи 1600-1800 обр сменя на 2100 обр, като я взех сменяше на 1800 и държеше 1200, просто майка ми така кара.didoya написа: 12.11.2019, 11:45:03 Ти си с DQ250, преди да измислят WLTP цикъла за замерване:) DQ381 в Супърб държи оборотите безумно ниски, именно заради тезя ЕКО норми да минат сертификацията са я направили. Доста четох по темата в briskoda.
-
didoya
Къде намирате място да ги карате агресивно тея коли в гъстият градски трафик?
Аз се имам за агресивен шофьор, ама в София час пик не виждам как:)
Аз се имам за агресивен шофьор, ама в София час пик не виждам как:)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Абе то и аз ви се чудя, какъв е келепира от 272 коньов шлеп в задръстването... ама вие си знаете.
Бееееее.....
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Имаш северна тангента, там полицаи досега не съм засичал.didoya написа: 12.11.2019, 13:43:10 Къде намирате място да ги карате агресивно тея коли в гъстият градски трафик?
Günter Stg 1
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Е не само...
Ние имаме 2 коли в гаража и докато едната е малка и не напуска града, изключая аварийни ситуации, другата си е семейно комби, което се кара за всички извънградски пътувания, но и ежедневно в София. Нямаме възможности за 3 коли за сега и се стараем да съберем всички нужди/мераци в две![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Ние имаме 2 коли в гаража и докато едната е малка и не напуска града, изключая аварийни ситуации, другата си е семейно комби, което се кара за всички извънградски пътувания, но и ежедневно в София. Нямаме възможности за 3 коли за сега и се стараем да съберем всички нужди/мераци в две
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ти пък изобщо не се обаждайBlackPearl написа: 12.11.2019, 11:13:33 Карайте си на ЕКО, после....нямала респонс.
@todor87 , ти ко ще кажеш?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Сега, една лъжа, като се каже 100 пъти истина ли трябва да стане....bega4kata написа: 12.11.2019, 10:41:36 При бензина е пак така. По-мощните двулитрови(с по-големи турбини) имат по-забавен респонс.
Ако се визира ЕТР-а, то това няма грам истина...и се заблуждават останалите колеги, както и аз в началото
Респонса на хибридния ЕТР си е, като на оем ис38-ца