Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
То хубаво да ги укрепиме, но да не сме всички механици. Едва ли има някой който да си купи нова кола и да почне да я оглежда и разглабя за да търси "незакрепени" части. За жалост като са те набелязали/набелязали част, няма спасение. Часта си е била добре закрепена, не е като на старите аудита/туареци/каяни/кю-та да ти дърпат частите с ръка.
veiankov би ли споделил информативно къде се е случила кражбата и дали колата ти е защитена по някакъв начин или просто я държиш пред блока?
bmf написа: 27.08.2019, 16:17:55
veiankov би ли споделил информативно къде се е случила кражбата и дали колата ти е защитена по някакъв начин или просто я държиш пред блока?
Лозенец.... зелена зона. Гаражът в района е 24 000 евро, просто ми се струваха адски много за една подземна клетка... Аз още не мога да повярвам ,че ще си купя чисто нова кола и ще ми крадат неща от нея (чупейки други) и няма да ги платят от каското...
Това с неплащането от застрахователя,сами си го направихме(говоря като цяло в България,българите)Щот нали сме мноо тарикати и мислим само как да прекараме тоя и ония.Тааа навремето,колко части от коли се сваляха и се предявяваха пред застрахователя,те така,да го преебем,да изкярим някой лев,и съвсем нормално пък те спряха да изплащат липсващи части.
Чисто нова кола няма лошо да си купиш. Като знаеш къде живеем и как всичко се краде малко те кара да се замислиш :
-каква марка да е ? ( немските и не само като цяло от високия клас се крадат цели или на части )
-дали да не е по-стара ?
-дали ще спя спокойно ?
Искренчо, не се притеснявай за моя. Не е на решетката.
На колегата са го взели с отвертката където се вади. Не е от стойката с ябълките.
Не е знаел, че има по лесен начин-само да го дръпне.
По темата, за съжаление няма да ти го платят.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
veiankov написа: 27.08.2019, 12:57:08Дефинирай без други щети лол?
Без други Щети, значи да няма нищо счупено по Автомобила около мястото на Откраднатата част. При ТЕБ, щом има счупени неща, би трябвало Застрахователя да ТИ Уважи Претенцията. Консултирай се с Добър Адвокат.
До "igeorgiev82" - Чакай сега - не е ли: "Невинен, до Доказване на противното!"? Нека Застрахователя Докаже, че Колегата "veiankov" сам си е демонтирал въпросната част и нека тогава му откажат Претенцията. Майкооооо - дано не ми се налага да се Съдя със Застрахователи. Признавам си, че не съм чел Общи Условия по "Каско"-Застраховка, но някъде пише ли нещо конкретно за липсващи части? Само аз ли виждам вече тук Добър Бизнес с отчупени парчета от части? Или парчето трябва да е със сериен номер - смисъл не може да е счупено по средата на номера?
Последно промяна от tuningmania на 27.08.2019, 17:18:55, променено общо 1 път.
veiankov,
Армеец може и да намерят твоят дисктроник и да трябва да си покриеш само ремонта.
Знам за една Q7 на която са го намерили дисктроника и за един Туарег са му намерили фаровете в рамките на 24 часа. Ако не ги намерят после нямало шанс.
tuningmania написа: 27.08.2019, 17:17:38
До "veiankov" -
veiankov написа: 27.08.2019, 12:57:08Дефинирай без други щети лол?
Без други Щети, значи да няма нищо счупено по Автомобила около мястото на Откраднатата част. При ТЕБ, щом има счупени неща, би трябвало Застрахователя да ТИ Уважи Претенцията. Консултирай се с Добър Адвокат.
До "[igeorgiev82]" - Чакай сега - не е ли: "Невинен, до Доказване на противното!"? Нека Застрахователя Докаже, че Колегата "veiankov" сам си е демонтирал въпросната част и нека тогава му откажат Претенцията. Майкооооо - дано не ми се налага да се Съдя със Застрахователи. Признавам си, че не съм чел Общи Условия по "Каско"-Застраховка, но някъде пише ли нещо конкретно за липсващи части? Само аз ли виждам вече тук Добър Бизнес с отчупени парчета от части? Или парчето трябва да е със сериен номер - смисъл не може да е счупено по средата на номера?
Презумпцията е - застрахователя ти определя сума/обезщетение или те праща в официален/доверен сервиз и нещо си и ти се съгласяваш или не, ако не и имаш претенции ти трябва да ги докажеш, доказва се с протокол от КАТ където ясно е написано какво е установено като липса и после с фактури от доставката и ремонта, които ти си платил предварително, и сервиза удостоверява, че е монтирал, тогава на 95% ще спечелиш в съда и ще ти платят всичко на 100% заедно със съдебните разходи, но това може да трае от няколко месецо до години.
А и задължително викаш представител на застрахователя в сервиза да снима преди, по време, и след ремонта, иначе може пак да извъртят нещо и да ти откажат някоя част/сума.
Последно промяна от dimibo на 27.08.2019, 17:35:17, променено общо 1 път.
odo, Милене,за да се "разтърсят"Армеец,колите не са били на случайни хора.При нас обикновените:отказ,пиеш една студена вода,водиш дела с години,колата се кара,ама свети като коледна елха вътре и толкоз.Чувал съм,подчартавам,може и да са приказки от 1001нощ,че може да се заведе дело към застрахователя,че те изкарва лъжец и измамник и нещата можело да се получат.Ама пак казвам,колко е вярно,не знам.
tuningmania написа: 27.08.2019, 17:17:38
Признавам си, че не съм чел Общи Условия по "Каско"-
Ми прочети,там си го пише,и ти си се разписал като си сключвал каското,демек си съгласен
До "dimibo" - За мен лично, най-важното е Истината да възтържествува. Който е тръгнал да прави Застрахователни Измами - да му мисли. Аз съм от онези, които първо и доброволно биха си защитили за собствена сметка "Distronic"-а, които не желаят да се занимават със Застрахователни Измами, но и които много ще Съдят Застрахователя ако не признава Истината. А това кое е Истина и кое Лъжа - не вярвам, че Застрахователя е крайната инстанция, която ще реши това. Дано нищо лошо и на никой не се случва.
igeorgiev82, Ванка, едно момче с Q7 ми е познат и не вярвам да е някой не случаен. А за Туарега и Аудито ми разказа човек, който е близък с тях, когато откраднаха на Боби дисктрониците и го търсех за съдействие.
Иначе Армеец намериха CR-V-то на една приятелка в рамките на 24 часа.
tuningmania, Да, не са крайна инстанция, но те си правят оглед и ти казват ще ти платим толкова и толкова, ти ако искаш се съгласяваш и всичко приключва, ако ли не то съда постановява кой крив и кой прав. Въпроса е, че стигне ли се до съд ти движиш и доказваш всичко и плащаш всичко предварително, дори и ако се наложи техническа експертиза, вкарваш една сериозна сума пари и ти стоят блокирани докато тече делото, а то може да се проточи с месеци и години, и да после почти на 100% ще ти се възстановят, но загубеното време и нерви никой няма да ти възстанови.
Тук и един жокер за хората, които решат да тръгнат по съдебния път - задължително включвате към съдебния иск и морални щети, имате право на такива, обидили са ви от застрахователя, нарушили са ви самочъвствието с което са ви накарали да се почувствате измамени и зле, влошили са ви стандарта на живот, за което ще вземете още някой и друг лев отгоре, и колкото повече се протаква толкова повече се увеличава моралния коефициент.
Изобщо не ми се занимава със съдене със застрахователи.
Имат си клаузи в договора и са си вързали гащите.
Какво си мислите, че като сте си купили нови коли и имате каско, трябва застрахователя всичко да ви покрива. Няма как да стане. И вие носите отговорност и си поемате някои рискове.
Не си купувайте нови коли и да ги държите пред блока и да ги спирате къде ли не. Така си има риск нещо да ви откраднат скъпо.
Застраховката не решава всички проблеми. Просто помага относно някои понякога.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ