Octavia 3 Facelift 1.8TSI - ревю и впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.

Мнение от gdadov »

Аз до последно се колебах за камерата преди да поръчам колата, но в крайна сметка я взех. Резолюцията е очудващо добра, може да и зададеш режим дали паркиаш хоризонтално или вертикално и системата те напътства каква маневра да предприемеш. Най-вече е полезна за изчисляване на разстоянието зад автомобила, като с оглед на тези габарити си е от голяма полза, поне за мен.
Аватар
plamenbv

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 1.8TSI 6MT

Мнение от plamenbv »

Аз път разстоянието само на камерата не мога да го преценя (карал съм Superb 3 с камера). Но пък е много полезно точно за такива "невидими" и "недогледани" препятствия. Случвало ми се е на кола с парктроник да се шибна в колче, защото не го виждам - това пищи на умряло, но аз си мисля, че ще да е някое клонче или по-високият бордюр. Да, ама не - едно единствено метално колче на целият паркинг и точно аз го нахаках. Вчера вечерта спрях на един "паркинг" под Интерпред и виждах на огледалото, че има храсти и клони, и си викам - "той затва пищи", но все пак реших да не се престаравам. После се оказа, че точно зад мен има остатък от някава срязана метална греда, която не се вижда на огледалата. [smilie=search.gif] Щях да я целуна стабилно.
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

plamenbv написа:Аз път разстоянието само на камерата не мога да го преценя (карал съм Superb 3 с камера). Но пък е много полезно точно за такива "невидими" и "недогледани" препятствия. Случвало ми се е на кола с парктроник да се шибна в колче, защото не го виждам - това пищи на умряло, но аз си мисля, че ще да е някое клонче или по-високият бордюр. Да, ама не - едно единствено метално колче на целият паркинг и точно аз го нахаках. Вчера вечерта спрях на един "паркинг" под Интерпред и виждах на огледалото, че има храсти и клони, и си викам - "той затва пищи", но все пак реших да не се престаравам. После се оказа, че точно зад мен има остатък от някава срязана метална греда, която не се вижда на огледалата. [smilie=search.gif] Щях да я целуна стабилно.
Затова аз винаги му се доверявам, особено на задния. Предния в момента е на приличи и отливи, защото колата е кочинка :D
Superb 3 с камера пак ми беше супер трудно да го маневрирам. И според мен най-много си е до колата и задкормилния "накрайник" ;)
Аватар
plamenbv

Шкода Новак

Мнение от plamenbv »

Тъй де, тъй... А камерата освен че помага, може и да пречи. Колегата, с който разкарвахме Супърба взе да гледа само камерата и за малко да зашие едно Мерджанче за 200k+ на паркинга на Crowne Plaza в Белград.. :D
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Мнение от gdadov »

Само камера да гледаш е грешка. Аз лично гледам 70%огледала, 30% камера. Хубава екстра си е определено, но не да се разчита само на нея.
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

odo написа:И за мен камерата беше ненужна, ама сега когато паркирам само на пищялки ми е едно тегаво. Камерата е супер удобство ;)
И аз така.С хубавото бързо се свиква. :)
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

gdadov написа:Резолюцията е очудващо добра, може да и зададеш режим дали паркиаш хоризонтално или вертикално.
Баси,шкодилака.Паркира вертикално! [smilie=hunter.gif]
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Не шкода, а хариер е това [smilie=beach.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

coverdale написа: вертикално.
:D :D
Аватар
plamenbv

Шкода Новак

Мнение от plamenbv »

Когато сбъркаш бутона за вертикално/хоризонтално паркиране:

Изображение
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Мнение от gdadov »

Абе напречно и надлъжно исках да напиша, поне стана смях [smilie=punish.gif]
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Sawyer написа:На мен ми се е случвало друго. Паркираш назад до бордюр, който е достатъчно висок, за да го закачиш с броня, но все пак доста под нивото на сензорите, и... парктроникът го “лови” съвсем не в 100% от случаите. Понякога хваща следващото препятствие (ако има такова) и ако се предовериш, бронята е заминала.

Ей в такива случаи наистина би имало полза от камера. Само тогава ме е яд, че като поръчвах, си казах “Е нали има паркторник, стига толкова помощни системи” [smilie=sarcastic.gif]
Със спортно окачване си - какво се оплакваш? [smilie=sarcastic.gif]

Питай ме мен или някой със скаут ще имаме ли подобен проблем... :)

Ауриса на майка ми е с камера и въпреки че си има плюсове, в повечето случаи ми пречи. Индикаторът и пищялката са ми достатъчни, ако толкова се чудя и не познавам мястото - слизам да огледам (случвало ми се е не повече от 2-3 пъти за 16 години).

Аман от глезльовци... [smilie=sarcastic.gif]
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Глезльовци, ама паркирам на един фас разстояние [smilie=sarcastic.gif] И като се прецака камерата и веднага подпрях на същия ден отзад бронята. Като свикнеш с нещо, после е много гадно ;)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Голяма работа - 1-2-3 фаса... [smilie=sarcastic.gif]
Тази екстра за мен е създадена за жени, на които мъжете им обясняват, че 10 см. са, видиш ли, поне 20... Бедните, как да не ти дожалее, че да им измислиш камерка за задно паркиране. Освен и за отпред една да се сложи, а? [smilie=sarcastic.gif]
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”