![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Superb 3 - Впечатления, въпроси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @didoya - Мнооого приятно ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Уф как зарибяват подобни клипчета...
Обаче...
Ако приемем, че представителя на Revo в Съдиево не става (доста подробно описано защо в други теми), и все пак имаме алтернатива в София, то какво се случва с TVS? Гледам, че единствени представители за България са DSG-Doctor с адреси в Съдиево и в Бояна (София), като за втората локация нищо не съм виждал из форума.
Обаче...
Ако приемем, че представителя на Revo в Съдиево не става (доста подробно описано защо в други теми), и все пак имаме алтернатива в София, то какво се случва с TVS? Гледам, че единствени представители за България са DSG-Doctor с адреси в Съдиево и в Бояна (София), като за втората локация нищо не съм виждал из форума.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
TVS си е в Съдиево. Бояна май му е вятър работа (поне аз така мисля).
Както казах, мерил съм Супърб 272 с Маднес- до 100 си е пак около 4ка, но нагоре е мъка -15 някъде+.
Ако толкова се държи да е същия сетъп: Вариантите са няколко.
- отиваш в Съдиево и боцаш и РЕВО и TVS на един път.
- отиваш в Д-Брос за Рево, наливаш го и после: Съдиево за TVS или отскачаш до Гърция в Солун - Porfiris Autosport пак за TVS.
Или- правиш си всичко с TVS - стейдж 1/2 и стейжд 2/2+ на кутия за около 1300евракис и си ти.
Като цяло, не знам защо толкова се притеснявате. Да, при тунинга си има притеснение и при положение, че не е правено - винаги има страх, но....
С ТВС и РЕВО като цяло е: Ела, вкарвам кабела- ХОП- готово.
Вече, оплакванията от дилъра са после: Че не прави ЛОГ файлове, че понякога не оказва качествен support.
Иначе, той само налива файла, каквото му пратят от РЕВО или ТВС . Проблемът е, че после няма качествен чек и се надява- след наливането- всичко да е 6. Ако стане нещо, тогава е неприятно, че трябва да се ходи, да се води кореспонденция и тн.
Той Дидака- никога не е ходил до РЕВО, никога не е бил на обучения, брифингите не си чете, че му е зле английския- лог файлове не може да чете и прави като хората. В това отношение Цецо е доста по-добре и напред.
Обясненията и оплакванията от дилъра, това е направено с цел- колегите да имат 1 наум.
Ей го Симката: Ние му говорим, той отишъл, направил- не направили логове и тн. И после, ама Диде? (не бил прочел)
Отиваш и казваш: Виж, правим, но: Искам логове (то , ако не си запознат и не можеш да ги "четеш" е тегаво, щото и Дидинко не може
Те си имат политика, като не си доволен, връщат кеша.
Казваш- искам РЕВО и ТВС кутия- проблем има ли.... Щото после може да каже: Ама те софтовете не се разбират.
Като цяло, несериозно е да си говорим тези неща, но в БГ са реалност.
Твоята работа е (не знам с какво се занимаваш), да си бачкаш, да си изкараш парички и да си ги харчиш за каквото искаш.
Отиваш- искаш ремап-кешаш си, насреща (от другата страна) трябва да получиш адекватна услуга срещу парите си и качествено свършена работа....
Но, за съжаление...не винаги се получава!

- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Ами да де - понеже не винаги се получва така - затова в България всеки става, в един момент, майстор по всичко.
Като си купих апартманета - станах инжинер по отоплителна техника щото как смятат газоват инсталация и прилежащите отоплителни тела - няма ти кажа... После стснах токаджия, че да си пусна тук-там контакти и допълнителни осветителни тела. Примери всеки може да даде още
Избора на сервиз за колата е не по-малък проблем и поради подобни причини, и всичко, с което Вие препатилите вече сте се сблъскали, е пример как ставаш и автомонтьор. Всъщност за мен това е по-голямата част от проучването - да намеря човек/екип, на когото да се доверя. Разчитам, че ще си свърши работата професионалано след това. И да - благодаря за това, че благодарение на споделеното от Вас имам едно на ум!
Относно това каква интервениця ще се случи в моя случай - мисля го още, узрявам за идеята, тъй като ми е първа нова кола, на все още малко километри и с доста оставаща гаранция. И честно - не зная дали Revo Stage 1 изисква задължително remap и на кутията. Като до-узрея за идеята ще се разчета по-сериозно. До тогава - събирам впечатления от Вас, от форума
Като си купих апартманета - станах инжинер по отоплителна техника щото как смятат газоват инсталация и прилежащите отоплителни тела - няма ти кажа... После стснах токаджия, че да си пусна тук-там контакти и допълнителни осветителни тела. Примери всеки може да даде още
Избора на сервиз за колата е не по-малък проблем и поради подобни причини, и всичко, с което Вие препатилите вече сте се сблъскали, е пример как ставаш и автомонтьор. Всъщност за мен това е по-голямата част от проучването - да намеря човек/екип, на когото да се доверя. Разчитам, че ще си свърши работата професионалано след това. И да - благодаря за това, че благодарение на споделеното от Вас имам едно на ум!
Относно това каква интервениця ще се случи в моя случай - мисля го още, узрявам за идеята, тъй като ми е първа нова кола, на все още малко километри и с доста оставаща гаранция. И честно - не зная дали Revo Stage 1 изисква задължително remap и на кутията. Като до-узрея за идеята ще се разчета по-сериозно. До тогава - събирам впечатления от Вас, от форума

-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
С горепосочената комбинация нещата са малко по-различни. С пича си лафим повече от година в briskoda на лични. С въпросните ъпдейти 100-200 при него са между 11.5 и 12. На Revo софта наистина е доста бърз.BlackPearl написа: 11.06.2020, 11:17:09 Както казах, мерил съм Супърб 272 с Маднес- до 100 си е пак около 4ка, но нагоре е мъка -15 някъде+
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Интересно ми е каква е добавената стойност от TVS Stage 2+ на кутията.
-
didoya
Според РЕВО не, обаче без ъпдейт е на лимита на съединителите и има доста мнения по въпроса.vankissa написа: 11.06.2020, 11:32:12 И честно - не зная дали Revo Stage 1 изисква задължително remap и на кутията.
А ъпдейта 2+ ма ТВС носи и драйвъбилити ъпдейти и според този пич кутията му е станала много по-бърза, точна, мазна и приятна за каране.
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Плюсовете, които си описал звучат супер, ама не разбирам как те ще променят момента със съединителите.
Не съм на ти с автоматите, хич даже, но си представям, че съединитилите ще почнат да приплъзват след определени нютони и след известно време тотално ще сдадат багажа. И при все, че нютоните са даденост след Revo намесата, а TVS не подсилват физически съединителите - поражда ми се питане/неяснота
Не съм на ти с автоматите, хич даже, но си представям, че съединитилите ще почнат да приплъзват след определени нютони и след известно време тотално ще сдадат багажа. И при все, че нютоните са даденост след Revo намесата, а TVS не подсилват физически съединителите - поражда ми се питане/неяснота
-
didoya
TVS вдигат clamping pressures и така съединителите без драми понасят по-високият момент.
Мен две неща ме спират за момента:
1. Имам един проблем, който ЕТ още не могат да локализират и ми говорят врели-некипели, а искам да го изчистя по гаранция.
2. Липсата на читав дилър за ъпдейта.
Мен две неща ме спират за момента:
1. Имам един проблем, който ЕТ още не могат да локализират и ми говорят врели-некипели, а искам да го изчистя по гаранция.
2. Липсата на читав дилър за ъпдейта.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Някой слагал ли е JB4 box? В Briskoda твърдят, че няма проблем с гаранцията. 0-100 е за около 4.8с, което е добър компромис ако ще остане гаранцията на колата.
-
didoya
Същият този пич имаше такъв. Впечатленията му са супер и това е единственият смилен бокс, който следи смеси, ЕГТ температури и т.н.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
От къде се набавя такова в България? Между другото в сайта им не е споменат 272кс мотора, само 280.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Постижимо е. Колко е постоянно, не мога да кажа!didoya написа: 11.06.2020, 12:22:10С горепосочената комбинация нещата са малко по-различни. С пича си лафим повече от година в briskoda на лични. С въпросните ъпдейти 100-200 при него са между 11.5 и 12. На Revo софта наистина е доста бърз.BlackPearl написа: 11.06.2020, 11:17:09 Както казах, мерил съм Супърб 272 с Маднес- до 100 си е пак около 4ка, но нагоре е мъка -15 някъде+
Супърб 280ка с Рево Ст1 и ремап на кутия стейдж 2на ТВС - също съм мерил. 1ва страница в Рейсърса.
viewtopic.php?f=4&t=2147

-
didoya
Става и за двата:) Не е листнато, но софта му познава и 2-та мотора.prvv написа: 11.06.2020, 12:56:03 От къде се набавя такова в България? Между другото в сайта им не е споменат 272кс мотора, само 280.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Защо не го споделяш?didoya написа: 11.06.2020, 12:42:20 Имам един проблем, който ЕТ още не могат да локализират и ми говорят врели-некипели, а искам да го изчистя по гаранция.
Може някой да ти помогне...