Застраховане и правно съдействие пред съда

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Жоро

Škoda Фен

Мнение от Жоро »

@_v_, поздравления, имаш много положителни отзиви. Наскоро купих една кола, която е ремонтирана в чужбина и застрахователя на виновното мпс е платил щетата. Интересното е, че пострадалия ми казаа, че докато колата му е била в сервиза са му дали заместващ автомобил, разходите за който са покрити от застрахователя. Има ли такава хипотеза в българското законодателство?

За конкретната щета аз видях фактура за ремонта в официален сервиз (тесла) около 1200-1500 евро по спомен, а по разните сайтове за проверка на щети излизаще щета над 3000Е...
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

The Hooligan написа: 25.04.2024, 20:53:55 Преместиха се на Симеоновско шосе, а тази я дават под наем. Още преди да го "пенсионират"
Със сигурност не е от преди да "пенсионират" шефа. Ходих за щети след това там, работеха си без проблем.

@Rangel, напълно е възможно да се местят в сградата им на Симеоновско шосе, НО на Черни връх винаги е била централата, с целия ръководен персонал на дружеството. Има нещо друго - просто в тази сграда на Черни връх се помещаваха и други дружества от групата на Алексей Петров, които явно вече са приключили официално дейност и сградата им е голяма.
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

Жоро написа: 25.04.2024, 21:37:07 @_v_, поздравления, имаш много положителни отзиви. Наскоро купих една кола, която е ремонтирана в чужбина и застрахователя на виновното мпс е платил щетата. Интересното е, че пострадалия ми казаа, че докато колата му е била в сервиза са му дали заместващ автомобил, разходите за който са покрити от застрахователя. Има ли такава хипотеза в българското законодателство?

За конкретната щета аз видях фактура за ремонта в официален сервиз (тесла) около 1200-1500 евро по спомен, а по разните сайтове за проверка на щети излизаще щета над 3000Е...
@Жоро, До колкото разбирам щетата е била по гражданска отговорност, т.е. виновен за удара е бил друг водач на друго мпс. До колкото ми е известно в България не се предлага подобна услуга (заместващ автомобил) по такъв вид застраховка. В България е цял късмет да бъдеш обезщетен подобаващо, когато не си виновен и щетата е по гражданска отговорност, това вече със заместващ автомобил си е глезотия [smilie=sarcastic.gif]
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Жоро

Škoda Фен

Мнение от Жоро »

Точно така, човекът е имал каско, но поради вината на другия щетата е отремонтирана от застрахователя на виновното МПС.
Аз хванах разликата заради фактурата от сервиза и статистиката от тези сайтове...

Ако се засечем някой път ще коментираме, това ми е много интересно.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

_v_ написа: 26.04.2024, 10:07:14 Със сигурност не е от преди да "пенсионират" шефа. Ходих за щети след това там, работеха си без проблем.
Нямам идея, кога точно са се преместили напълно, но от познат, който работи знам, че са на новият адрес от доста време.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

Наскоро окончателно приключи съдебно дело, което бе образувано във връзка с отказ от страна на Алианц България да изплатят паркинг щета на чисто нов автомобил, защото според тях било налице несъответствие между декларирания механизъм и претендираните вреди. Щетата се изразява в ожулване на предна лява броня, долу ниско:

Изображение
Изображение

В заявлението до Алианц клиентът е декларирал, че по всяка вероятност вредата е настъпила в паркирано състояние, като след завръщането му при автомобила е забелязал увреждането. От страна на застраователя се изразява мнение, че подобен род увеждане не може да настъпи следствие паркинг.

В случая, дори да се приеме за достоверно "съмнението" от страна на Алианц България, то Съдът в своето решение казва, че щом увреждането представлява покрит риск, не са налице основания за отказ и застрахователят дължи обезщетение.

Изображение
Изображение

Благодарности на Милен @odo, за препоръката. [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

А ако си заведеш такава щета (същата) и кажеш, че си остъргал бордюр при маневра? В смисъл, има ли проблем? Щото то, така излиза някак. Но пък в крайна сметка, каквото покрива щетите и няма какво да се измъкват. Не знам, кога ще ми остане време, че и аз имам баш същата щета, но по-голяма [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

Велко, няма никакъв проблем да декларираш щета, която сам си причинил при управление (паркиране) на автомобила. Покрит риск е и застрахователят дължи плащане в пълен размер. [smilie=beach.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Общо взето застрахователите се опитват с всякакви измислени условия в ОУ да отказват изплащане на щети и вероятно просто се надяват повечето хора да не оспорват отказите в съда, защото им е ясно (на застрахователите), че ще загубят делата...
Изображение
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

_v_ написа: 16.05.2024, 15:29:16 В заявлението до Алианц клиентът е декларирал, че по всяка вероятност вредата е настъпила в паркирано състояние, като след завръщането му при автомобила е забелязал увреждането. От страна на застраователя се изразява мнение, че подобен род увеждане не може да настъпи следствие паркинг.
Изображение

Аз ли не разбирам написаното , в едно пише , че е в паркирано състояние и затова е отказано, защото видно от увреждането не е настъпило в паркирано състояния, а в документа от съда пише, че е настъпило от висок бордюр ?
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

zloQQ написа: 16.05.2024, 15:41:26 А ако си заведеш такава щета (същата) и кажеш, че си остъргал бордюр при маневра? В смисъл, има ли проблем?
Това точно същото съм го правил в друга застр. компания, защото баш така се случи и не е имало никакъв проблем.
А на алианс съм им сърбал попарата на мръсните византийски номера и отдавна съм ги з@€б@л.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Здравейте, искам да застраховам недвижимо имущество (апартамент), но досега не съм сключвал такъв тип застраховка и искам да попитам по-опитните за мнения:
- от кои застрахователни компании сте доволни;
- може ли аз да определя сумата на застраховане;
- нужен ли е оглед на имота преди сключване на договора;
- какво включва този тип застраховка или при всеки застраховател условията са различни;
- за какви подводни камъни да внимавам при сключването на договора?

Благодаря предварително за отговорите. :)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Васко ще ти свърши работа, той застрахова семейните апартаменти.
Важно е да сложиш и "гражданска отговорност", ако наводниш примерно съседите - да им платят ремонта.
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Мнение от _v_ »

@n_ivanov, ще се опитам да ти отговоря на въпросите:

- от кои застрахователни компании сте доволни; - не бих могъл с категоричност да провъзгася някой застраховател или да за заклеймя друг, общо взето изключвайки БГ застрахователите, завъшващи на Инс мисля, че човек би могъл да се довери на ДЗИ, Булстрад, Армеец. От чуждестранните Алианц, Дженерали.

- може ли аз да определя сумата на застраховане; - да, можеш. Както и можеш да избереш доста допълнителни рискове, извън задължителните стандартни по полица.

- нужен ли е оглед на имота преди сключване на договора; - не.

- какво включва този тип застраховка или при всеки застраховател условията са различни; - рисковете са различни, зависи какво си избрал като покрития. Стандартно се включват покрития от пожар, наводнение от ВиК инсталация, природни бедствия. Има възможност да се вкл. земетресение, обща гражданска отговорност (@Rangel, я спомена) и тн.

- за какви подводни камъни да внимавам при сключването на договора ? - при риска земетресение повечето застрахователи имат самоучастие от 2% на щета. Има някои, които са без самоучастие, което си е +.

Пиши ако имаш нужда от повече информация. Насреща съм и по телефона.

Поздрави,
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”