Toyota
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
Toyota
@zloQQ, това са наблюдения в северна Америка, нали? Колко % от всички продажби в света минават от там? Щото да не се окажат 1.1%, и не са меродавни ... Затова е важно да се гледа в по-големи мащаби, а не локални. Както и в бг се припада по ТДи и VW.
п.с един бърз serach в гигъл показва следното за 2018:
Vw net revenue for 2018: $13.9 billion
Toyota net revenue for 2018: $17.345 billion
При условие, че казваш че сами си финансират продажбите и колите и са по-евтини ...да са фалирали по тази логика ...
п.с един бърз serach в гигъл показва следното за 2018:
Vw net revenue for 2018: $13.9 billion
Toyota net revenue for 2018: $17.345 billion
При условие, че казваш че сами си финансират продажбите и колите и са по-евтини ...да са фалирали по тази логика ...
Последно промяна от kograman на 31.05.2019, 17:06:01, променено общо 1 път.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Toyota
zloQQ, няма смисъл
Тойотаджиите са по зомбирани и от Беемвистите и Хондаджиите ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
-
kograman
Toyota
@igeorgiev82, е не. Казвам си какво ми харесва, и какво не в една кола. За последен път, това е вещ за мен. Като ми омръзне, следващата.
п.с
беше си ми мечта точна такава кола, постигнах си я. Време е да продължим напред
п.с 2
другата Тойота в семейстовото, е вече над 6г и само консумативи. Взехме я на 8г 210к км от първи собственик. Сега отива на 260-270к и не е дала 1 дефект при нас. Има два шарнира,два кормилни накрайника, предни дискове+накладки сменени за това време. Дори и една крушка и не изгоря ...
п.с
беше си ми мечта точна такава кола, постигнах си я. Време е да продължим напред
п.с 2
другата Тойота в семейстовото, е вече над 6г и само консумативи. Взехме я на 8г 210к км от първи собственик. Сега отива на 260-270к и не е дала 1 дефект при нас. Има два шарнира,два кормилни накрайника, предни дискове+накладки сменени за това време. Дори и една крушка и не изгоря ...
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Toyota
Не е и като да сте я карали много - за 8 години сте минали 50-60 хиляди...kograman написа: 31.05.2019, 17:12:26
п.с 2
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Toyota
kograman,
Колега,чудя ти се на ентусиазъма с който се опитваш да убедиш хората тук,че Тойота е по-добрия избор от Шкода?
Сгрешил си мястото.
Форумът е на любителите на Шкода,а не на Тойота!
Или пък прекалено съжаляваш,че не си си купил каквото трябва(Шкода).
Просто такова впечетление ми остава.
С най-добри чувства!
Колега,чудя ти се на ентусиазъма с който се опитваш да убедиш хората тук,че Тойота е по-добрия избор от Шкода?
Сгрешил си мястото.
Форумът е на любителите на Шкода,а не на Тойота!
Или пък прекалено съжаляваш,че не си си купил каквото трябва(Шкода).
Просто такова впечетление ми остава.
С най-добри чувства!

-
kograman
Toyota
@coverdale, не се опитвам да обеждавам никой с нищо
Имах Шкода, и засега ми стига
. Сега съм на вълна Тойота и Алфа. Говорим си с момчетата, смятам за нормално да има различни гледни точки при диалог. В крайна всеки сам си изкарва $, и си знае как да ги харчи. По тази логика, не искам да ми дават и наклон на муя, както и аз не давам. Just talk.
п.с
Тук това което ми харесва е, че има свестни и мислещи хора с които е приятно да си комуникираш.Това е.
п.с
Тук това което ми харесва е, че има свестни и мислещи хора с които е приятно да си комуникираш.Това е.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Toyota
Явно днес е ден на майстора за половината форум. Цял ден колко коли продавали Тойота, някой изобщо реално интересува ли го това? Ами те и Ламбо, Ферари, Кьонигсег не са много напред в тази класация...
Колегата @kograman, си го кефят, супер да си ги кара. Другите на този етап сме на Шкода - джиткаме си с тях. Към момента за мен истинска Тойота е останал Ланд Крузер големият, преди се водеше 100 мисля, сега не знам. Цената му е колкото два Кодиака
. Качеството му е колкото на три Кодиака
.
Да вметна само тук една класация (за България), която ясно показва защо една кола е НАЙ-ПРОДАВАНА
... Психологията в другите държави/континенти не е много по-различна...
Колегата @kograman, си го кефят, супер да си ги кара. Другите на този етап сме на Шкода - джиткаме си с тях. Към момента за мен истинска Тойота е останал Ланд Крузер големият, преди се водеше 100 мисля, сега не знам. Цената му е колкото два Кодиака
Да вметна само тук една класация (за България), която ясно показва защо една кола е НАЙ-ПРОДАВАНА
И още един цитат от същата статия...НАЙ-ПРОДАВАНИТЕ МАРКИ НОВИ АВТОМОБИЛИ ПРЕЗ 2018
1. Dacia 4666
2. Renault 4030
3. Skoda 3752
4. Toyota 3386
5. Volkswagen 3017
6. Nissan 2928
7. Peugeot 2406
8. Kia 2020
9. Ford 2018
10. Citroen 1545
За сравнение ето и десетката на най-продаваните марки общо за ЕС: Volkswagen, Renault, Mercedes, Ford, Peugeot, BMW, Opel/Vauxhall, Skoda, Audi, Toyota.
-
kograman
Toyota
@Rangel 100-та на Toйота ми е мечта, ама много далечна засега
В Русия има приятел, на които брата на жема му работи към охраната на петролопроводите. Там карат точно такива бензинови. Споменавал е за машина на над 800 000км без сериозни ремонти, и то по руските гори и блата, не виждали асфалт.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Toyota
Шкода нямат аналог на Land Cruiser-a. Не играят в тази лига.
Едно съм забелязал - във всеки форум има хора разочаровани от новите модели на собствената им марка - дали заради шум, дали и най-вече за пари.
Не прави изключение и форума на Тойота - и там са 50/50 за новите Короли и Камри. Следя го отблизо..
Kograman има хубава Корола (според мен), да си я кара със здраве.
Моето заключение с времето е, че Королите може да не бягат като турбо Шкодите, но и не напомнят за себе си с излишни шумове и дребни проблемчета.
Кой каквото търси ...
Едно съм забелязал - във всеки форум има хора разочаровани от новите модели на собствената им марка - дали заради шум, дали и най-вече за пари.
Не прави изключение и форума на Тойота - и там са 50/50 за новите Короли и Камри. Следя го отблизо..
Kograman има хубава Корола (според мен), да си я кара със здраве.
Моето заключение с времето е, че Королите може да не бягат като турбо Шкодите, но и не напомнят за себе си с излишни шумове и дребни проблемчета.
Кой каквото търси ...
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Toyota
Вместо сам да си чупиш главата , по-добре се поучи от опита на другите.
Абсолютно вярно. Технологичното изоставане при Тойота започна в средата на 90те, когато ВАГ масово почнаха да въвеждат турбо моторите. Сега, горките японци подновили производството на Супра. Ама тя си е 1:1 Z4, само дето е по-тежкаzloQQ написа: 31.05.2019, 14:25:30 За Африка примерно - там е постулат, че континента се движи с Тойота! Пълно е, но с моделите от преди 2000 година.
Потърсих малко и с изненада открих , че Тойота няма плъгин хибрид! Верно ли?
-
kograman
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Toyota
Разгеле, дъртия Приус го направили плъгин. Доста години след Голф ГТЕ.
След 10 г. може и Камри плъгин да видим, какъвто е Пасат ГТЕ
След 10 г. може и Камри плъгин да видим, какъвто е Пасат ГТЕ