Тaзи седмица имах шанса да вляза и да прекарам при дилър на VAG около 3 часа. Тъкмо бяха извадили един 7-местен Кодиак, а досега съм тествал само 5 местни. Доста се побъзиках с пространството и материалите. Проверих и двете дръжки на вратите - НЕ скърцат, абсолютно никакви звуци не издават. Обиколих всичките 7 места. Отвътре колата предлага абсолютно всичко от което имам нужда, материалите са си съвсвм прилични. Поисках си отново тест на 7-местен 2.0 TSI.
И тъй като обикалям за семейна кола поразрових и един Супърб като и една А6, и двете коли са доста ОК, просто 7-те места много ми допадат като опция.
И аха да изляза с идеята, че съм прпотвърдил избора си и пред мен се изправи черна Q7. Казах си, че сега е момента да сравня пресни впечатления. И пак - отвътре - всичките места - материалите, усещането, отвън, багажника и т.к. Много добре ми е извстно как и с какво е сглобена Q7-цата и какви са преимуществата и пред Кодиака. Обаче мога да споделя обаче, че първичното усещане за допира до материалите в Кодиака беше 90-95% от това в Q7-цата. Някой ще каже, че съм предубеден и затова така ми се е видяло. Може при все че се опитвах да съм обективен, но нали аз ще си купувам кола, така че това е важно
Знам, какви технологии са вложени в Q7, колко много такива липсват в Кодиака. Дадох си сметка какво от технологичната гама ми всъщност нужно. Убеден съм (а съвсем скоро ще проверя лично), че Q7 се държи по-добре на пътя - по-мощна, по-устойчива в завой при по-високи скорости и т.н., вероятно спира по-добре от 200..., но нищо от тези преимушества няма чак такава тежест при положение, че ще се кара колата като по правилник. Нали внимавате когато има деца в колата?! Колкото до багажния отсек, Q7 не показа кой знае какво.
@bondo понеже писа, че те очудва бюджета, няма нищо чудно. Обмислях нов или почти нов 7-местен (и 5-местен ме оправя, но 7-ми отваря съвсем други простори, много сме) автомобил за семейството. Фиктивния бюджет беше 100К. Бързо го ограничих избора до бензинови нов Кодиак и около 1 г. Q7-ца (нали е премиум, може и ползвана
Q7-цата е по-добра в почти всики аспекти, но качеството далеч не е два или три пъти по-високо, а цената и е х2, да не кажа х3. Сори фен съм на Ауди, но за целите ми Кодиака предлага много повече качество/цена.