Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Трябваше да смениш маслото заедно със семеринга.
Сега пак масло /или наливане на старото/
След смяната на семеринга,я дебни.
Винаги след като е престояла поне 30 минути на място със загасен двигател
- uglyfatandalive
- Гараж: Skoda Octavia 3 - 1.8TSI / 4x4 / Scout
Попитай майстора?
Да разбирам, че е съвсем нормално от този семеринг да е загубила малко масло, както каза и SilverBullet. Ще помоля в петък от ЕТ да я видят за течове и да долеят малко масло.Audirulzz написа: 07.05.2024, 11:55:56 Трябваше да смениш маслото заедно със семеринга.
sentenced to walk among the living
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Попитай майстора?
Е щом тече е нормално да намалява
Само ти можеш да знаеш, колко тече от тоя семеринг. Ако колата е на сухо, сложи един картон под нея да видиш какво количество губи. Но щом ще го сменяш, не е нужна тази гимнастика. После следи маслото, след ремонта.
- uglyfatandalive
Попитай майстора?
Е чак пък да знам. Не съм толкова технически запознат - така купих колата, с уговорка да се оправи. Искрено се надявам, че не е друг генерален проблем 
- uglyfatandalive
Попитай майстора?
Update: Ремонтираха семеринга, като казаха че течна от там бил незначителен. Прегледаха цялата кола и течове нямало никъде. Взех си едно масло 0W30 Кастрол, такова било по спецификация и такова в колата и ми казаха да долея само ако светне лампата. И да я следя. Явно ще видим какво ще стане с времето.
-
Didoka84
Попитай майстора?
Колеги, привет. Моля за съвет и препоръки за сервиз в (около) гр. Пловдив.
Проблема е свързан със затварянето на ел. багажника, тъй като се губи vcds адаптацията (не знам така ли е правилно да се каже). След като се извърши процедурата basic settings чрез vcds, багажника работи (отваряне-затваряне), но ако заключа колата за 1-2 мин, после ел. багажника се отваря, но не се затваря.
Също така, когато направя ръчна настройка на височината на багажника, същия работи, и пак ако заключа колата за 2 3 мин, ел багажника отново не се затваря (иначе си запазва височината).
Мога да споделя и кратко видео, ако смятате че ще има нужда.
Предварително се извинявам за това, че става дума за кола различна от Шкода, в случая се касае за Сеат Атека.
Проблема е свързан със затварянето на ел. багажника, тъй като се губи vcds адаптацията (не знам така ли е правилно да се каже). След като се извърши процедурата basic settings чрез vcds, багажника работи (отваряне-затваряне), но ако заключа колата за 1-2 мин, после ел. багажника се отваря, но не се затваря.
Също така, когато направя ръчна настройка на височината на багажника, същия работи, и пак ако заключа колата за 2 3 мин, ел багажника отново не се затваря (иначе си запазва височината).
Предварително се извинявам за това, че става дума за кола различна от Шкода, в случая се касае за Сеат Атека.
-
cutedonkey
- Гараж: Skoda Superb 3 Combi L&K, 2016г., 2.0TDI 150к.с. 6DSG
Попитай майстора?
Карах със същия проблем 7-8 месеца, пробвах и сам да го оправя. Първо оправях кабели в снопа на амортисьора (и от двете страни имах проблеми), не се получи, след това прерових половината интернет и намерих един германец, който беше сменял контролен модул на Superb 3 и, ако не се лъжа, един австралиец, на когото му бяха сменили пак контролния модул гаранционно (на Octavia 3). Моят се оправи със смяна на модул и обучаване. Модулът на моята е същияt като на Passat B8, така че ти със сигурност ще намериш някакъв еквивалент, все пак всичко е VAG (Ateca ми прилича на Tiguan).Didoka84 написа: 18.05.2024, 17:38:19 Колеги, привет. Моля за съвет и препоръки за сервиз в (около) гр. Пловдив.
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Skoda Octavia 2 fl vrs
Не намерих някой да е писал за проблем с люлееща задница. Въпросния проблем се появява при скорост над 100км в час. При ускорение направо и в завой люлеене няма. Въпросния проблем се появява при отпускане на газта. Понякога люлее повече или по - малко. Наясно съм, че пътната настилка има своите неравности, коловози и вдлъбнатини, но ми се струва странно да се държи така. Гумите са чисто нови, реглаж направен и по окачването според майстора е наред. След оглед от него каза, че задните тампони са малко меки, но са здрави и не смята, че от тях е проблема. Някакви идеи ?
Не намерих някой да е писал за проблем с люлееща задница. Въпросния проблем се появява при скорост над 100км в час. При ускорение направо и в завой люлеене няма. Въпросния проблем се появява при отпускане на газта. Понякога люлее повече или по - малко. Наясно съм, че пътната настилка има своите неравности, коловози и вдлъбнатини, но ми се струва странно да се държи така. Гумите са чисто нови, реглаж направен и по окачването според майстора е наред. След оглед от него каза, че задните тампони са малко меки, но са здрави и не смята, че от тях е проблема. Някакви идеи ?
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Попитай майстора?
Играл съм го това. Отивай в Автоекспрес 2 при Дани. На моята О2 само той успя да "хване" кои точно тампони по задното окачване са за смяна.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Люлеенето става или при отлепени втулки на долни носачи, или при износени тампони на надлъжните, @bega4kata, едно време ги лекуваше с полиуретанови там.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Попитай майстора?
И аз го имах тоя проблем с люлееща се задница при отнемане на газта с висока скорост. Бях ходил в Трансексперт вече не помня за какво и ги помолих да погледнат тампони и прочие. Оказа се че съм имал и скъсана задна пружина. Смениха каквото смениха и се подобри. Не мога да кажа, че изцяло е изчезнало но е по-добре.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Попитай майстора?
@makaveli, какво стана с Рапида, успяхте ли да го ремонтирате? На няколко пъти се сещам за твоят случай в последните седмици.makaveli написа: 01.03.2024, 12:31:03 Банда, сефтосахме гражданската само няколко часа след сключването й!![]()
Дава грешка бегове и грешка спирачки ... Не пали. Предполагам главината и полуоската нещо са проблемни. Бега на волана е ясен ама на таблото цялото ли се сменя?![]()
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
FaKeR, Беше "възкресен" преди месец и нещо!
Можеше и по бързо но тенекиджията не си даваше много зор!
Всичкото желязо, по окачването, както и периферни пластмаси и казанчета бяха заменени с нови! Само бронята и предния капак са си старите, успяха да ги ремонтират! Джантата се изправи а на гумата и нямаше нищо... В Даника ги бях оставил и там ги прегледаха. Големи адмирации за @ЦецоNOL, @SilverBullet, и @kolyo b8, Благодаря ви, момчета за съпорта!
Сега остават само беговете, на волана и таблото, и ще е завършен на 100%. Бега на волана го търся да е от 2018-2019, защото пазара в момента е наводнен с такива преди тази година, а те са Таката и ги подменяхме преди година в ЕТ, че са дефектни! Мина преглед, нищо не казаха за беговете, аз ги орязах и прибрах капаците предварително, залепиха си стикера спрямо Еконормата за Евро 6, под огледалото, и по живо по здраво!

Можеше и по бързо но тенекиджията не си даваше много зор!
Сега остават само беговете, на волана и таблото, и ще е завършен на 100%. Бега на волана го търся да е от 2018-2019, защото пазара в момента е наводнен с такива преди тази година, а те са Таката и ги подменяхме преди година в ЕТ, че са дефектни! Мина преглед, нищо не казаха за беговете, аз ги орязах и прибрах капаците предварително, залепиха си стикера спрямо Еконормата за Евро 6, под огледалото, и по живо по здраво!

-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Лошо че си орязал по спомен в нета ги възтановяваше някой не си се сетил да пишеш .
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
AUTOCOMPLEX RS, бат Радо, гледах ги... Цените са идентични като за втора ръка!