Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Stefan_dok
- Гараж: Octavia 2.0 TSI 7 DSG 4 x 4
Здравейте. Някой с О4, който да е минал през по- сериозна софтуерна актуализация. При мен излезе съобщение за такава, при което я пуснах 2090 МВ, сваля ги около 20 мин, след като наля данните пак около 20 мин, като преди това излезе съобщение да се напусне автомобила, качвайки се излезе съобщение за грешка в светлините, малко по- късно се изчисти грешката. Надявам се да няма още подводни камъни
- Stefan_dok
- Гараж: Octavia 2.0 TSI 7 DSG 4 x 4
Колата към момента е 9 хил км. Дали имат връзка ъпдейтите с пробег евентуално?
- v0rt3x
Аз съм на около 4000км и вчера мина този ъпдейт и при мен, но за сега не съм забелязал някакви нередности.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
И моята ми вика, че трябва да се ъпдейтва ама не и вярвам ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Постоянно си сваля някакви неща откакто съм я взел края на Май до сега е изтеглила 5-6 ъпдейта. Не виждам нищо съществено да се променя. И при мен показа че има проблем с осветлението и се самооправи. Няколко пъти ми изписа, че парктроника не работи въпреки, че си работи. Дистроника веднъж ми изписа, че не работи, работи си. В общи линии някакви фалшиви предупреждения, които се изчистват от само себе си. Един ден я карах около 900км от Варна до Анкара без прекъсване изкара ми че е засякла загуба на налягане в едната гума, проверих ги всичките с електронен манометър едната беше с 0,05 бара и по-малко от останалите. Как го е засякла и дали изобщо може да се засече подобна минимална разлика от датчик не знам но след това не е ревала повече а мина още 3000км след това. Изобщо вече спирам да и обръщам внимание на капризите на тая бъгня. Струва ми се че след последният ъпдейт таблото и мултимедията си намалиха малко яркостта.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Може да се изключи от настойките на инфотеймънта, аз го изключих, понеже както при теб започна да се включва при някакви обстоятелста.oggie написа: 28.10.2023, 01:34:54 това нещо има ли как да се настрои да не е толкова комуникативно или направо да се изключи?
- oggie
Два ъпдейта за един ден. ИТтата в Шкода не почиват 

-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
А откъде точно се изключва? Че и за мен тия постоянни ъпдейти на Инфотейнмънта са ми досадни и бих искал да ги изключва да не се появяват повече.gencho01 написа: 30.10.2023, 14:47:02 Може да се изключи от настойките на инфотеймънта, аз го изключих, понеже както при теб започна да се включва при някакви обстоятелста.
Днес уж се поровичках в настойките, но не намерих такава опция.
- oggie
-
ivogff
Някой да има проблем след последния ъпдейт на инфотейнмънта? След ъпдейта се рестартира постоянно, след 5-6 рестарта автоматично се загася и избива грешка - "Функцията за спешно повикване (SOS) е ограничена, моля потърсете сервиз". Направих фабрични настройки - без подобрение. Работи 1-2 мин и се рестартира. Отделно преди ъпдейта отвреме на време си избиваше грешки за проблем с паркинг асистента и пак се рестартираше медията. Планирам тия дни да посетя Еуратек, защото почва да ми писва от тия ъпдейти, които поне аз не виждам да помагат, а по скоро правят проблеми.
- oggie
И при мен го има това рестартиране. Гаси екрана, стартира и после работи нормално. Днес тегли два ъпдейта първия го инсталира нормално но втория явно е някакъв голям. За първи път виждам екрана който го дадох на снимката по-горе. Не изчаках да се инсталира направо заключих колата и я оставих в гаража. Утре ще видим изненадата дали ще е приятна или не.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
При мен няма такъв проблем с последния update. Той дойде и каза, че ще му трябват 30 минути за инсталирането, аз го отложих докато пътувах в града, вечерта паркирах и му казах да се инсталира, след което загасих, заключих и си заминах. На следващия ден не съм имал такива проблеми като споменатите по-горе.
Offtopic: На мен вече ми е изтекъл 1-годишния период, през който имах активен Skoda Connect Remote Care. Въпреки това update-ът дойде и се инсталира. Явно връзката с кораба-майка през eSIM продължава да си е активна за служебни цели и тези актуализации си вървят, дори и да няма платен Skoda Connect.
Offtopic: На мен вече ми е изтекъл 1-годишния период, през който имах активен Skoda Connect Remote Care. Въпреки това update-ът дойде и се инсталира. Явно връзката с кораба-майка през eSIM продължава да си е активна за служебни цели и тези актуализации си вървят, дори и да няма платен Skoda Connect.
-
ivogff
Човек от шкода ми каза, че картата (eSIM) е предплатена за 15 години напред, така че ъпдейтите ще си вървят, поне докато Шкода решат.smoke написа: 06.11.2023, 00:05:54 Offtopic: На мен вече ми е изтекъл 1-годишния период, през който имах активен Skoda Connect Remote Care. Въпреки това update-ът дойде и се инсталира. Явно връзката с кораба-майка през eSIM продължава да си е активна за служебни цели и тези актуализации си вървят, дори и да няма платен Skoda Connect.
Такъв екран не съм виждал при мен. Знам че днес пътувах извънградско и си слушах музика на телефона, защото няма инфотеймънт, няма carplay.oggie написа: 05.11.2023, 23:55:36 Мнение 05.11.2023, 23:55:36
И при мен го има това рестартиране. Гаси екрана, стартира и после работи нормално. Днес тегли два ъпдейта първия го инсталира нормално но втория явно е някакъв голям. За първи път виждам екрана който го дадох на снимката по-горе. Не изчаках да се инсталира направо заключих колата и я оставих в гаража. Утре ще видим изненадата дали ще е приятна или не.
Някой може ли да ми снима версията на софтуера ( и там останалите неща) за да направя сравнение с моя?
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Ако не си с 1941, а някоя по-ниска - отиди в ЕТ за ъпдейт. И аз имах проблема с рестарта, който се оправи след ъпдейта.
Ако не ти се занимава с ЕТ - има тема в бришкода посветена на този ъпдейт, с подробна информация как да си го направиш сам.
Ако не ти се занимава с ЕТ - има тема в бришкода посветена на този ъпдейт, с подробна информация как да си го направиш сам.
- oggie
След ъпдейта таблото и мултимедията станаха по-ярки но пак си има бъгове. Днес покарах колата около 60-70км градско и веднъж ми се изключи Front Assist и след няколко секунди се включи отново сам. Хубава кола, приятна за каране ама софтуера е жмел. Дори не си правят труда да пишат тоя ъпдейт какво точно оправя или добавя.