Това се отнася за автоматична DSG трансмисия
Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Škoda Kamiq
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Škoda Kamiq
На мен от ЕТ ми беше обяснено, че смяната на режимите на шофиране, са софтуерни различни конфигурации управлявани от компютъра(говорим за автомобили без адаптивно окачване) като различни обороти при смяна на предавки, промяна в управлението на волана и т.н.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
5rar
Škoda Kamiq
Правилно са ти обяснили.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Не ти е нужна с 2 думи тази екстра 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Škoda Kamiq
Ако автомобила е с механична кутия, може и да се пропусне тази екстра. Ако е с ДСГ, задължително я добави заради лага(момента на натискане на педала на газта до момента на ускоряване) покрай екологии, кутия и тн
-
Jokvn
- Гараж: Skoda Kamiq FL 1.5tsi 7dsg
Škoda Kamiq
Задължително ще е автоматик,тестовата кола беше автоматик,но я нямаше тази екстра,но пак от лоста имаше спортен режим.Наистина на нормален режим има усещане за замисляне,но като обърнах на спортен вече нещата си дойдоха на място.Идеята ми е че явно винаги има и спортен режим,но въпросната екстра какво точно представлява при камика и дали има нужда от нея.
- acronym
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp
Škoda Kamiq
Аз имам тази екстра при ръчна скоростна кутия.
Усеща се разлика в различните режими и при волана и поведението при смяна на скоростите. Напоследък извън града я оставям основно на спорт. Доста по-пъргава е при изпреварване.
Усеща се разлика в различните режими и при волана и поведението при смяна на скоростите. Напоследък извън града я оставям основно на спорт. Доста по-пъргава е при изпреварване.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
По пъргава ти е от по ниския режим,но не е от кола без такива режими ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

- acronym
Škoda Kamiq
Тук си правих експеримент при едно и също трасе и условия, режим еко и комфорт. И в двете посоки не съм изпреварвал и гледах да поддържам една максимална скорост.

Не е голяма разликата, но все пак има такава.

Не е голяма разликата, но все пак има такава.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Škoda Kamiq
Едната посока да не е по надолнище?
- acronym
Škoda Kamiq
Не, пътя е равен. Нямаме големи "баири" край Бургас.
Разбира се няма как всичко да е на 100% еднакво но все пак..., дадох за пример точно тази дата, защото и в двете посоки бях със съпругата, с климатик нагласен на една и съща температура, хубав не ветровит ден. До вилата и обратно без да се отклонявам, разтоянието е до метър едно и също.
Разбира се няма как всичко да е на 100% еднакво но все пак..., дадох за пример точно тази дата, защото и в двете посоки бях със съпругата, с климатик нагласен на една и съща температура, хубав не ветровит ден. До вилата и обратно без да се отклонявам, разтоянието е до метър едно и също.
-
Alexdencheva
Škoda Kamiq
Здравейте, още едно питане от мен. Последно дилъра ми каза, че колата е изместена за производство на 47 седмица и 5 седмици преди това "автомибилът се заключва" и като има номер на шаси ще ми пише. Та... кога се дава този номер на шаси, след като е произведена ли вече? И втори въпрос - след като 5 седмици преди това се заключва означава ли, че ще си остане тази седмица за производство и няма да я изместят?
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Škoda Kamiq
даAlexdencheva написа: 24.10.2023, 10:48:59 след като 5 седмици преди това се заключва означава ли, че ще си остане тази седмица за производство и няма да я изместят
-
eyanko
Škoda Kamiq
Здравейте, колеги!
С какви зимни гуми карате Skoda Kamiq? Аз чакам моята преди Коледа и тъй като ще дойде с лети джанти и летни гуми, съм решил да и подготвя метални джанти и зимни гуми и като отида да я получа, да ги сменят на място.
С какви зимни гуми карате Skoda Kamiq? Аз чакам моята преди Коледа и тъй като ще дойде с лети джанти и летни гуми, съм решил да и подготвя метални джанти и зимни гуми и като отида да я получа, да ги сменят на място.
- yovko
- Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Има отделна (при това „гореща“ в момента) тема за гуми, иначе аз за моя Kamiq купих Bridgestone Blizzak LM005, но още не съм ги обул - за понеделник съм запазил час за смяна. Иначе за Kamiq, обърни внимание в читанката на колата, че ако летните са ти 205/60 R16, то за зимни се препоръчват 195/60 R16, особено ако мислиш да слагаш вериги някъде.
Но съветът ми е да не бързаш с гумите преди да е дошла колата. Гумите няма да свършат. Аз миналата зима щях да избързам така да купя зимни гуми предварително, а колата дойде в средата на април и си остана с летния комплект.
Но съветът ми е да не бързаш с гумите преди да е дошла колата. Гумите няма да свършат. Аз миналата зима щях да избързам така да купя зимни гуми предварително, а колата дойде в средата на април и си остана с летния комплект.