Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от pepi »

stefan L написа:
La Furia Roja написа: Един или Два пъти годишно с лека паста пастир и полир и това е.
Паста за фолио ли?
Знам защо питаш [smilie=pardon.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Бат Стефане, просто този тип фолио може да се пастира, полира.
Моето мнение го знаете. Фолиото е добро, но не може да замени боята - като дълбочина и блясък след обработка със съответните препарати. На неметалик- ЗА съм, бих фолирал.
Предимствата , че пази....важат за такива чичаци като бай Сами.
За такива, като Иван, които карат много и настъпват яко по магистралите, когато камъче избичи с 180-200, фолиото не те спасява.
После пак следва пребоядисване и облепяне.
Това е лично мое мнение: [smilie=kiss3.gif]

П.С: Сами, не разбрах? Какво си надрал с нокът. Режи ги тези нокти! [smilie=kiss3.gif]
Изображение
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Мнение от pepi »

В неделя нокти не се режат. Не било на хубаво.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Точно си ги бях изрязал в Събота. Много остри са веднага след изрязване. [smilie=punish.gif]
Поръчах я. 25лв.
Сваля се тапета, за да се смени, най вероятно. Както е при старата.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Едно клипче от телефона.
Изображение
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Това е брутално. При подходящо поддържане колко гаранция дават?
TSI Team
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Баси лъскачката! Много изтръпнала и нахъсана [smilie=wacko2.gif]
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

браво ето за този WOW ефект на А8цата говорех
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Аз за това избрах това покритие .Има спрейчето.
http://detailingstorebg.com/forum/viewt ... p=905#p905

Ето го. Долу дават характеристики. Те са копирани 1 към 1 от официалния сайт на Gyeon.
20хилки или 18месеца, но аз по-рано ще повторя.
https://detailingstorebg.com/coatings/g ... tz-coating

Иначе ,има един,който го дават най-най.
https://detailingstorebg.com/coatings/g ... tz-coating

П.С. Пак се повтарям. Огромна разлика от Петък до днес в блясък и дълбочината.
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Чакайте и аз да опитам да споделя :)

Това след повече от седмица. Без миене на колата. 3-4 пъти я валя.

5 години гаранция в моя случай, с уговорката, че поне веднъж годишно трябва да има я карам за оглед и поддръжка на покритието :)
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Виждам че колите са много лъскави, Евалата, но не разбрах.

Това керамично покритие и от камъчета пази предницата, така ли е?
5 години гранция, че нямаш точки по капака и бронята, просто 1 път годишно трябва да ходиш да ти насложат пак керамиката.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Иване, няма как да се предотвратят следите от камъчета.
Керамичното покритие добавя някакви микрони. Добавя и твърдост,но все пак не е непробиваем.
Има клипове,които показват доста добра устойчивост срещу надраскване,дори киселина хвърлят върху нея или палят бензин. Дори след това се почиства много лесно и няма следи.

Аз не смятам да тествам. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

La Furia Roja написа: Това керамично покритие и от камъчета пази предницата, така ли е?
5 години гранция, че нямаш точки по капака и бронята, просто 1 път годишно трябва да ходиш да ти насложат пак керамиката.
В моя случай е 4 микрона (няколко дни по-късно пуснаха 8 микрона и ме е яд леко). Това няма как да предпази от камъче или какъвто и да било удар. Пази от фини надрасквания (аз това исках най-много), от течности и от полепване на мръсотия.

Честно казано, не знам в какво точно се изразява поддръжката на слоя. Май е някакъв вид по-устойчив сийлънт, който запълва наранените места в покритието. Каквото и да е, дори наново да го правят всяка година, 5 години няма да плащам повторно за цялостна услуга :)
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Ванка, покритието варира. Колко слоя са и нанесли?
То като изкристализира се намаля.
8микрона за 1 ръка....много ми се струват.
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Разбрах.
Това е както ваксата къде ми я слагат всеки път след миене на автомивката , но е перманентно за 1 година и не се отмива.
Ваксата трябва след всяко миене пак да я слагаш.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”