Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Браво. Много добре изглежда.
Въпросното Нано покритие аз нанасях сам още на втория ден след като я взех, т.е. върху нова боя и съответно лаково покритие.
Заигравка с е това. Около 6-7 часа ми отне. Резултати наистина има. Мие се много по-лесно ,буквално само една водоструйка и колата е като нова. Относни заздравяване на лака не съм сигурен защото при мен предния капак и бронята вече са за боя.Аз смятам ,че при нас с акрилните бои не може да е види пълния резултат от тези покрития, виж при металика направо става огледало. Минах и Тойотата с остатъка от шишенцето и е джам.
Въпросното Нано покритие аз нанасях сам още на втория ден след като я взех, т.е. върху нова боя и съответно лаково покритие.
Заигравка с е това. Около 6-7 часа ми отне. Резултати наистина има. Мие се много по-лесно ,буквално само една водоструйка и колата е като нова. Относни заздравяване на лака не съм сигурен защото при мен предния капак и бронята вече са за боя.Аз смятам ,че при нас с акрилните бои не може да е види пълния резултат от тези покрития, виж при металика направо става огледало. Минах и Тойотата с остатъка от шишенцето и е джам.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Само на 7000 км. са съм а предния капак и бронята вече са за боя. Незнам каква е дебелината на слоя боя но положението е трагично. Еле па за бели коли на коити от сто метра личи.
Не се забивам зад камиони,не се ляпя зад коли преди да ги изпреваря и както каза"sawyer"
пязя я повече от необходимото.
Ясно е ,че ще се. оядисва но поне ще изкарам зимата.
Качвам снимка на произволно избрана пробойна на капака. Имам над 15-20 такива. Направо до метал.
Не се забивам зад камиони,не се ляпя зад коли преди да ги изпреваря и както каза"sawyer"
пязя я повече от необходимото.
Ясно е ,че ще се. оядисва но поне ще изкарам зимата.
Качвам снимка на произволно избрана пробойна на капака. Имам над 15-20 такива. Направо до метал.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
има ли някакво покритие предпазващо от отваряния на врати във врата?
- Sawyer
- Гараж: ///
Освен да си фолираш вратите, обаче това пък е съвсем прекалено. Муцуната иди-дойди, но фолио и на вратите на Шкода е overkill. A и ще те спаси само от щети по лак/боя, иначе ако някой майстор засили вратата, тая тънка ламарина познай дали няма да хлътне
За боята - аз съм шокиран колко зле се справя с нормални удари от летящи по пътищата неща. Сякаш боята на старата ми RS-ка държеше повече на бой, тази си има немалко доста дълбоки чуквания, и то при положение че само веднъж съм чувал да поиздрънчи от камъче и, наред с това, внимавам доста. Капакът и предна броня са на решето. Бюджетна работа![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
За боята - аз съм шокиран колко зле се справя с нормални удари от летящи по пътищата неща. Сякаш боята на старата ми RS-ка държеше повече на бой, тази си има немалко доста дълбоки чуквания, и то при положение че само веднъж съм чувал да поиздрънчи от камъче и, наред с това, внимавам доста. Капакът и предна броня са на решето. Бюджетна работа
-
Sec8200
- Гараж: под наем
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ако се фолират вратите, дори и да удари при отваряре друга кола и хлътне, има пдр. Лесна работа.
Моята също е фолирана, много я пазя, не се завирам в други коли, но и на фолиото имам, 1,2 точици, но на боята и няма нищо. Но сменях емблемата, предната маска.... Начукаха се.
Не е от бюджетноста, стига глупави неща писахте!
Моята също е фолирана, много я пазя, не се завирам в други коли, но и на фолиото имам, 1,2 точици, но на боята и няма нищо. Но сменях емблемата, предната маска.... Начукаха се.
Не е от бюджетноста, стига глупави неща писахте!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
И аз съм с предна броня за боя, предния капак има 4-5 точки до метал... на черна кола да видите как се вижда... бяла точка на черен фон
Тази зима слагам и поне задни калобрани че и там има следи по бронята.
Няма как, пътищата ни зле... пък и с тези разходки до джърман хайвей с 1.6/1.9
Тази зима слагам и поне задни калобрани че и там има следи по бронята.
Няма как, пътищата ни зле... пък и с тези разходки до джърман хайвей с 1.6/1.9
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Ако чакаме от Sawyer-a снимки........
Колата му за нова има доста "леки скречове" по боята, предвид цвета и. Това става от автомивката и парцалите/перата с които се трие, дори и лично да си я боцаш.
А, на Самун какви има. (от парцала с които си я подсушава).
Но....те се виждат само под определен ъгъл и светлина. В зала или на живо (от 2-3м.) , не биха се забелязали.
Керамичното покритие е хубаво(поне от това което аз четох), след нанасянето му, колата поне 2-3 дни да остане в помещението на 14-18градуса.
Иначе, нанасянето му става бързо. За около час/два и всичко е готово. След това, ако искате 2ра ръка, още по-добре. При мен има голяма разлика от Петък, до днес.
Жалко, че в Петък не направих снимки.
По темата за фолиото: Освен, ако (лично аз) нямам някаква рядка кола с интересна и рядка боя, НИКОГА не бих си фолирал колата. Фолиото не може да пресъздаде боята , дълбочината и, когато е направена.
Все пак, за това има каско. Боцам си всяка година предна броня и преден капак и няма ядове.
Все пак, колата се кара. Няма как, колкото и да се пази, винаги има следи. Аз пазя, не се завирам, но пак се получават точки от насрещтно миналите коли/камиони. Кара ли се колата, няма как да се избяга от тези "щети" .
Светльо, ще се сетиш за калобраните.
Пазят много, иначе задната броня става......
Колата му за нова има доста "леки скречове" по боята, предвид цвета и. Това става от автомивката и парцалите/перата с които се трие, дори и лично да си я боцаш.
А, на Самун какви има. (от парцала с които си я подсушава).
Но....те се виждат само под определен ъгъл и светлина. В зала или на живо (от 2-3м.) , не биха се забелязали.
Керамичното покритие е хубаво(поне от това което аз четох), след нанасянето му, колата поне 2-3 дни да остане в помещението на 14-18градуса.
Иначе, нанасянето му става бързо. За около час/два и всичко е готово. След това, ако искате 2ра ръка, още по-добре. При мен има голяма разлика от Петък, до днес.
Жалко, че в Петък не направих снимки.
По темата за фолиото: Освен, ако (лично аз) нямам някаква рядка кола с интересна и рядка боя, НИКОГА не бих си фолирал колата. Фолиото не може да пресъздаде боята , дълбочината и, когато е направена.
Все пак, за това има каско. Боцам си всяка година предна броня и преден капак и няма ядове.
Все пак, колата се кара. Няма как, колкото и да се пази, винаги има следи. Аз пазя, не се завирам, но пак се получават точки от насрещтно миналите коли/камиони. Кара ли се колата, няма как да се избяга от тези "щети" .
Светльо, ще се сетиш за калобраните.

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
И предни.
GUNTER SERVICE

- Sawyer
Нито имам време да наснимам като хората (приключвам тримесечие), нито знам какво точно да снимам. То трябва "преди", "след", лампи, чудесии... С две думи, трябва pro клипче като твоите, ИскренеBlackPearl написа:Ако чакаме от Sawyer-a снимки........![]()
На моята кола не й личи нищо на живо, дори точките. Трябва много да се вгледаш и да знаеш къде да погледнеш, за да видиш дори местата, където е чукната до грунд, а леките наранявания на лака е абсурд да се видят на дневна светлина.
Още като я взех беше нашарена с деруги, които забелязах впоследствие на лампа. Особено зле бяха задна броня и спойлер. Явно при подготовката за предаване не са й се престаравали. 4-5 пъти е била и на мивка - там ги изпуснах да я минат с перо веднъж (което е game over за лака, общо взето), отделно и кърпите, с които подсушават, са ужас. И я довърши случката със заливането с нещо като смес от вода и мазилка - изподрахме капака и преден десен калник при отмиването.
Добре я обработиха. Оправиха всичко. Ако теъгна да светя с фенерче и да се взирам, вероятно ще видя някакви дреболии, обаче... нямам нерви за тояа. Особено след като изкристализира покритието е стъкло. Наред с това, е кеф да гледаш как струята от движението издухва всякаква вода от ламарини и прозорци. Цялата кола е като "хлъзгава", нищо не се задържа по нея.
За боята, не ме радва, че така се начука, но Искрен е прав - една кола като се използва е така. Неизбежно е и като се понатрупат точки, ще боядисваме. Фолиото не е лошо, но аз лично не бих инвестирал в такава защита за Шкода. При цените в София да фолираш предница и врати би струвало 4k, че и отгоре. Ако беше някой Vanquish Zagato, да го фолирам, обаче октавийката...
Сами като спомена маската си огледах моята и... да, и там има едно чукнато ребро
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Аз не го пиша с лошо намерение.
Просто беше писал,че ще пускаш снимки.
Хубаво е да се види цвета навън или в Молла под лампи как е.
Поне на мен би ми било интересно.
Просто беше писал,че ще пускаш снимки.
Хубаво е да се види цвета навън или в Молла под лампи как е.
Поне на мен би ми било интересно.
Sawyer написа:Ися, по съвет на момчетата ще изчакам да минат още 48 часа, за да изкристализира напълно покритието. След това ще опитам да направя снимки и видео
Sawyer написа:.Може би клипче най-добре. Обещал съм и ще направя.

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Така е, кано се ползва, има следи.
Аз вчера кано вай големия малоумник си надрах дръжката на вратата вътре в купето. Ама брутално. С нокът. Бързам, изплъзна ми се и задрах яко.
Днес ще поръчвам, снимал съм номера. МНОГО СЕ ЯДОСАХ. МНОГО СЪМ СМОТАН.
Не зная как се сменя, като гледам е голямо приключение. Това е нещо което е възможно да се повреди, ами направете го лесно да се смени. Тъпаци.
Аз вчера кано вай големия малоумник си надрах дръжката на вратата вътре в купето. Ама брутално. С нокът. Бързам, изплъзна ми се и задрах яко.
Днес ще поръчвам, снимал съм номера. МНОГО СЕ ЯДОСАХ. МНОГО СЪМ СМОТАН.
Не зная как се сменя, като гледам е голямо приключение. Това е нещо което е възможно да се повреди, ами направете го лесно да се смени. Тъпаци.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE

- Sawyer
Ти пък... Аз знам, че не е с лошо.BlackPearl написа:Аз не го пиша с лошо намерение
Между другото, ако някой ще слага нанопокритие, задължително предно стъкло и фарове. За стъклото се чудих, но съм много доволен, че обработихме и него. Магия направо!
Знаете как като пуснеш пръскалката, в горния му ъгъл, там, където чистачките не минават, остава течност, по нея полепва прах и крайният резултат е, че джамът става на г*з. Е сега това при мен го няма. Няма ги и супергрозните следи от стекла се по фаровете течност за измиване.
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Фолирайте си предниците.
Броня, Капак, Предни Калници, Фарове, Халогени.
Останалата част се чука рядко и там ползвате каското или ако е нещо дребно си го плащате Кеш.
Ако я фолирате цялата, въобще ще забравите за камъчета и деруги.
Аз следващата ще я фолирам живот и здраве още в шоурума преди да я изкарам.
Един или Два пъти годишно с лека паста пастир и полир и това е.
Броня, Капак, Предни Калници, Фарове, Халогени.
Останалата част се чука рядко и там ползвате каското или ако е нещо дребно си го плащате Кеш.
Ако я фолирате цялата, въобще ще забравите за камъчета и деруги.
Аз следващата ще я фолирам живот и здраве още в шоурума преди да я изкарам.
Един или Два пъти годишно с лека паста пастир и полир и това е.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)