Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
@dotamaster
Бъркаш се нещо.
Ако автоматичните дълги (бяла индикация А) са спрени и караш на къси (например), даваш лоста напред и се пускат (А светва на таблото).
Ако дългите (синя индикация на таблото) са пуснсти независимо дали ръчно или автоматично, дърпаш лоста в позиция B и дългите се спират, а ако дръпнеш пак и задържиш автоматичните светлини (ако задържиш както съм описал) се изключват също.
Ако имаш бяла индикация А на таблото, но искаш да си пуснеш дългите светлини, то буташ лоста напред и се пускат.
Бъркаш се нещо.
Ако автоматичните дълги (бяла индикация А) са спрени и караш на къси (например), даваш лоста напред и се пускат (А светва на таблото).
Ако дългите (синя индикация на таблото) са пуснсти независимо дали ръчно или автоматично, дърпаш лоста в позиция B и дългите се спират, а ако дръпнеш пак и задържиш автоматичните светлини (ако задържиш както съм описал) се изключват също.
Ако имаш бяла индикация А на таблото, но искаш да си пуснеш дългите светлини, то буташ лоста напред и се пускат.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
При мен май е малко по-различно с дългите в различните случаи, но не съм експериментирал достатъчно:
1. Ако не са пуснати дългите въобще, ясно.
2. Ако са пуснати на автоматично и светят, като задържа в позиция Б спират.
3. Ако са пуснати на автоматично, но не светят, като задържа в позиция Б не се спират. . Ако веднъж цъкна в Б, светват, но аз искам да ги спра изцяло.
4. Ако са на ръчно и цъкна позиция Б, спират.
Та точка 3. ми е проблема мисля.
Отделно за въпроса с MySkoda приложението, работи си ОК. Първо трябва регистрация и добавяне на колата от Essentials и после като се влезе в My Skoda със същия акаунт и работи. Не че приложението е нещо кой знае какво.
1. Ако не са пуснати дългите въобще, ясно.
2. Ако са пуснати на автоматично и светят, като задържа в позиция Б спират.
3. Ако са пуснати на автоматично, но не светят, като задържа в позиция Б не се спират. . Ако веднъж цъкна в Б, светват, но аз искам да ги спра изцяло.
4. Ако са на ръчно и цъкна позиция Б, спират.
Та точка 3. ми е проблема мисля.
Отделно за въпроса с MySkoda приложението, работи си ОК. Първо трябва регистрация и добавяне на колата от Essentials и после като се влезе в My Skoda със същия акаунт и работи. Не че приложението е нещо кой знае какво.
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Поради факта, че като взимахме колата, my skoda essential не работеше коректно при мен и не успявах да си направя акаунт (това вече е оправено и имам акаунт, трябва само да добавя колата), се наложи да добавим колата през приложението на жена ми и в момента тя се води основен шофьор. Въпросът ми е, мога ли сега да добавя колата през моя профил, съответно и през инфотейнмънт системата да си направя профил, след което да го направя основен, а нейният да остане или трябва да изтрия нейния профил от колата?
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Можеш, от системата на колата се добавяш, като нов потребител със съответния акаунт и после има опция "стани основен потребител", пак с двата ключа.
- skertin
А някаква идея какъв е редът? Имам предвид през апа ли трябва да стартирам процеса по добавяне на колата или от самата инфотейнмънт система на автомобила?
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Не съм сигурен, че помня с точност, но мисля че се започваше от медиа-та в колата. Там добавяш потребител и го правиш основен. После като се логнеш в апп-а със същия мейл, би трябвало автоматично да ти добави колата.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Честно казано вече не помня, но мисля че няма значение. За всеки случай, логни се в есеншъл с твоя, то ще намери колата и ще ти каже да продължиш от самата кола. После през мултимедията се логваш с новия потребител, и следваш стъпките, не забравяй да имаш два ключа и от медията да цъкнеш след логване стани основен. Хубаво е да го правиш и на открито, че ако е в някой подземен паркинг, не винаги се случва.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Има значение. При мен през приложението не можеше да се добави колата, а само и единствено през мултимедията на колата. Логваш се с акаунта си през колата и всичко автоматично се активира в приложението както е написал @Erebus.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- skertin
Много ви благодаря, слизам след малко, изкарвам колата от гаража и ще тествам. А пък пичовете от Шкода вместо комплект предни и комплект задни ми сложили два комплекта предни гумени стелки, та ще ходя да ги сменям.
- skertin
Готово, всичко сработи, оправих се, но държа да отбележа, че съпортът на Шкода е доста зле. Бях отворил кейс с тях относно проблема с Skoda Essentials, обадиха ми се, наговориха ми неща, които не са верни и дори аз знам, че не са и в крайна сметка се оправих с ваша помощ 
- skertin
На някой направило ли му е впечатление, как мирише около гумите след каране? При мен целия гараж мирише на изгоряло, все едно съм забравил сандвичи на парти грила ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Може да е от ламарините на ауспуха. Още са нови. Като "обгорят" ще спре да мирише.
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Тъкмо мислех да пиша и аз за тая миризма, че бая се усеща, ама ме успокоихте ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Tpet
- Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI
Аз след прибирането от ЕТ отварях капака да гледам да не се е запалило нещо заради тази миризма
Потвърждавам, че изчезва бързо.
- skertin
Продължавам с глупавите въпроси, някой знае ли как да изключа задната камера при преден ход? Имам предвид, че като премина от Р на Д, камерата продължава да работи докато не вдигна над 15км/ч