Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от VALDO »

Сменят се лампите в ''кутиите''!
Изображение
Shinevfx

Шкода Новак

Мнение от Shinevfx »

А случайно да знаете размера
mordo

Škoda Фен²

Мнение от mordo »

Виж тук: https://am-application.osram.info/en да не те объркам.
Поздрави.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Shinevfx написа: 28.12.2018, 21:02:14 А случайно да знаете размера
Ами напиши поне колата каква е :) w5w са масово в багажника.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

И ти гадаеш.
При мен са сулфидни.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

zzankov, [smilie=thank_you2.gif] Ми да напише. То и на Супърб 2, май бяха С5W.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Shinevfx

Шкода Новак

Мнение от Shinevfx »

Октавия 2 фейс комби е
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Shinevfx, w5w са ти крушките в багажника,както и на плафоните вътре(крайните а средната е сулфидна) ;) Можеш да ги замениш и с LED със съшия цокъл,ако искаш. Такъв цокъл крушки имаш още на предни и задни габарити (подковата по периферията).
Последно промяна от zar на 29.12.2018, 22:32:29, променено общо 1 път.
Dieselgate Team member
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

zar написа: 27.12.2018, 22:32:33 Аз пък сложих тези https://s.click.aliexpress.com/e/NTZnZws на късите и мирясах...
Дават ли грешка? Прекодирал ли си на "ксенон"
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

kalata, Не съм прекодирал ,а грешка дават(предните ми ледове не даваха никаква) само ако ключа е на "ауто" и е тъмно навън.Получава се най-добре ,ако си с лупи на късите.
Dieselgate Team member
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

Странна грешка. Аз съм с лупи на късите, но без светлинен сензор и с нормалния ключ. Би трябвало с кодировка на "ксенон" да заблуди компа. Ако изобщо даде грешка. Бързо ли дойдоха? Иначе от светенето явно си доволен. Колко ли по-добре светят спрямо най-новия osram night breaker laser +150% например?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

kalata, Наитбрейкър лазер ,ги оставих в бокса ,още преди година,когато сложих предните си диоди, а те самите светеха по-добре от "лазер"-а.Тези сегашните пък светят по-добре и от предните :) Доидоха изненадващо бързо (9дни от поръчката).Българският фиидбек на тези крушки ,го написах веднага след получаването им,а това с кодинга е интересна идея и ще го пробвам за да видя какво ще стане [smilie=thank_you2.gif]
Последно промяна от zar на 29.12.2018, 23:53:41, променено общо 3 пъти.
Dieselgate Team member
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Незнам дали ще се впише в темата, но да си изкажа каквото имам. По ред причини, се наложи да ползвам заместваща кола от ЕТ и ми дадоха О3 при фейс (като моята) само че, с ксенон и всички светлини базови. Винаги са ме ядяли от вътре фаровете, че не осветяват добре. След сумати перипетии, смених къси и дълги с усилени крушки и мирясъх. Взех колата в края на деня и вече беше тъмно, викам си, супер, ще се накефя на ксенона. След 200 км каране в тъмното, останах със супер смесени чувства. За жалост, с нищо не останах впечатлен. На място е готино как се въртат светлинките, но реално, не открих нищо в плюс за ксенона. Късите ми се струваха супер близки, слабо осветяващи и малко карането беше “като на сляпо”. Много ми допадна карането на дълги. Късите и дългите, се сливаха много приятно и хомогенно. Това за фаровете. От жълтата светлина от огледалата и в купето, направо ми се доповръща и още не мога да си обясна, как в 21 век, концерн като фв, си позволява подобни простотии, крушки за 2-3€ в повече в автомобила, да скапват, цялото потребителско изживяване. Поне за мен, светлините в колата ми, са може би едно от нещата, които галят окото. Сигурно бих предпочел, светлини ( примерно както са в S class ), от колкото мощен двигател.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

NRG написа: 29.12.2018, 23:27:24 От жълтата светлина от огледалата и в купето, направо ми се доповръща и още не мога да си обясна, как в 21 век, концерн като фв, си позволява подобни простотии,
По тази причина в купето ,даже и жабката и огледалата всичко ми е вече с диоди и свети някак си по-добре.За да избегна и усещането за "циганиика", тези които синееха ги замених със снежно бели .
Dieselgate Team member
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

NRG, незнам защо си останал със смесени чувства към ксенона. Явно онази вечер е било сухо и тъмно. Разликата е голяма, когато е мокро. От личен опит го казвам.

zar, мерси за инфото. Най-вероятно ще си купя най-мощните халогенни лампи, които се предлагат в момента. Дали ще са Осрам или други още не съм решил. Ще се радвам на пресни мнения по темата "халоген". :-)
ЛЕД или ксенон не са опция при мен, защото са нерегламентирана промяна в осветителната уредба на автомобила. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”