Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
@tuningmania по едно време ми беше споменал, че се чуди дали да не го жени неговия, ама незнам - може да е било моменто състояние на духа. Пък и на него 4х4 му пречи да достига нови висини в икономичното каране ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Бееееее.....
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Тука е за голф 5 и работата е срташно много. Ще ти даде някаква индикация. За супърба ще е подобно )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Цецо75 - Не ми напомняй за "4х4". Вчера я тествах тази система за цели 2 Метра. Тоест - спести ми връщане от около 2 Метра за да се засиля. Но пък я носих залудо около 80 Километра ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Има 2рски О2 за които знам, реално може и да са повече при които е направена врътката да се добави халдекс, но според мен филма е страшен и не си заслужава при положение , че го имаш оригинално при С2 и просто трябва да продадеш твоя и да вземеш готов
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Намираш една тоталка за 1000-2000 лв (от чужбина) и после мнооого работа, може би за още толкова пари ще ти прехвърлят чарколята.sonnyer написа: 25.01.2022, 17:24:23 Кой може да даде информация какво е необходимо, за да се направи конверсия от FWD към 4x4 на Superb-a от темата и кой може да го извърши в България ?![]()
Günter Stg 1
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Правил съм го преди 10-12г - решението е едно - купуваш си кола 4х4.sonnyer написа: 25.01.2022, 17:24:23 Кой може да даде информация какво е необходимо, за да се направи конверсия от FWD към 4x4 на Superb-a от темата и кой може да го извърши в България ?
Нямаш си на идея за какво иде реч - читав човек да го изпъли, време, средства и мнооооооого нерви.
Накрая взех купе 4х4 ударено и пак ми се е.а майката.
Както винаги съм казвал - един път да ти потрябва 4х4, но да го имаш

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Знаех, че е утрепия, но да го чуя от още някого и да мирясам
Най-вероятно очакванията ми са по-големи от реалната работа, която върши тази система при конкретно този автомобил, но все пак. Неделя отидохме с детето да се пързаля малко със шейна по улиците на Бистрица. Ми половината село едва го минавам. Имам чувството, че като види сняг тая кола, предните гуми се прибират като колесник и всичко приключва. ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Изключваш ли системите?
Най-добре е всичката сигурност на OFF и си ти.
Нашите живетя в гората и съм им оставил един Олроуд автомат 4х4.
Баира е около 150 метра сериозен и като вали е драма,че има мого трева.
Един ден звъни Стария и вика - колата върти и 4-те гуми и седи на едно място
Казах му да изключи ЕСП, ръчни предавки и ела да видиш трактор

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- sonnyer
Изключвам ги .. трябва си солидна засилка ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
трябва ти друга кола
- sonnyer
Ако намеря Scout III в добро състояние за бартер, няма да го мисля най-вероятно. Много са ми на сърце. Дори Scout II ми харесва, но малко към съвремието да завия. 
- uboy
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
4х4то е голяма благинка, но стига наистина да ти трябва за да оправдае разходитв по него. Поне така смятам аз де.
Нашата вила е нещо подобно като при @ЦецоNOL, падне ли сняг или да превали малко и ако съм преднячка трябва да спра на 150м от нас и да мъкна багажи. Ако не бе такава ситуацията и се колебаех между 4х4 и преднячка само заради единия снеговалеж в града нямаше да взема AWD. За това помисли колко пъти би ти се наложило да се възползваш от тази екстра. Ако е един или два пъти в годината заслужава ли си
Нашата вила е нещо подобно като при @ЦецоNOL, падне ли сняг или да превали малко и ако съм преднячка трябва да спра на 150м от нас и да мъкна багажи. Ако не бе такава ситуацията и се колебаех между 4х4 и преднячка само заради единия снеговалеж в града нямаше да взема AWD. За това помисли колко пъти би ти се наложило да се възползваш от тази екстра. Ако е един или два пъти в годината заслужава ли си
- sonnyer
Искам една идея да мога да минавам по пътища, в които не могат да минават 100% от автомобилите. Не бе разбирай да се правя на джип, но да е малко повече от преднячка. S2 ми се вижда сравнително висок като за класа си. Сега с по-високите гуми, съвсем по-висок стана и задния мост ми липсва.
Сигурен съм, че често ще опира корема и ще приключва начинанието ми, но сега пък дори не го започвам. Ако имам 4х4, с много по-голям кеф ще запаля колата, ще се кача по Витоша някъде с детето да се пързаля, а сега трябва да запаля колата и да ходя там където ходи всичкото народ. Това е нещото,което бих пробвал да заобикля с една идея по-проходима кола.
Сигурен съм, че често ще опира корема и ще приключва начинанието ми, но сега пък дори не го започвам. Ако имам 4х4, с много по-голям кеф ще запаля колата, ще се кача по Витоша някъде с детето да се пързаля, а сега трябва да запаля колата и да ходя там където ходи всичкото народ. Това е нещото,което бих пробвал да заобикля с една идея по-проходима кола.
- uboy
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Ами в този случай започвай да разглеждаш обяви
Кеф си е като цяло. Аз толкова съм свиннал с тази екстра, че не мога без нея
. Сега като падне сняг въобще не се замислям къде спирам, ще изляза ли.. отделно мястото където паркираме пред блока с гаража ни има 3м деневилация. До преди години се спуквах да рина сняг само аз, а на това място има още два гаража и после другите двама собственици на готово си идваха. Вече от години съм забравил какво е гребло ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Кеф си е като цяло. Аз толкова съм свиннал с тази екстра, че не мога без нея
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
sonnyer, Определено имаш свръх очаквания. Проблема с проходимостта на дакела не е само в предното. Тоест не е основно там.
Проблема му е в голямото отношение междуосие/клиренс. Ако наистина искаш проходимост, оглеждай се за по-висока и по-къса база - Скаута е по-добро решение.
Но пък дългата и ниска база си носи комфорт при високи скорости. Това го казвам, като човек сменил дакел (4х4) с мечка. При един и същи път ако карам Кодиака, както съм си карал Супърба (без да правя ексцесии) - на хората в колата им става лошо
Общо взето няма универсално решение... не и при Шкода.
Проблема му е в голямото отношение междуосие/клиренс. Ако наистина искаш проходимост, оглеждай се за по-висока и по-къса база - Скаута е по-добро решение.
Но пък дългата и ниска база си носи комфорт при високи скорости. Това го казвам, като човек сменил дакел (4х4) с мечка. При един и същи път ако карам Кодиака, както съм си карал Супърба (без да правя ексцесии) - на хората в колата им става лошо
Общо взето няма универсално решение... не и при Шкода.
Последно промяна от Цецо75 на 26.01.2022, 10:03:21, променено общо 1 път.
Бееееее.....