Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bobotnik
- Гараж: Skoda Karoq SportLine 130 1.5TSI 7DSG MY 2025
Peugeot 207 1.6 HDI
Skoda Kamiq Style 1.5 6M MY 2024 (EX)
Skoda Octavia II 1.9 Tdi (EX)
Toyota Avensis 1.8 (EX)
Škoda Kamiq
Хайде и аз да се включа в темата. В понеделник поръчах Камик 1.5 TSI 6M Стайл + 2 доп екстри. По думите на дилъра, до края на годината можело да дойде. Искрено се надявам, защото много ми допадна колата 
- ways
- Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023
Škoda Kamiq
Това се пусна на празно кръстовище, през което вече минавах с 30... доста неприятно усещане.
alexinchains написа: 28.08.2023, 18:35:09 По-скоро е това по-долу и се появява като колата си мисли, че може да се стигне до сблъсък, ако не се реагира веднага набива и спирачките.
![]()
- ss27
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT
Škoda Kamiq
Наби ли ти спирачка или само изкара предупреждение? На мен все още не ми се е появявало, но в книжката пише, че до 30 км/ч Front Assist-а се задействал без предупреждение. Това ми се струва малко опасно ако се активира без причина. Също интересно в такъв случай дали ако подадеш газ след активиране отпуска спирачката (май нещо такова пишеше в ръководството).
- ways
Škoda Kamiq
Наби си я стабилно, добре че не загасна колата и сравнително бързо продължих преди да се е появила друга кола.
Самата спирачка беше много травмираща, защото колата буквално спря с вибриране и силен шум.
-
genovn
- Гараж: Камик 1.5 6М
Škoda Kamiq
При мен не е набивала спирачки, но си е стряскащо, заедно с пищенетоways написа: 30.08.2023, 17:18:52 Това се пусна на празно кръстовище, през което вече минавах с 30... доста неприятно усещане.
alexinchains написа: 28.08.2023, 18:35:09 По-скоро е това по-долу и се появява като колата си мисли, че може да се стигне до сблъсък, ако не се реагира веднага набива и спирачките.
![]()
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- yovko
- Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Има един доста повдигнат прелез в Пловдив, през който от време на време минавам: https://goo.gl/maps/52LZ7wNadQ7PrAdo9
Там пътят, който пресича прелеза (в посока запад) е доста по-ниско от „баирчето“, по което са релсите. Така изведнъж се получава доста рязко изкачване (релсите се падат на нивото на волана някъде) и Front Assist-ът ми се шашка и сработва с наковаване на спирачки. В конкретния случай гледам да минавам оттам с възможно най-ниска скорост и това помага.
Там пътят, който пресича прелеза (в посока запад) е доста по-ниско от „баирчето“, по което са релсите. Така изведнъж се получава доста рязко изкачване (релсите се падат на нивото на волана някъде) и Front Assist-ът ми се шашка и сработва с наковаване на спирачки. В конкретния случай гледам да минавам оттам с възможно най-ниска скорост и това помага.
Последно промяна от yovko на 04.09.2023, 11:23:56, променено общо 1 път.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Škoda Kamiq
Колеги,
а дали набива спирачки, ако не се реагира или само предупреждава за евентуален сблъсък?
Няколко пъти ми се е появявало до сега с пищене, но никога не ми е набивало спирачките само? Основно при рязко намаляване на движещият се пред мен автомобил.
а дали набива спирачки, ако не се реагира или само предупреждава за евентуален сблъсък?
Няколко пъти ми се е появявало до сега с пищене, но никога не ми е набивало спирачките само? Основно при рязко намаляване на движещият се пред мен автомобил.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- yovko
- Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
При скорост от 5 до 30 км/ч директно набива спирачки, между 30 и 60 първо предупреждава и ако няма реакция, тогава задейства спирачките. Поне така е според документацията.
- ways
Škoda Kamiq
Сега погледна мястото, на което на мен ми го направи и точно там се пресичат две помощни прекъснати линии за ляв завой: https://goo.gl/maps/LadZfnDTV41GWh4m7yovko написа: 04.09.2023, 11:23:21 При скорост от 5 до 30 км/ч директно набива спирачки, между 30 и 60 първо предупреждава и ако няма реакция, тогава задейства спирачките. Поне така е според документацията.
Дали е възможно това да е объркало сензора по някакъв начин?
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Škoda Kamiq
Значи станахме двама
Гледам че са махнали бонусите от 1 септември.
- bobotnik
Peugeot 207 1.6 HDI
Toyota Avensis 1.8 (EX)
Škoda Kamiq
Да, махнали са офертата за върнат стар автомобилМанев написа: 04.09.2023, 15:33:40 Значи станахме двама
Гледам че са махнали бонусите от 1 септември.
- ss27
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT
Škoda Kamiq
Мен лично ме съмнява да се бърка от маркировка на пътя. Фронт Асиста би трябвало да използва камерата за разпознаване на предмети и радара за да засече разстояние до предмета. По чуждите форумите бях чел да се оплакват от неща като прелитаща пред колата найлонова торбичка.ways написа: 04.09.2023, 14:27:46 Сега погледна мястото, на което на мен ми го направи и точно там се пресичат две помощни прекъснати линии за ляв завой: https://goo.gl/maps/LadZfnDTV41GWh4m7
Дали е възможно това да е объркало сензора по някакъв начин?
-
Newbie
- Гараж: Поръчан на 25.08.2023 Karoq Vision, 1.5, TSI, 7DSG, със защита срещу лоши пътища и сгъваема предна седалка, син енерджи.
Доставен на 30.01.2024 г.
Škoda Kamiq
Абсолютно вярно - лично ми се случи това лято с Форд ЕкоСпорт под наем. Разпищя се на завой от квартална улица към по-голяма - бях с достатъчно бавна скорост, за да не набие спирачки.ss27 написа: 04.09.2023, 18:51:49 По чуждите форумите бях чел да се оплакват от неща като прелитаща пред колата найлонова торбичка.
-
eli_ole
Škoda Kamiq
Здравейте,
изчетох фарума и няколко други.Вече съм убедена че искам тази кола -Шкода Камик .Само че не прочетох нищо за газифицирането.В ЕТ предлагат за бензиновите двигатели.ИМа ли някой наблюдения,мнение.Създава ли проблеми,къде се монтира бутилката-за сметка на багажника ли е?
И друго имам питане,възможно ли не този автомобил да се сложат по-големи гуми за още височина?
изчетох фарума и няколко други.Вече съм убедена че искам тази кола -Шкода Камик .Само че не прочетох нищо за газифицирането.В ЕТ предлагат за бензиновите двигатели.ИМа ли някой наблюдения,мнение.Създава ли проблеми,къде се монтира бутилката-за сметка на багажника ли е?
И друго имам питане,възможно ли не този автомобил да се сложат по-големи гуми за още височина?
- bobotnik
Peugeot 207 1.6 HDI
Toyota Avensis 1.8 (EX)
Škoda Kamiq
По принцип зависи колко караш на година според мен. И аз бях пред същата дилема и дилъра ми каза, че по всяко време могат да ми сложат газова, ако желая. Затова избрах да я поръчам без газ, достатъчно икономична е. Монтират ги BRC, за да важи гаранцията - цената, която на мен ми обявиха беше 3500. Монтира се в багажника, на мястото на резервната гума, която е под кората. А самата резрвна гума е в калъф в самия багажник. относно гумите - могат да се сложат 17' или 18', но не мисля, че ще повлияе на височинатаeli_ole написа: 06.09.2023, 19:46:38 Здравейте,
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)