Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Подготвят се за еврото просто. Масово цените са скандални, дори в Хепи салатите са по 20 лв.
Като го въведат всички искат да взимат "европейски заплати" и тогава 80-90 евра ще ни се виждат тотално ок за гумите.
П.С. май размиваме темата, да се преместят коментарите?
Като го въведат всички искат да взимат "европейски заплати" и тогава 80-90 евра ще ни се виждат тотално ок за гумите.
П.С. май размиваме темата, да се преместят коментарите?
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Няма нужда да се местят, ако е по темата - тук се обсъжда всичко свързано с колата и неща, които ме интересуват.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Потвърждавам.Преди 1-2 години ми се обаждаха от холандия, Англия и Германия познати преди да се приберат да им събирам консуматив и прочее.sonnyer написа: 15.04.2025, 08:56:57 Все повече чувам за познати, техни познати, включително и гастербайтери, които до преди 1-2г. са виждали смисъл да отложат някакви ремонти/обслужвания/подобрения по автомобилите си за когато се приберат в БГ или минават през БГ, но определено от 2024 не е така.
Около мен поне 5 човека от близкото обкръжение си взеха втори комплект джанти и се избива за нула време.
Сега няма.Онзи ден звънях в София за оглед на кола за закупуване и ми казаха 300лв огледа.
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Както беше писал в друга тема гумаджиите правят най-много пари от услугите, не от самите гуми. Но при увеличаващ се брой автомобили с всесезонни гуми съвсем разбираемо работата намаля и за да се избият разходите за заплати/сметки/консумативи цените трябва да тръгнат нагоре.
А и с това меко време всесезонните гуми все повече ще започнат да се търсят. Преди години (7-8) всичките ми приятели и роднини ме гледаха като полезно изкопаемо, сега почти всички са с всесезонки![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
А и с това меко време всесезонните гуми все повече ще започнат да се търсят. Преди години (7-8) всичките ми приятели и роднини ме гледаха като полезно изкопаемо, сега почти всички са с всесезонки
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Смяна на 17-ки 56 лв.

- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Аз от 2 - 3 години само въртях джанти с гуми, но тази купих нови гуми 18" и също се зачудих защо са толкова високи цените. Гледах Маргел, Диана, 6+ , под 120лв стартово без непредвидени неща не видях цени, последно съм давал 60-тина лв . Дори навсякъде пишеш , ако е runflat по 2 , тежестите на грам по някакви суми допълнително . Прегледах и ваучерите по грабо и т.н. някакви квартални гумаджии спрели преди 30 години пишат 68лв , ама то било само за 15 цола, ако е 16 отидохме на 90-100 а гумаджийницата крещи не влизай... Та явно цените навсякъде са се покачили. Аз много пъти съм си говорил с хора със сезонен бизнес, те се смазват за 2 месеца , имат толкова работа , че не могат да я поемат, отказват масово. Щом е така нормално да издуят цените и да отсеят малко клиентите или поне да взимат повече за същия труд. После сигурно си нормализират цените и т.н. липсата на кадри принуждава собствениците да работят наравно с персонала и става още по-висока цента , защото черноработника ти е лесно да го гледаш и да броиш суми, но като се вкараш в мърсотията и ти и почваш да се замисляш над нещата. Втори комплект винаги е добра идея, освен цените , които коментираме , аз лично си ги сменям сам на вилата и не се съобразявам с опашки, часове , струпвания и т.н. попрегледам си маншончета, тампони, амортисьори, пък и ми доставя удоволствие все още .
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
@YYakovliev Така и така щом се разкарваш до Обеля, другия път може да пробваш Надежда. От година ходя до гумаджийница, която ми е на 5 минути пеша от нас.
Работят със записване на час и може да се плаща с карта. Чистят главините и ги мажат. Собственикът го интересува каква му е репутацията и всеки път при малки забележки ме е викал да показва и да предлага решения.
Новите джанти на т-рока дойдоха с някакви грозни тапи с логото на VW и ми предложи оригинални, с които изглеждаше много по-добре, но заради различен размер на дълбочина не се захващаха добре. За супърба вместо да ми каже "Сменихме ти вентила, защото не ставаше", дойде преди това, извика ме, показа ми вентила с обяснение защо трябва да се смени и дали съм окей и така... Не се мият гумите както при Мони, но това да е проблема. Относно баланса все още не мога да кажа нищо за супърба, но на т-рока вдигнах до 160 на околовръстното и не усетих вибрации.
Прилагам снимки и локация:

https://maps.app.goo.gl/bwxUySNDHQxY8sVr6
Работят със записване на час и може да се плаща с карта. Чистят главините и ги мажат. Собственикът го интересува каква му е репутацията и всеки път при малки забележки ме е викал да показва и да предлага решения.
Новите джанти на т-рока дойдоха с някакви грозни тапи с логото на VW и ми предложи оригинални, с които изглеждаше много по-добре, но заради различен размер на дълбочина не се захващаха добре. За супърба вместо да ми каже "Сменихме ти вентила, защото не ставаше", дойде преди това, извика ме, показа ми вентила с обяснение защо трябва да се смени и дали съм окей и така... Не се мият гумите както при Мони, но това да е проблема. Относно баланса все още не мога да кажа нищо за супърба, но на т-рока вдигнах до 160 на околовръстното и не усетих вибрации.
Прилагам снимки и локация:

https://maps.app.goo.gl/bwxUySNDHQxY8sVr6
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
За жалост със Симо приключих преди няколко години , няколко месеца едни зимни джанти с гуми стояха да им дойде реда, защото не бързах, но след две пътувания на сняг с летните гуми отидох да си ги взема, накара ми се , че другия път ако му давам зор да си търся друг гумаджия и ми ги направи набързо сърдит... Повече не съм го търсил, може някакъв момент да съм уцелил, но от август до октомври стояха при него да ги направи , когато може. А се познавам с него откакто вкара първите си машини и стартира като гумаджия, та знам че работи добре и за мен това беше човека, но нещата се счупиха.
-
DonSkoda
180лв за смяна на гуми на лека кола е меко казано обир.
Аз съм се оборудвал с крик, медна грес, гайковерт, вложки, пад за почистване на главини, пад за почистване на лепилото от старите тежести.
Единствено ходя за баланс. На 17-ките ми взеха 20лв да ги балансират.
п.с В Шкода Надежда, Февруари 2025г ми взеха 150лв да направят:
- Монтаж на зимни гуми на 18-ки джанти с баланс, сваляне и качване на колата
- Монтаж на летни гуми на 18-ки джанти с баланс, подготвени в пликове за взимане.
Аз съм се оборудвал с крик, медна грес, гайковерт, вложки, пад за почистване на главини, пад за почистване на лепилото от старите тежести.
Единствено ходя за баланс. На 17-ките ми взеха 20лв да ги балансират.
п.с В Шкода Надежда, Февруари 2025г ми взеха 150лв да направят:
- Монтаж на зимни гуми на 18-ки джанти с баланс, сваляне и качване на колата
- Монтаж на летни гуми на 18-ки джанти с баланс, подготвени в пликове за взимане.
Последно промяна от DonSkoda на 15.04.2025, 14:11:25, променено общо 1 път.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
И аз приключих с него от тази година, след като съм го ползвал на предните коли и съм му завел поне няколко човека. На мен ми взе 140 за смяна на 17ки, разсърди се, че не съм си купил джанти от него и му пожелах всичко добро.
Може наистина да съм го уцелил в неподходящ момент, но не се ли изразява в това част от професионализма му ..
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Аха,значи отивам някъде да си дам парите,и трябва да съм "по-нисък от тревата" случайно да не ми се обиди човека,че му давам пари за услугата,която извършва.Bulgarian Style
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Пратих миналата година комшия от квартала при него и на следващият ден ми обясни, че като отишъл на място някаква лелка там му казала, че могат да го вземат най-рано след седмица. Той казал хубаво, запишете ме за след седмица и ще дойда когато ми кажете - отговора бил, че не могат да му гарантират, че и тогава ще са свободни. А в същото време комшията ми казва, че нямало кьорава кола в същият този момент.
Имам чувството, че някои бизнеси видят ли човек с обикновена кола и не искат да го обслужат (или ако го то си оставят ръцете). Затова и спрях да ходя по автомивки преди няколко години и сам си мия колите - ей го на, сега карам нова от спестените пари![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Имам чувството, че някои бизнеси видят ли човек с обикновена кола и не искат да го обслужат (или ако го то си оставят ръцете). Затова и спрях да ходя по автомивки преди няколко години и сам си мия колите - ей го на, сега карам нова от спестените пари
Последно промяна от FaKeR на 15.04.2025, 12:56:32, променено общо 1 път.
- Sawyer
- Гараж: ///
Понеже ми е наблизо въпросният Симо и бях чувал само суперлативи, опитах да направя смяната на летни със зимни гуми в края на 2024 при него. Нещата (не) се случиха меко казано зле. След няколко опита за записване на час - сваляме единия set, качваме другия, няма "преобуване", работа за 15мин, и "Звънни утре пак и ще го измислим" от негова страна... директно спря да ми вдига телефона. Няма по-дрзнещо нещо за мен като клиент от това да трябва да се моля на някой да ми вземе парите. Съответно, така и не стигнах до Симо, няма и да стигна
А близо 200лв за сваляне на зимни и качване на летни гуми е пладнешки обир. Преди не питах за цени, сега питам преди да започнат каквато и да е работа (не само по колата), защото предлагащите услуги се възползват много от "Инфлация, бате" и ти режат главата от кръста, ако просто разчиташ на коректно отношение и не договорите всичко предварително
А близо 200лв за сваляне на зимни и качване на летни гуми е пладнешки обир. Преди не питах за цени, сега питам преди да започнат каквато и да е работа (не само по колата), защото предлагащите услуги се възползват много от "Инфлация, бате" и ти режат главата от кръста, ако просто разчиташ на коректно отношение и не договорите всичко предварително
Последно промяна от Sawyer на 15.04.2025, 13:11:21, променено общо 1 път.
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
209.18 смяна от зимни към летни 18-ки с хотел в Еуратек. Един сет джанти - цената е от преди 2 часа.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
18" на служебната в Медина Мед 110лв(без отстъпки). без хотел.