Помощ за покупка на Superb III Combi 190 TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Колата е гръм. Много радва окото. Дано времето задържи, че да се порадваш на хубавите гуми и джанти.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Rangel - Дупки, с дълбочината на липсващо паве, в които обаче спокойно се пропада, за разлика от дупка от липсващо паве, която на ширина е толкова, че не може да се пропадне. За мен Жк. Западен Парк е в Топ 5 на Софийските Квартали с най-лоши пътища. И според логиката на @Цецо75 аз съм виновен за това, защото съм си избрал такъв Кмет. Съгласих се с него, осъзнах си грешката и тръгнах да я поправям, но излезе, че сега начина не бил правилния. Но няма да се предаваме 
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
както казах и преди Жантата кърти мифки; Дакелът е супер - пу-пу да си го ползваш с кеф и дълго.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Стана си истински Супърб с тия джанти! Браво, харесва ми.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Добре стои Супърба с тия джанти. Зимни гуми купи ли си?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Мерси. За гумите - началото на другия месец, че този е гладен.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Така е - добре напазарува ти. Само нафта да му сипваш на Супърба и газ да раздаваш. Как мина далечното пътуване?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Утре се прибирам и ще напиша впечатления.
- YYakovliev
Върнах се от голямото пътуване, навъртях към 600+ км. (София - Стара Загора - Казанлък - Старозагорски Минерални Бани - София). Първи истински впечатления от колата:
Автомобилът е чудесен, оправда всичките ми очаквания, радвам се че избрах него и нямам търпение да го карам още много!
- Набира добре, мотора е динамичен, харесва ми как звучи като го пусна на Sport. Има предостатъчно мощност за изпреварвания и за комфортно каране по всякакви маршрути. Не е нещо уникално бързо (все пак е 190 коня, не 300+), а колата си е тежка с това 4x4, но ми правеше удоволствие всеки път като я настъпвам до долу. От спряло положение се изстрелва много добре.
- Скоростната кутия няма какво да кажа за нея - перфектна е, особено в режим Sport. И с нея и с педала на газта се разбирахме чудесно. Среден разход за цялото пътуване (градско/магистрала/полу-планинско) - показа 7.5/100, като по магистралата карам с 160-170 през цялото време.
- Най-добро впечатление колата ми направи как се държи по завоите, като залепена е. Не знам дали е от колата или от гумите дето сложих или от двете, ама я чувствах адски стабилна при всякакви видове завои, не се накланяше и волана беше много прецизен. Голям кеф.
- Купето е шумно (вятър), гумите ми са шумни, но това го очаквах и знаех, че е слаба страна. Няма и какво друго да искам за тия пари. Като пусна Canton-а да свири вътре боря веднага всякакви шумове и се пренасям някъде другаде. Страшен саунд има колата.
- Фаровете светят доста добре в тъмното - доволен съм от видимостта на би-ксенона.
- Много умна, бе! Пищи, показва знаци, предлага да пием кафе като й омръзне да кара. "Simply Clever", нали така беше?
Автомобилът е чудесен, оправда всичките ми очаквания, радвам се че избрах него и нямам търпение да го карам още много!
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Да, добре че не взех Суперб Скаут, щях в зор да се видя.
А до Черни връх пътят даже е хубав, има къде къде по-лоши пътища.
- YYakovliev
Още една история от днес, тоя път не толкова позитивна. Тази обтяжна ролка, според Радо, която свирука като щурче на студен двигател (от ОЕМ-ските дето сложихме) и която чакахме 1-2 дена да видим дали няма да спре - не спира. Днес на обяд отидохме до Шкода в Надежда с фактурите (частите са от там) и се започна едно мислене, се едно ядрено уравнение решаваха. Понеже не е сменена частта там и не знаели какъв е каналния ред. За първи път в живота им някой идвал с такъв казус...
Дойде накрая някъв управител и им вика - "гаранцията важи, не е нужно да сме го сменяли ние - приемайте колата". След още 30-40 мин мислене и суетене и още един управител дето беше в час, направиха приемен лист и им оставих документите и ключовете и утре на студен двигател ще я палят и гледат да видят дали наистина е от тази част. Ако потвърдят, че тя свирка, ще сложат нова. Ако не е тя, лошо - грам, ама грам не ми се занимава повече - искам да си карам. Кой знае колко време ще я държат там, дори и да потвърдят, че те са отговорни да я оправят. Радо беше много отзивчив и седя с мене до края там да се разправя с тях. Да видим утре ква ще е развръзката. Тоя паркинг там, дето минаваш между 2-те редици коли на 2 милиметра е трагедия.
Каквото и да се случва и да ръчкат, после я карам обратно при Радо за проверка да види дали всичко си е на мястото.
Дойде накрая някъв управител и им вика - "гаранцията важи, не е нужно да сме го сменяли ние - приемайте колата". След още 30-40 мин мислене и суетене и още един управител дето беше в час, направиха приемен лист и им оставих документите и ключовете и утре на студен двигател ще я палят и гледат да видят дали наистина е от тази част. Ако потвърдят, че тя свирка, ще сложат нова. Ако не е тя, лошо - грам, ама грам не ми се занимава повече - искам да си карам. Кой знае колко време ще я държат там, дори и да потвърдят, че те са отговорни да я оправят. Радо беше много отзивчив и седя с мене до края там да се разправя с тях. Да видим утре ква ще е развръзката. Тоя паркинг там, дето минаваш между 2-те редици коли на 2 милиметра е трагедия.
Каквото и да се случва и да ръчкат, после я карам обратно при Радо за проверка да види дали всичко си е на мястото.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Да ти ремонтира колата майстор и след това да идеш с колата за рекламация в официалния сервиз и евентуално след оправяне на рекламацията да идеш пак при майстора за да провериш работата на официалния сервиз ?!?!? ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Günter Stg 1
- YYakovliev
По едно време докато чакахме, дойде един от техниците, с който Радо се познаваше и онзи му вика:
- Какво правиш тук? След обяснението въпросния вика:
- От сините ролки ли?
- От сините...
Та съм обнадежден, че може би наистина е това.
- Какво правиш тук? След обяснението въпросния вика:
- От сините ролки ли?
- От сините...
Та съм обнадежден, че може би наистина е това.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Аз по-миналия петък си оставях колата в ЕТ Пловдив. Обясниха ми по телефона, че ангренажния комплект и ролките били правилни, намазали с някакъв лубрикант и оправили проблема...