За да е up to date се плаща на година.
По - скоро и двете правиPlamenEnev написа: 20.11.2025, 08:44:01 не „чете“ знаци, а разчита на някаква предварително заложена информация
Същото, но проблема не мисля, че е в колата а в знаците и маркировката като цяло.

Идеята ми беше, че се предоверяват масата шофери и си мислят, че колата ще мисли вместо тях.

На мен не ми харесва.
Реално не. ЕдбиЦецоNOL написа: 20.11.2025, 17:51:35 а се возим все едно сме градския.Чакаме колата да върши всичко сама.
те каруците от преди новата ера та до сега не са мръднали и пак си се карат.ЦецоNOL написа: 20.11.2025, 17:51:35 Имал съм коли, които дори нямаха показание за температура на водата и съм ги карал до 500 000км.
Това е повече носталгия към нещо друго, отколкото факт. И може да се покаже с цифри. Преди 90та по времето на светлия СОЦ, когато всичко е било по - хубаво и по - истинско, смъртните случаи са били повече, въпреки малкия брой. Защо? Ами именно заради напредъка на технологиите.ЦецоNOL написа: 20.11.2025, 17:51:35 Разчитаме на асистентите в колите повече, отколкото на нашите умения и затова ще става все по-зле.
Ганя като изключим малкото лайно на Тодор Александров, доста често е с талига на над 15 години. Та не знам кой какво мисли.ЦецоNOL написа: 20.11.2025, 17:51:35 Ганя вече си мисли , че колата го пази на 120% и не му трябва да е грамотен, че да шофира.
Да което дискутираме, тук е така. По белия свят че и Сърбия е както трябва.ЦецоNOL написа: 20.11.2025, 17:51:35 Засича лентите от смола при кърпежите сайдасиста и ме вкарва в ебати кючека.
Качвам се по дъгата на детелината , засича ми някакъв малоумно поставен знак като препядствие и набива спирачки и почва да пищи.
Да хвърляме сабо по шевните машини ?ЦецоNOL написа: 20.11.2025, 17:51:35 Може да Ви се стори смешно, но аз чакам не дали, а кога ще започне войната на Човечеството срещу Машините и софтуера.
и за него не са. Човек допуска грешки много по - често от машина. Признаваме ли го, не променя факта
точно
аз не го виждам така. Първо в БГ процента нови коли е толкова малък, че е пренебрежимо. Второ лайната които разбиват коли скъпи и нови не е заради системите. А катастрофи са предимно с талиги поради естеството на автопаркаЦецоNOL написа: 20.11.2025, 18:07:45 че се предоверяват масата шофери и си мислят, че колата ще мисли вместо тях.
Да има и такива, даже го коментирах тук че подобни ми се случи при плисване на локва от насрещнотоЦецоNOL написа: 20.11.2025, 18:07:45 Отнякъде се появи найлонова торба и се залепи за дистроника отпред и щяхме да излезем през прозорците отпред.
Хубаво, че отзад не ни отнесе някой, та
Абсолютно е така. И в тъмното,аз не ги виждам, колата предупреждава. Ако прибяга пред нея спира.mazut написа: 20.11.2025, 17:59:12 Ако този автомобил имаше активно следене за пешеходци вероятно системата щеше да набие спирачки или да обърне внимание на шофьора и да няма инцидент.

Антишофирането му се вика прогрес. За някой вероятно това да не вЪртиш манивелта за да запалиш, вероятно е било антишофиране
https://www.dacia.bg/CountriesData/Bulg ... ochure.pdf
Да пикАш, да сЕреш. Карай си ладата и не го мисли.