Škoda Octavia III - Капучино - 150PS TDI DSG

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

При средна скорост над 100, разхода е идеален по борд. Не знам защо получаваш такава голяма разлика по колонка. Може да е както odo беше казал за жегата и литрите на фабията :)
TSI Team
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
Обратна връзка:

Мнение от audiceco »

За мен също разхода ти е висок! Светвала ли ти е ДПФ лампата? Колко ти е градското? Къде зареждаш? Откакто сменихме Лукойл с ЕКО дизел и разликата е осезаема в полза на Еко-то!
Изображение
Аватар
Nikolay Georgiev

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M, Roomster 1.6 TDI (90+)

Мнение от Nikolay Georgiev »

Мисля, че не би трябвало да е чак толкова... За сравнение с моята, която е със същия двг, но с ръчна кутия - за последните 88000 км - 5.87 / 100, като не съм от много бавните. Хм...
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Много е относително това с "последно време извънградско". Също зависи и това извънградско по какъв маршрут е - скорост и т.н.
И малко градско да има - си качва разхода. Също зависи и градското какво е.

При мен когато карам извънградско си знам 5.0 - 5.5 л/100км. Това е средно при мен. Показвала ми е и по-малко - ако съм карал бавно и спокойно - показвала е и повече ако съм я юркал. Но градско аз поне под 9-9.5 не мога да смъкна. Докато запаля сутрин колата - изкарвам от един гараж - след това баири - да изкарам колата по подземните коридори. Градско в трафик - легнали полицаи, светофари, пешеходни пътеки и т.н. Докато стигна до работа - тя тъкмо загряла. Следобед същата работа - докато се прибера - пак аха да загрее и я прибирам. Затова е много относително това с разхода. Този разход за твоя стил на каране може и да е добре - според мен си е добре, имайки предвид че този разход е осреднен за много дълъг период.
Аватар
tigar4o

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Style/Vision 2.0 TDI-CR, 110kW, 150 hs, DSG, 2016

Fiat Brava 1.9 JTD - 1998

Мнение от tigar4o »

ами този разход е за десетина месеца вече... Стил на каране не знам много влияе наистина... Колата лятото я карах доста в смисъл юли август може би общо към 5 000 километра ... смених бензиностанциите - Лукойл - мазало... Еко - малко по добре, ОМВ е сега наред като че ли една идея по добре... Разход 5 не мога да видя и това е 5 пада само ако имам много нанадолно и пускам постоянно инерция без да пипам газта... Зимата като карах по болници градско си спомням всеки ден среден разход от 17.6 ама за кратки интервали от време и разстояния. Работата ми е на 12 километра от нас извърградско двулентов еднопосочен път около 6 разход дава... Градското рядко се сваля под двуцифрен резултат... 4.5 по показание на производителя очаквах около 5.5 да е нормално ама над 7 не съм местно казано. Не че е драма разхода ама се питам нормално ли е... [smilie=fool.gif]

Само да добавя ДПФ-а за първите 4 000 километра 2 пъти се включи и оттогава не ми е правил проблеми вече близо 7 000 километра.

Иваче още нещо с този най-ниския разход от 5.74 е без да е пускан никакъв климатик до морето...
Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

tigar4o написа: 4.5 по показание на производителя
Може, ама на еко режим и с лек десен крак [smilie=pardon.gif]
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Да не би това да ти е първия дизел , който караш ?
Освен скороста , при дизела е важен, и начина на каране. За да постигнеш разход близък да заводския , освен плавен десен крак , трябва да не използваш спирачката [smilie=pardon.gif] на извънградските трасета.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

tigar4o, дай на мен (чичо Скрудж) да я покарам малко, ще връща накрая дизел само и само да се оттърве от мен ;)

ДПФ лампа ли е светнала или просто си е регенрирала?

Аз бих сменил отново бензиностанцията, опитай малко с Шел Впауър примерно, 2-3 резервоара, после обикновен Шел 2-3.

Аз си водя статистика на ръка - борд и сметнати по зарядки. Мисля си,че като опиташ така ще видиш разлика. Карай и малко ДСГ на Еко или Нормал с лек крак, както са посъветвали колегите. Напомпи и малко гумите и съм сигурен,че ще стане литър надолу. Не съм карал ДСГ, като се спуска умно ли е да държи правилните обороти или трябва да минеш на ръчен режим за да ползваш двигателя като спирачка?
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

ТТодоров написа:tigar4oНе съм карал ДСГ, като се спуска умно ли е да държи правилните обороти или трябва да минеш на ръчен режим за да ползваш двигателя като спирачка?
Всичко прави, както си требе!
Изображение
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Аз мисля че вече се е разработила и залагам че ще свалиш близо литър в разхода след 10000 км ;)
Аватар
tigar4o

Шкода Новак

Мнение от tigar4o »

не ми е първи дизел ... но ми е първия автоматик... карам си и другата кола в профила и при нея разхода е осезаемо по нисък за извънградското ... лекия десен крак ясно... режим еко леко ме дразни, но обещавам при следващото зареждане един резервоар само на него да карам.

Иначе ДПФ лампата светна и мина в регенерация и двата пъти... и бая зор беше докато оправи особено втория път 30 километра ме измъчи, че бързах и не ми беше до каране на кола...

Банзиностанциите ги сменям... за Шел съм с лошо мнение ... Лукойл е много зле на разход... Еко малко по добре докук ОМВ мисля, че е най добре ама 3 зареждания имам само там ... Отбелязвам че колата е карана само и единствено с пустия му "премиум" дизел... Аз колата мога да я лебедя... оная нощ преди ден два прибирайки се от работа в 2 през ноща даже разход 4.9 ми даде но тогава по пътя ми беше умерено и на "магистралата" с 50-70 карах
Изображение
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Интересна работа,колега!
Аз от 2010г. досега две коли с ДПФ съм имал-Супърб2,DSG,170 к.с.(6години го карах до 110хил.км.),а сега О3,150к.с. на 40хил.км. и лампа не ми е светнала.
Регенерациите си ги правят редовно,но интересното е,че при ОЗ-ката са по-чести и продължителни,но пък разхода градско си е около 6,7л/100.Карам само с ОМВ макс моушън.
Обяснението ми е в различния софтуер на двигателя.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Еми покарай малко с ОМВ, ако имаш Ромпетрол според мен се държи аналогично, но на по-ниска цена.
За регенерациите не съм открил зависимост от горивото.
Интересно,че на два пъти ти е светвала лампата при все,че я караш много извънградско. Аз бях описал в друга тема какви са признаците на регенерация (без да светят лампи), може да я наблюдаваш и да помагаш. В града, ако се е опитвала няколко пъти да постига температура може да е вдигнала разхода заради обороти и вкарване на гориво. Но надали ще направи голяма разлика в общата картинка.
Според мен трябва сам да си водиш дневник на зарежданията и показанията по борд за да можеш да направиш реален анализ.

Опитай с едното и с другото и пак пиши ъпдейт..
Аватар
tigar4o

Шкода Новак

Мнение от tigar4o »

интересното е че борда върти суче до зареждане винаги ми показва разход 6, но никога не е и близо до разхода по колонка ... Като се включи ДПФ-а лампата беше на около 2 000 и на 4 000 километра което ме втрещи... Тогава я карах доста повече градско... Последните 2 месеца колата е над 80 процента извънградско и магистрали това за около 5 000 километра ... и честно казано свали минимално разхода изллезе от разработка но е още много далеч например от 6-те литра ... ако съм зареждал 22 пъти коатас гориво имам само един път разход 5.74 и един два пъти около 5 те литра всичко останало над 6.5 мисля... да не казвам разход като 8-и и даже 9.07 ми даде единият път като този разход меко казано ме изуми ттъй като точно тогава колата не съм я товарил по никакъв начин за да харчи толкова... [smilie=fool.gif] ... Както и да е както казах, като съм взел колата съм си преценил разходите и не е най-голямата болка в горивото, но ми е интересно нормално ли е все пак така да са нещата... Ще почна на зарежданията да записвам и борда и ще пробвам цял цикъл от зареждане до зареждане да я карам на еко ...
Изображение
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

И при мен е така колега, където и с който да си сравня разхода, на коя и да е кола моят е по-висок. Не зависимо дали я карам аз, жена ми или майка ми на всеки колата му гори с 1-2/л по-малко от моите.
При положение, че ти е нова и здрава колата най-добрият вариант е да не му обръщаш внимание.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”