FaKeR написа: 07.01.2025, 08:51:11
PSG, няма как една кола да не припушва при регенерация
Няма да съм многословен, защото сме в Skoda форум/училище по граматика. Пушеци и Евро 5/6 двигатели са две изключващи се понятия.
Или ето такива неща по време на регенерация не са нормални. Яко екологично.
Понеже имаш опит и се интересуваш от Пежата: Всички автомобили във фирмата ни са Пежо от 15 години насам. Виждал съм всички техни типове системи как работят от нови - тези с активна+AdBlue (DPF) и тези с пасивна регенерация (FAP с Eolys). Нито един авотмобил не е пушел при регенерация, докато всичко му е било изрядно. Същото се отнася за всяка друга марка.
FaKeR написа: 07.01.2025, 08:51:11
На служебното ви Пежо защо го смениха, каква беше диагнозата? Свършил брояча на софтуера и заради това е "свършил" и филтъра? Гледана ли е питата на ендоскоп? AdBlue (ако е имал, само Евро 6 при Пежо са оборудване с тази система) и Eolys системите правилно ли са функционирали?
Няма вече броячи, автомобилът е 5008 от 2020г. 1.5HDi Евро6 с DPF+AdBlue. Какъв ендоскоп в SFA, какво говориш. В оторизиран сервиз се сменя с ново. Ако няма какво да се смени, пак нещо се сменя. Ама нали работим по ISO - има си оторизиран сервиз, да се оправят. За мен е важно да не ми изписва "Проблем с филтър за твърди частици, отказано запалване след 1000км.". Иначе предполагам защо го сменихме (фабрично калпавите вериги при 1.5HDi, които също се наложи да сменим, но поне си ги покриха).
Дизелови мотори при леките автомобили ще спрат да се продават за добро или за лошо. После ще видим кое как ще се завърти.
В този ред на мисли - жалко за 2.0HDi, наистина страхотен двигател.