Регулиране на LED Crystal Lightning Matrix фарове
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Автомобила в гаранция ли е? Схемата с чупенето ще се отрази на цената на каското за следващата година, така че в крайна сметка пак ще си набутан. Естествено няма да е колкото да си купиш нов фар... А и имай предвид, че тези постове тук във форума няма да са в твоя ползва пред застрахователя ако ги види!
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
За кой застраховател става дума?SimichOil написа: 19.12.2024, 09:07:21 После в районното да опиша какво и как е станало и че не знам кой е извършителя, иначе застрахователя не искаше да признае щетата, ако не е заведено и в полицията.
Аз съм с Каско в ДЗИ и за паркинг-щети не са ми искали документ от полиция.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Може да искат удостоверение от администратора на форума, че не си обсъждал корупционни/измамни схеми, което да е заверено пред нотариус и вписано в агенцията по вписванията на ЮАР.
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
След като си поиграх малко по празниците:
Фарът определено има механичен проблем. Личи си с невъоръжено око как рефлекторното тяло с диодите на десния фар сочи надолу. При тест преди палене фарът се опитва да слезе още надолу, при което се чува звук от претоварване на мотора и спира до там.
На фарът има два реглажни винта - за хоризонтално и вертикално отместване. И двата движат целия фар (прожектора за къси/матрични и рефлектора с тройката диоди за дълги), не мога да пипна само рефлектора на дългите. Т.е. каквото и да правя, не мога да ги "събера", дългият винаги остава да бие надолу.
Ще се търси друг фар или хора за ремонт.

Фарът определено има механичен проблем. Личи си с невъоръжено око как рефлекторното тяло с диодите на десния фар сочи надолу. При тест преди палене фарът се опитва да слезе още надолу, при което се чува звук от претоварване на мотора и спира до там.
На фарът има два реглажни винта - за хоризонтално и вертикално отместване. И двата движат целия фар (прожектора за къси/матрични и рефлектора с тройката диоди за дълги), не мога да пипна само рефлектора на дългите. Т.е. каквото и да правя, не мога да ги "събера", дългият винаги остава да бие надолу.
Ще се търси друг фар или хора за ремонт.

ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
- PSG
Развитието по темата - както и очаквах, фарът имаше механичен проблем в системата за регулиране на височината и вече е оправен. При теста по време на палене двата дълаги фара са подравнени и се движат в синхрон.
Мой приятел ме прати при едни хора в София, където си беше оправял изгорелите дневни светлини на Октавията. Хората погледната и казаха - ще го оправим, няма проблем.
Имало нещо "извадено" по механиката вътре и проблемът бил често срещан. Единственото неприятно е, че трябваше да им закарам фара свален. Т.е. ангажирах друг сервиз да свали бронята и фара на колата, та стоя една седмица на техния паркинг разглобена. След това сглабяне обратно, реглаж на фарове, и вече всичко е както трябва.
Не искам да правя реклами, ако на някой му потрябва подобна услуга - рециклиране или ремонт на фарове, пишете ми лично съобщение.
Мой приятел ме прати при едни хора в София, където си беше оправял изгорелите дневни светлини на Октавията. Хората погледната и казаха - ще го оправим, няма проблем.
Имало нещо "извадено" по механиката вътре и проблемът бил често срещан. Единственото неприятно е, че трябваше да им закарам фара свален. Т.е. ангажирах друг сервиз да свали бронята и фара на колата, та стоя една седмица на техния паркинг разглобена. След това сглабяне обратно, реглаж на фарове, и вече всичко е както трябва.
Не искам да правя реклами, ако на някой му потрябва подобна услуга - рециклиране или ремонт на фарове, пишете ми лично съобщение.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Е защо на лично. Споделяйте сервизите, полезно е...
- PSG
Не споделям, за да не стане "реклама на не-форумни майстори".
-
mazut
Заради такива чупачи тарикати като теб ще си останем лайняна държава с лайняни застрахователи . Като си скъсаняк си купувай кола с евтини фарове или поне не се бий в гърдите с бай ганьовщината и.SimichOil написа: 19.12.2024, 09:07:21Тази песен съм я пял вечеPSG написа: 19.12.2024, 09:03:44 Нали колата имала каско - да съм го счупил или надраскал този, а те да ми поръчат един нов.![]()
Като чупиш да знаеш, че фара се захваща много добре и да внимаваш да не тръгне да поддава навътре. Е**ти яките пластмаси имат тези фарове - голям бой имаше докакто се счупи. После в районното да опиша какво и как е станало и че не знам кой е извършителя, иначе застрахователя не искаше да признае щетата, ако не е заведено и в полицията.
След 1 година получих писмо, че извършителя не е откритАматьори....аз още в началото си го знаех кой е
![]()