Superb III 2.0 TSI 280

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от bega4kata »

Чар.... стига бе [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от naster »

Цецо75 написа: 31.01.2024, 23:09:08джанта
А така, убедете го, аз ще ги купя - мен ме кефи как стоят на сива кола много :)
Изображение
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от naster »

Наистина Pegasus много добре подчертават осанката на автомобила. Моите имат вече дребни забележки и искам да се коригират… и не съм решил твърдо дали да взимам други. Най-важното е визията на новите да напомня на старите, защото жената ще мрънка: “ Пак ли нещо си правил по колата? Омръзна ми…”. А тези според мен няма да ги забележи спрямо някои петолъчки примерно…
Изображение
Аватар
i_popov

Škoda Фен

Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от i_popov »

Здравейте, отново!

След като я взех от Жоро (GK Detailing) мина точно месец и колата вече е на 2300 км, 80% извънградско, 20% Софийски час пик.

За който го интересува разхода (за мен е повече от идеален):
- извънградско 8.3-9, но не е натискана много, още не е видяла червеното [smilie=hunter.gif] ;
- градско се кара в час пик и сутрин по околовръстното е между 12-13, вечер през мармалада стига 14-16;
Кара се само със 100 октана на Шел.

Откъм комфорт съм изключително доволен. Имах дни с по 6-7 часа каране и не съм усещал никаква умора или дискомфорт. Матричните фарове работят безотказно, без насрещни заслепявания и премигвания (разбира се не на магистралата). Задължителна екстра, ако не са базови вече.

Динамиката е уникална, с едно леко условие. Пак ще вметна, че 8 години бях със ZF, който макар и старичък, но редовно обслужван, беше по-адекватен от сегашния режим D на кутията. Тук имам само предвид, когато колата е на около 1200 оборота и трябва да изпреваря. Натискам, натискам и никой... Веднъж като захапе няма проблем, но мисля, че ме разбирате за какво става въпрос. Колата ми е много по-лека и един вид "на разположение" в режим S. Лечението го знам, но за сега няма да да се впускам в такъв филм.

Много ми харесва адаптивното окачване. В града дори на Comfort си е доста приятно, единствено при поредица от завои става вече неприятно, но там дори на Normal ми е достатъчно добре. В режим Sport колата буквално залепва за пътя - за първи път го пуснах на стария път между Ловеч и Троян, усмивката ми не слезе от лицето. ECO не съм ползвал, а и не смятам, спирането на SS системата ми е вече навик.

При опрелени неравности, дори при ниски скорости има едно неприятно глухо тропане, предполагам трябва да се гресират тампоните. Това е може би най-дразнещото нещо за момента, заедно с ретарднатия режим D.

Обезшумяване - очаквах може би мааалко повече, но някак си бях се настроил, че ще е нещо такова. Леко дразни над 160 - най-вече шума от огледалата. Но като цяло това е субективно усещане.

Cantona ми харесва изключително много! Една от приятните изненади! Понеже бях изчел, че не бил нещо особено се бях настроил за разочарование, но не. Тук пак го има субективния фактор, но като цяло е топ!

Сега малко впечатления от керамиката и фолиото. Някой скоро се чудеше дали фолира. Днес правих второ миене, първо с гъбата (за това след малко) и забелязах това:
Изображение
Щета от павенце по предната част на тавана - точно където е малката ивица фолио.

Преди десетина дни ходих само да изпръскам колата на левчето (което вече не е левче...), като за целта се бях подготвил с pre-spray с разтвор на ONR (Optimum No-Rinse) 256:1. За съжаление нямах време да правя снимки преди и след, но като цяло съм супер впечатлен от продукта. Идеята му е да повдигне и капсулова мръсотията и още докато пръсках виждах как се образуват кални капки. След изпръскването понее 95% от мръсотията си падна. Разбира се, керамиката спомага за това, както и за да не се натрупа много мръсотия.

Днес правих вече основно измиване, пак с ONR, но в iK Foamer-а си бях направил разтвор на OPC (Optimum Power Clean), разтворен 1:6-1:7, което е сравнително слабо, но беше за първи път и иска да видя как ще се държи. Та последователността ми беше следната:
-предизмиване с OPC, като напръсках само долната част на колата, то и с малката пръскалка няма как да мина цялата. Отгоре беше горе долу добре като цяло;
-изплакване с вода на "левчето";
-с най-обикновен пулверизатор пръскам с разтвор на ONR 1:256. В случая нямаше слънце и пръсках цялата, може да се работи и детайл по детайл, ако е много горещо;
-в предварително подготвена кофа с капак и грит гард с разтвор на ONR 1:256 и голямата червена гъба (не знам разрешено ли е да давам линкове, да не се приеме като реклама нещо) минавам детайла без натискане. Ако трябва повтарям;
-подсушавам с една хубава червена кърпа, препоръча ми я Жоро от Герман (както и той потвърди, че Nanolexa няма проблем да се мие с ONR, даже при него имаше). Преди самото подсушаване пръскам с Nanolex Final Finish;

Не се погрижих много за джантите, другия път ще ги пръсна с 1:3 OPC, а трябва да си взема и нещо за феродото.

Нямам снимки преди, но си представете бяла кола в това време, ето го и резултатът:
Изображение
ИзображениеИзображение

Като цяло не ползвах най-голямото предимство на ONR, а именно миене без изплакване. Мисля, че ляотото ще доста удобно да си я мия без предизплакване, дори на паркинга пред блока.

Със същия продукт минах табло, волан, дисплеите и пиано лака. Бях го пробвал на мониторите и телевизорите вкъщи - уникален антистатик е!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от skodko »

ONR ми е неразделен помощник в гаража! Уникален продукт е.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Reingar

Škoda Фен²

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от Reingar »

ONR от рода на безводно измиване ли ? От препаратите на основа с силициев диоксид?
Аватар
i_popov

Škoda Фен

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от i_popov »

Да, точно това означава. Има една "специална" гъба в системата и с нея бършеш. Но не знам точно на каква основа е самия препарат - с някакви полимери е. които капсулират мръсотията. Става и за миене на прозорците вкъщи :)
Имат и други продукти, но не съм ги ползвал.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от Tuscany »

Как на "левчето" пръска с твоя пяна? Не ти ли се караха?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Reingar

Škoda Фен²

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от Reingar »

Носиш си пянопреобразувател, и си работиш.
По скоро си интересен на останалите, че идват да те питат какво е това, и да не са пуснали нова пяна.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от Tuscany »

Да де, именно - влизаш в клетка и си ползваш твоя пяна, вместо да даваш 2 лева за тяхната. Сега, ако е рано сутрин или вечер, когато няма други, вероятно да, ама през деня, когато може да има реални клиенти?
Reingar

Škoda Фен²

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от Reingar »

Ти ползваш другите и услуги. Не са назад.
Аватар
i_popov

Škoda Фен

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от i_popov »

Tuscany написа: 26.02.2024, 19:54:11 Как на "левчето" пръска с твоя пяна? Не ти ли се караха?
Бяхме само двама на мивката, то вчера беше облачно и нямаше наплив :)
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от Tuscany »

@i_popov, може ли да кажеш малко повече за пяната с OPC? Казваш, че с малката бутилка си ползвал 1:6. Това ще рече, че си ползвал грубо 200мл OPC и 1300 вода. Това за колко стигна? Разпени ли се добре? Колко време преди да изплакнеш колата?
Ако отива толкова много OPC за едно миене, може би ще видя някоя пяна, примерно Q2M Foam.
Аватар
i_popov

Škoda Фен

Superb III 2.0 TSI 280

Мнение от i_popov »

По-скоро да е било 1:7. Сложих 150 мл течност и около литър вода. Разпени се очудващо добре, като бях със средната дюза на пръскачката (тази сивата с която си идва).

Стигна ми колкото да мина гумите и долната част на колата. Сега не си представяй че се е наслоило много като по клипчетата, но запчна бързо да “свлича” мръсотията. След изплакването си личеше само финия прах, който полепва.

При малко по-зацапана кола, може би трябва повечко разтвор. Аз лично OPC-то го взех сега за зимата, но основно ще си нося малко от него + малко ONR лятото да махам бубите [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”