Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Просто си мечтая на глас за същата страхотна кола, каквато е сега Шкодата, но с една идея по-добра - с "мускулите", които са под ламарините на Сеата. 300 коня и 4х4 и... другите VAG марки да ги закриват.
По примера на другите колеги, 300 коня не е трудно да с изсмучат, но виж 4х4...
За да не сме пълен офф, по неофициална информация от ЕТ, новата ВРС се чака 230кс стандарт и малко отгоре за "по-специалната".
fallenfbsd написа:Шкодата някакси ми даде усещане за по-стабилна изработка, може и да се лъжа не знам.
Не, не се лъжеш, никак даже. Нищо, сглобено от испанец, не може да претендира за качество. Тия са нация от мърлячи. Половината ми живот вече мина в работа с тях - и като колеги, и като клиенти. Е няма по-мързеливо и невлагащо грам старание в каквото и да било племе.
Щеше да е хубаво фейслифтът на Октавията като ще е грозен, поне да скочи прилично нагоре с мощността, но явно чак с Октавия 4 ще можем да се надяваме тая кола да се доближи до Леона като сила под капака.
Sawyer написа:Сеат по някаква (неразбираема за мен) VAG логика се води "по-младежка" и по-подходяща за "търсещите тръпка" марка. Оттам и парадоксът да има напомпани коли като Leon Cupra, който по разни тестове наказва дори Golf R, а профилираният от VAG маркетинг спецовете като търсещ преди всичко value for money и практичност собственик на Octavia vRS да трябва да се радва на 220к.с.
Ще ми се Сеат да загуби хубавото си местенце в йерархията на концерна за сметка на Шкода. Тогава ще има скандални коли. Представете си Octavia vRS, ама 300 коня и 4х4 (каквато се говори, че ще бъде новата Cupra). Една такава Шкода ще бъде без никаква конкуренция.
Много се размечтахте.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
А защо си мислите,че в завода работят испанци....ааааа......чек да помисля може би защото е испанска марката .Според мен тези генерални изказвания са нелепи.Познай в "Ауди" колко е процента на работещите немци в завода и дали имената има не са Мустафа Абдула Хасан и т.н.т.
Октавия врс ВИНАГИ и била еквивалент на ГОЛФ ГТИ.
Стига с тея Сеати я сравнавахте.
Октавия 1rs-180 е Голф4 gti-180
Ok2 200 e G5 гти
Ок3 e Golf7 гти 220 i 230 перформанс
Сега при ф.л.на Голфа и той ще е 230 и 245 перформанса.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Леона винаги е бил по мощен от Голфа,сравняват го тъпите журналисти.
Още при Г1 като беше 180 коня,Леона беше с мотора на ТТ и s3 225коня.
Сеат са си спортисти от едно време.
Примерно и при по-малките Ибиза Купра от1994, която е еквивалент на поло Гти 1995, Полото е 1.6 120 коня,Ибизата е 150 два литра.
igeorgiev82 написа:А защо си мислите,че в завода работят испанци....ааааа......чек да помисля може би защото е испанска марката .Според мен тези генерални изказвания са нелепи.
Добре, ще го кажа по друг начин. Нищо, което не е за ядене (като стане дума за храна са царе, признавам им го), излязло от испанска компания, не може да претендира за качество.
Не става дума за етническия произход на хората на поточната линия, а за манталитет в конкретната държава, за мениджмънт, стандарти за качество и т.н. Шкода винаги ще бъде по-добре сглобен автомобил от един Сеат. Може и да е субективно усещане, но за мен е така.
Не съм се интересувал от темата, но не съм и очаквал испанците да са мнозинство в борда - тия за нищо не стават. Виж, мениджъри средно ниво (тип ръководители на смяна и подобни), quality control officer-и и прочее със сигурност са испанци, а това е достатъчно за калпав продукт.
Да си ги карат сеатите, чакаме да видим фейслифта на Октавия. Може пък да опровергае очакванията и да обере всички точки с дизайн.
Много се радвам на такива ГЕНЕРАЛНИ изказвания под общ знаменател за един цял народ от около 47млн. души.
Аз пък нищо китайско качествено не съм видял...айдеее 1.3млрд човека нищо не става от тях.
Последно промяна от igeorgiev82 на 24.10.2016, 19:45:25, променено общо 1 път.