Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
WildHunt написа: 23.10.2023, 18:52:39
Много пари им искат на тея Скаутове
То така или иначе дизеловите скаути са проблемни (184 коня), та по-добре ги заобикаляй.
Не поглеждам дизел.. Прегледах ги да сравня цената на бензина и да видя как се амортизират. Доста по- евтини ми се струват, явно има защо, при положение, че по ценоразспис са започвали на равно с бензина.
Нещо конкретно като проблем имат ли?
Между другото и за новия DKZA бензинов 2.0 TSI пише, че има проблеми. Аз такъв съм харесал засега, мисля че е по-добре обезпечен от предходния CJSB 1.8 TSI.
За новата скоростна кутия DQ381 чета също, че имала проблеми с мехатроника. Но тъй като са нови модели, не мога да преценя отделни случаи ли са, или е често срещано.
Под обезпечен се има предвид сравнително по-голямата (макар и пренебрежително) кубатура, което предполага по-малко разчиране на турбото в ниските обороти. Двигателя на разчита толкова на турбото.
Здравейте, минавам за ъпдейт след вече няколко месеца каране и няколко хил. км. пробег.
Двигател 2.0дизел 150: като цяло е добре за ежедневните нужди, в трафика ми дава около 7.5л/км среден разход, на магистрала със 120/130 е около 6, което е супер. Ускорението от движение за градска среда е достатъчно. Един път ми се включи регенерацията за тези километри.
Скоростна кутия DSG: при нормално шофиране е плавна и предвидима смяната, единствено при по-рязко тръгване си остава паниката в избора на скорост и буксуването. Също има какво да се желае при сценария 80км/ч на 6та и рязко ускорение, понякога сваля една предавка повече от нужното.
Задвижване предно: Като цяло следващата ще е 4х4 със сигурност.
Спирачки: както някой беше споменал в треда, да усеща се че се "изчерпват" при по-рязко спиране. Помислих, че става на въпрос за евтини/изчерпани дискове или накладки, смених всички, но без промяна. Усеща се особено като е натоварена колата.
Окачване: доста по-добра возия от Рапида, доволен съм.
Системи: тук идват проблемите. Без явна причина в движение излизат тази поредица: Error: Park Pilot stopped, Maneouver breaking not available, Fault: Park assist stopped, последвани от грешка на ESC-то и сензора за налягане в гумите. След гасене на колата, понякога се изчистват, понякога пак се появават. Сензорите работят, чисти са, става в толко и студено. Водих я на диагностика и ресет на модули, проблем не откриха. Ако някой има насоки за решение ще съм благодарен да сподели.
Ъпдейт 2: Manoeuvre breaking unavailable грешката се върна след около седмица каране, но без останалите за парктроник и тракшън. Появява се за секунда и изчезва по 5/6 пъти без да остава в лога на мултимедията или на таблото.
След посещение на Шкода Надежда и диагностика направиха ъпдейт на ABS модула и грешка за момента не регистрира. Предстои да видим как ще е следващите няколко дни.