Sawyer написа:fallenfbsd написа:Е ако искам да съм негативен намерих едно две неща ,но на фона на всичко бледнеят и са по-скоро капризи,отколкото нещо сериозно.
Като изключим това, че при ярка светлина таблото се отразява в предното стъкло (оказа се, че и при О2 го има това в не по-малка степен), аз за повече от половин година вече друго, което да ме подразни в колата, не съм открил, а съм голям мрънкач и вечно намирам кусури на всичко.
Какви недостатъци успя да откриеш?

При ме положението с предишната ми новозакупена беше зле, и аз съм (бях) доста капризен към нова кола,но май се научих да нямам очаквания да е перфектна.
Тази виждам много приятни неща-возия,управление (трилъчевия много ми допадна мислех че ще е 4ри лъчевия, супер ми хареса като видях какво е в оборудването не очаквах!),двигател,мултимедия,обем,класически дизайн,непритенциозност но и красота, дребни детайли като осветлението на предните седалки (приглушеното),функционалност като хеч,но красив като тробемна кола, фарове, двигател, седалките са ми много удобни,как се затваря вратата и много други. Честно мрънкач съм по принцип и аз - баща ми,брат ми и жена ми бяха очудени как една седмица не съм се размрънкал да я връщам-питат абе нещо не скърца ли,не е ли наред - разочаровам ги, доволен съм
Нещата от които не съм доволен, но са капризи и даже ги игнорирам, ги знаех преди покупката още. Няколко пъти карах и бях наясно с повечето. Споменавам не е мрънкане нито оплакване, бях наясно, бих казал приет компромис от моя страна. И споменавам при другите хора и това няма да има, аз сравнявах някои неща с L&K оттам идват повечето.
1. Текстилът ще изглежда износен на подлакътника много бързо. Знаех го от салонните Октавии. Не че ще се заноси, но се набива с кожата на ръцете и изглежда протъркан. В този ред текстила на задните страни за деца не е гот, ако са малки. Моята щерка е научена да пази, но другите диваци малки дето карам не са. Сравнявам тук с L&K,vRS няма да има тези дреболии, там не знам кожата как се поддръжа и какви специфики пък тя си има, така че го приемам не като недостатък, вероятно и кожата пък си иска лъскането и правилните препарати, да не е на пряко слънце и т.н.
2. Музиката - ок е. Но не е Canton-а. Пак го знаех в аванс и го приех. Но пък ще я изчакам да се просвирят колоните, ако не криви и има прилично качество ше съм доволен. За офиса имам слушалки Bose, в нас Sehnheiser тапи така,че ако реша имам 'добри', не перфектни, къде да става това. В колата не прекарвам цял ден като в офиса и приемам качеството. Разбира се, бих се радвал да е Кантон. Чух го, хареса ми, разбира се в кола нещата няма как да са перфектни,но е стъпка напред. Няма го noise canceling на Bose, би помогнал в кола, но ок е решението за парите си.
3. Хромът на прозорците и осветлението в краката - евтини екстри,но биха придали класа, бих ги оценил. И така е ок, просто нещата биха станали по-класни за малко пари,но не мога да чакам месеци.
Отново казвам - кефя се, аз гледам цялостно - пари/кеф/функции/други. За да имам двете или трябваше да чакам 4 месеца и 2к отгоре или да дам 5к отгоре за налична L&K (vRSките пак е екстра,нямаше да е налична в склада) - да получа неща дето не исках покрай тях (KESSY, Navi липса на затъмнени) и решението се оформи.Парите ги имах,но гледам да имам и някаква самодисциплина.
Ако имах търпение бих взел тази + полукожа,17",Кантон или същите екстри,но с 1.8 бензин. Но не се въртя вечер, че не чаках сега я гледам и ме радва, друга щях да чета форуми да звъня и може да ми отнеме чак от момента самото дебнене и чакане.
Поздрави и приятен уикенд!
п.п. имам близък приятел с Lexus N300h топ оборудване, ходили сме насам натам с нея, там нямам и една забележка - дизайн,класа,практичност,музика mark levinson,4х4 и други, но за 115к няма как да ме изкефи. Липсата на 2-3 неща,но всичко друго на цена около 40к ме радва в пъти и спокойствието да я карам без да мисля кой я гледа също оценявам.