Днес сменях масло. Благодарение на "вие знаете кого"
@ЦецоNOL, са сдобих 5L Revenol 5w40 VST на старите цени, филтър Hengst и проБка ОЕМ. За.... трети път съм с такова масло, но предните два не бях издевателствал така над колата, като писти, магистрали и планинско рали няколко пъти към Добринище, Г. Делчев и Самоков, но най вече градско из голямото село. Бая попътувах тази година, но колата се разпищя "по време", а не за пробег. Реално съм минал 13400 км., настроена е на 15 хил.
Но не го бях виждал толкова черно, както и с такива температури, като на пистата.
Смених си го сам, след детайлен "туториал" от youtube. Намерих си канал, ама не можах да се кача на него. Някакъв метален и тесен, па и стръмен, абе пробвах ама колата избуксува, предницата мръдна в ляво и се отказах. И само подадох носа над стълбичките на канала, и си свърших работата. Естествено, без да оставям следи след себе си, за разлика от предходни потребители. Не мога да проумея, какви свини живеят сред нас
![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
От тук идва и едно въпросче, какво да правя със старото масло. Сега пребивава в една туба от течност за чистачки. Ще се пробвам при същите типове в кварталните сервизи, да им го харижа. Може па да го взима някой от тях.
А защо сам. Първо, нямам време през седмицата за нищо в "работно време". Да записвам часове, да се уговарям... не мога.
Днес натоварих мат'рялите и тръгнах из квартала. Има няколко сервиза, викам си, амо мякой се навие на момента ОК, ако ме към рампата. Ами в повечето сменяха гумимпо подемниците, викат ми час най малко да чакам. Имаше един със свободен канал, ама па човек нямаше свободен, бъзнах ги да им дам 20 лв. и да си го сменя сам, не могло така. Майната им, 20 лв. са 10 бири
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И така се озовах "на канала". Малко се озорих с филтъра, че нямам специалния ключ, ма в youtube имаше идеи и за това. След смяната, колата стана друга. Така утихна, че чак не ми се вярваше. Май е трябвало да го сменя по рано, ма пусти мързел. Па и в студа....
Покрай смяната заминаха 3 от "изкараните" 10 бирцока. 1 при самата смяна и 2 докато нулирах сервизния интервал, но вече пред блока. Софтуера винаги ми е бил по труден от хардуера. За това и повече бири заминават. Докато намеря правилното приложение...

И да вметна, че получих и филтър за купето, пак от Цецо, пак Hengst, брутално добър. Него го сложих още вчера и веднага се усети, че няма тази смрад на пушещи таралясници. Преди това бях взел някакъв безименен, че се потеха вече джамовете, а нямах път към Еуратек. Никога повече, ненпропускаше само врабчета, ебаси. Или ОЕМ или от Цецо, какото препоръча.
Та за сега съм 70 кинта напред с поддръжката нанколата- 50 от смяната на гуми, дадох 20 за баланс все пак, и 20 от смяната на маслото
А с такъв кеф бих гиндал на някой, саюо да не трябва да си записвам часове.
Аз за това и се подстригвам сам